Olvasói levelek

KINCS Percek – a hazatérő és a határon túli magyar családokról

A Kopp Mária Intézet újabb kisfilmje a magyar család- és népesedéspolitika eredményeiről 2022. február 18.

Meghívó

A Yunus Emre Intézet a Kulturális-Művészeti Estek sorozat keretében szeretettel hívja könyvbemutatójára. Ablak a török világra – Török népek sokszínű világa Dátum: 2022.02.24. csütörtök 18 óra Helyszín: Yunus Emre Török Kulturális Központ (1062 Budapest, Andrássy út 62.)

Meghívó

A Gulágokban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány tisztelettel meghívja Önöket a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendezendő megemlékezésére. Helyszín: 1055, Budapest, Honvéd tér, Gulag Emlékmű Időpont: 2022. február 24. (csütörtök) 17.30

Könyvajánló

Lugosi BaBett: Kongatom keresztény harangom

Gyurcsány a gombaszakértőjével készül vissza a hatalomba

Megtörtént a két évértékelő a jobb és bal oldalon egy –egy ahogy szokott. Ezt a műfajt Orbán Viktor honosította meg, Gyurcsány meg minden évben leutánozza. Harmadikként a „gombaszakértő” miniszterelnök jelölt is készül szokásos „zagyvaságait” elmondani.

Pályázati felhívás a 2022. évi Jászsági Civil Vándordíjra

A Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma 2010-ben vándordíjat alapított. E díjat minden évben olyan szervezet, intézmény nyerheti el, mely a nemzeti (jász) kulturális örökség megőrzéséért tevékenykedik, legalább öt éve a Jászok Egyesülete nyilvántartott, tagdíjat fizető tagszervezete, s folyamatosan működik. Három éven belül ugyanannak a szervezetnek nem ítélhető oda a vándordíj.

KINCS Percek – a házasságokról

A Kopp Mária Intézet újabb kisfilmje a magyar család- és népesedéspolitika eredményeiről

A világot jobbá tenni…

Soros György: „A nyílt társadalom védelmében” című könyvében leghangsúlyosabb gondolat a „világot jobbá tenni”. Kétség sem fér hozzá, segíteni akar a világnak, hogy jobb hely legyen, kevesebb legyen a szenvedés, gondolkodásában fő helyet foglal el az emberiség jobbítása. Ő a filantróp, akinek az egész világot behálózó „önzetlen alapítványa” van, ahogy kifejti könyvében. Mi akkor a probléma vele, miért találjuk ott a nevét, hazánk ellenségei között?

KINCS Percek

Elindult a KINCS Percek a Kopp Mária Intézet a Népesedését és a Családokért (KINCS) Facebook és YouTube oldalán. A videósorozat a magyar család- és népesedéspolitika hatékonyságát, sikereit mutatja be. A pár perces kisfilmek mindig egy-egy témát járnak majd körbe és pontos adatokkal igazolják az intézkedések eredményességét.

PestiSrácok: Szervezetten támadják Magyarországot

Terjedelmes dokumentumokhoz jutott a Magyar Nemzet, amelyek mások mellett több órányi Skype-interjút is tartalmaznak Andrej Noskóval, a Soros György által finanszírozott Open Society Foundations egyik korábbi igazgatójával – számolt be a Magyar Nemzet. A portál kiemelte, hogy a hozzájuk eljutott beszélgetésben Nosko gyakorlatilag elismerte, hogy Magyarország és Lengyelország ellen igaztalan, elfogult kampány zajlik.

Meghívó

A Savoyai Kör meghívja Önt a KÖZÉLETI ESTEK DÉL-BUDÁN rendezvénysorozatának következő alkalmára. Időpont: 2022. február 7. hétfő, 18 óra Helyszín: Fonó Budai Zeneház (1116 Budapest Sztregova utca 3.)

Ötven példa

Dömötör Csaba a Facebook-oldalán ötven példával illusztrálta, mit tett eddig az Orbán-kormány a magyar kultúra fellendítésének  érdekében.

Karácsonyfa

A Fehér Ház idén először nevezte a karácsonyfákat ünnepfának, ami arra késztette a CBS műsorvezetőjét, Steven Levyt, hogy elmondja a gondolatait.

Sinkovits Imre utolsó levele

Egy hetven esztendős vén diák az óbudai Árpád Gimnáziumból kéri türelmeteket néhány mondat erejéig.

Meghívó

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara és a Krónika Intézet meghívja Önt a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából tartott megemlékezésre és az Őrizd a lángot! című, Tóth Ilona életéről szóló rockopera bemutatójára. Helyszín: Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központ Időpont: 2022. február 23. Regisztráció: szalon@banffyszalon.hu

A Momentum Mozgalom az identitás nélküli emberek pártja

A Momentum Mozgalom az identitás nélküli emberek pártja TEKINTET NÉLKÜL A BELPOLITIKAI KÖVETKEZMÉNYEKRE, BÁRMILYEN SZÉLSŐSÉGGEL AZONNAL ÖSSZEÁLLNAK Szerző:  Botond Bálint szociológus A szavakkal, fogalmakkal űzött különös játék, hogy identitásnak vagyunk kénytelenek hívni az identitásnélküliséget. Kialakult ugyanis egy embertípus, akinek semmiféle …

Olvass tovább

Ehhez a Nyugathoz?

