Gyurcsány a gombaszakértőjével készül vissza a hatalomba

Megtörtént a két évértékelő a jobb és bal oldalon egy –egy ahogy szokott. Ezt a műfajt Orbán Viktor honosította meg, Gyurcsány meg minden évben leutánozza. Harmadikként a „gombaszakértő” miniszterelnök jelölt is készül szokásos „zagyvaságait” elmondani. Ennek azonban nem lesz politikai súlya, mert valóban két erő áll egymással szemben, ahogy a miniszterelnök mondta. Gyurcsány készül vissza a hatalomba, annyi különbséggel, hogy most van egy „gombaszakértője” is. A gombaszakértő nevét, Orbán Viktor egyszer sem ejtette ki, beszélt azonban a „zagyvaságairól”, amivel mostanában a sokak által „szélhámosnak”, „futóbolondnak” nevezett miniszterelnök jelölt borzolja a kedélyeket. A baloldal sérelmezi, hogy Orbán Viktor ki sem ejtette a nevét favorizált jelöltjüknek, és hogy nem áll ki vele vitatkozni, ahogy ez az USA-ban és más országokban szokás. De mit várhat az, aki ennyire unintelligens, aki alpári válogatatlan sértegetéseket vág nemcsak a miniszterelnök, de szavazói szemébe is, aki aztán ráadásul letagad mindent, amit mondott, akit nem lehet komolyan venni. Miután Gyurcsány készül vissza a hatalomba, érdemes a két évértékelő különbségeire figyelni inkább.

Megtörtént a Covid elleni védekezés kétféle értékelése, mintha két különböző országról beszélnénk. A miniszterelnök elmondta, hogy a kormány világviszonylatban is elsőként lépett, a lélegeztető gépek a vakcinák beszerzésében, a kórházi ágyak biztosításában, míg a baloldal kihasználva a nehéz helyzetet a kormány minden intézkedése ellen ármánykodott, kamuvideókkal, és diktatúrázással fűszerezve. Gyurcsány ezt az erőfeszítést ledegradálva barbárnak és felelőtlennek nevezte, miközben a kormány majd beleszakadt, hogy sikerüljön megküzdeni a problémával.

Felsorolta a gazdasági sikereket, a világviszonylatban is jelenlévő infláció megállítására tett erőfeszítéseket. Azokat a juttatásokat, amit a baloldal elvett, és nem szavazott meg, a 13. havi nyugdíj, az adó visszatérítések az öt stop intézkedés, mint az üzemanyag, alapvető élelmiszerek, a kamatstop és társaik. Ezt sokan egyébként természetesnek veszik, fel sem fogják, hogy ezt a kormánynak köszönhetik, amikor az egész világ a rezsi áremelkedés, és kamatemelkedés válságában szenved. Ha a baloldal van hatalmon, akkor pedig soha nincs pénz. Orbán idézett egy klasszikust, hogy a „szocialisták mindig kifogynak a más pénzéből”. Gyurcsány viszont a régi nótát fújta, hogy van a szűk tehetős réteg, és a hátramaradottak. Az igazság pedig az, hogy egymillióval többen dolgoznak, mint a Gyurcsány érában, jelentősen csökkent a szegénység, kialakult egy tehetős középréteg és az ő adóikból telik mindenre.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy két malomban őrölünk. A keresztény Európa nagy bajban van, külső és belső ellenség támad rá. Eközben két különböző jövőkép áll egymással szemben. Más nemzetállami elképzelés, vele szemben a globalizáció, más a családról való elképzelés, és az európai értékekről. A jobboldal álláspontja, hogy „az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén”- mondta a miniszterelnök.

Gyurcsány erre a kényes témára nem tért ki világosan, csak burkoltan, mert tudja, hogy nem lenne népszerű kampánytéma, hiszen az emberek háromnegyed része egyetért a jobboldali kormány világképével, amivel a családot és a gyerekeinket védi a világban uralkodó LMBTQ és meleg lobbi őrülettel szemben. Ugyanakkor, ahogy mondja a baloldal „Európa párti”, és készségesen kiszolgálja Brüsszelt, nyilván velük ért egyet ezekben a kérdésekben. Kétség sem férhet hozzá, ha hatalomra jutnának, megindulna a gender-lobbi az óvodákba, iskolákba, ott lennének a Meseország mindenkié c. témákhoz hasonló könyvek ezekben az intézményekben.

Gyurcsány kifejtette Európa pártiságának lényegét. Élni és élni hagyni, nem beleszólni a magánéletbe. Mit jelent ez? Az Orbán kormány nyilvánvalóan beleszól a magánéletbe azzal, hogy a házasságot egy férfi és nő szentségi kötelékének képzeli, ezzel kizárva az azonos neműek házasságát és örökbefogadását. Ők bezzeg élni hagynák az embereket, nyilvánvalóan ezt lehetővé tennék, ahogy a „gombaszakértője” ezt korábban ki is fejtette. Ezt azonban Gyurcsány nem vázolta ilyen tisztán és világosan, nyilván kampány célok miatt, hiszen Magyarország lakossága konzervatív, ezt ő is jól tudja, még az őt támogató baloldal is ezekben a kérdésekben.

A másik kényes kérdésről sem beszélt a migrációról, amit szintén nem támogat a lakosság, és amiről plakátokon közölték, hogy a kerítés marad, ám valószínű a határvédelem nem. A nyílt kérdések helyett, a kereszténység szent örökségéről hadovált az ateista. Sőt tovább ment vissza egészen a teremtés történetéig, de nem a férfi, nő teremtését emelte ki. Sőt arról kifejtette, hogy ne a hatalom mondja meg a férfi, nő házasságát és hogy milyen kultúrában kell élni, mert ez „embertelen, nem keresztényi”. Az egyházat támadó a vatikáni szerződést felmondani akaró, a többször bérmálkozó Gyurcsány tartott kis előadást a kereszténységről. Istenről is beszélt, (éppen ő), aki különválasztotta a sötétséget a világosságtól, és megteremtette az állatokat, hogy mindezt kicsinyes politikai élcelődésre használja.

Orbán Viktor viszont felhívta a figyelmet, a keresztény Európára támadó külső, belső ellenségre, a migránsáradatra, a Soros NGO