Bayer Zsollt: Mottó: „Putyin azt követeli, hogy Magyarország lépjen ki a NATO-ból, amiről 1997-ben a magyarok népszavazással döntöttek. Sőt Putyin Orbánt is Moszkvába rendelte magához. A brüsszelező, a külföldi beavatkozásra máskor oly érzékeny kormány mégis mi a fenét csinál? A magyarok a Nyugathoz, és nem Oroszországhoz akarnak tartozni!!” (Szabó Tímea)

A célegyenes előtt – 2022 január 24-én

Össztársadalmunk nagyobbik része már egyre inkább belefásul az április 3-át megelőző politikai adok-kapok mennydörgésbe, ráadásul ahogy az örökbecsű Tanú című filmben Virág elvtárs mondta Pelikán elvtársnak: “a nemzetközi helyzet fokozódik”, ezért aztán most csupán kettő, látszólag per tangentem gondolattal élek,

Meghívó

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége tisztelettel meghívja A migráció árnyékában Magyarországon és az Európai Unióban című konferenciára Időpont: 2022. január 27., csütörtök, 18:00 Helyszín: Klebelsberg Kastély (1028 Budapest, Templom utca 12.) REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület (Nőiszem) a Szent István Intézet szakmai együttműködésével közösen rendezi meg “A gyermek nem játék!” címmel gyermekvédelmi konferenciáját. 2022. január 26. (szerda) 10:00 – 13:00 Haris Park Kápolna Terem REGISZTRÁCIÓ!

CÖF Klub Miskolc hírlevele

Továbbra is fontosnak tartom az oltást. Nem szakterületem a pandémia, ezért elfogadom azok szakmai, ismétlem szakmai álláspontját, akik a virulógia/pandémia, mint tudomány kiváló művelői.

Meghívó

A Lengyel Intézet Budapest szeretettel meghívja Önt Okos Márton Erdélyi lengyel emlékhelyek, történetek című könyvéjének bemutatójára, amelyre január 31-én (hétfőn) 18 órakor kerül sor a Lengyel Intézet mozitermében.

A Hévizi-tó kálváriája egy orvos szemével

A budapesti katolikus rádióban hallottam egy beszélgetést Dr. Balogh Zoltán nyugalmazott főorvossal, „A Hévizi-tó kálváriája egy orvos szemével” című könyvének megjelenése alkalmából. Számomra ismert volt, a tó körüli mesterkedés, de nem tudtam, hogy mi az oka.

A keresztényüldözés liberális diktatúrája

Az egész világ a liberális diktatúra érájában szenved, aminek központi eleme a keresztényüldözés. A liberális diktatúra jelszavai a „gyűlöletbeszéd”, a „közösség elleni izgatás”, a „homofóbia”, az emberi jogok címszóval a keresztény értékek ellen támad.

A kapitány elintézte

Hirtelen a háromszorosára emelkedett a baloldal népszavazási aláírásainak száma. Csaknem két hónapig még csak megközelíteni sem volt képes a baloldal a népszavazásukhoz szükséges kétszázezer aláírást, a napokban pedig a hideg téli időjárás miatt el is kezdték felszámolni a standjaikat, csütörtökre azonban megtörtént a csoda, sőt, maga a C.S.O.D.A.

Szépirodalmi és tudományos pályázat

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elindította a Kopp Mária Évet. Ebből az alkalmából a KINCS szépirodalmi és tudományos pályázatot hirdet „Közös KINCSeink – család, közösség, lelki egészség” címmel. Beadási határidő: 2022. április 3.

Üzenet Erdélybe Kós Károly születésnapjára

December 16.-án ünnepeljük Kós Károly születésnapját, amely napon volt szokás a róla megformált, emlékére alapított díjat átadni. Én még Orbán Viktor kormányzatának idején, a belügyminisztériumi előterjesztésre kaphattam azt meg, és ezen kötelezettségem, és magyarságom jogán írom cikkem, és üzenem Erdélybe a Rovóknak és Őrzőknek, Testvéreinknek; tudásukat őrizzék, mert Ők tudják hol vannak a tiszta források!

Vélemények – Márki-Zay Péter

Kéjük Önöket szíveskedjenek hatást gyakorolni Márki-Zay Péter által minden nyilvánosan beszédében, eltúlzott, sőt gyakran, beteges hatalom szerzés kapcsán megalázza a Magyar embereket!

Vigyázó szemetek Magyarországra vessétek!

Az ország egyik fele szégyelli, hogy magyar-hallani egyes külföldön járt baloldali művészektől. A jobboldal azonban büszkén tekint országunkra az utóbbi 12 évben és neki van igaza.

Meghívó

A Nem Adom Fel Alapítvány szeretettel hívja Önöket rendhagyó sajtótájékoztatójára, a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapján. Téma: A Mikes Lélekközpont látványtervének bemutatása Időpont: 2021. december 3. (péntek) 10:00 Helyszín: Nem Adom Fel Kávézó és Étterem, 1086, Budapest, Magdolna utca 1. REGISZTRÁCIÓ!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!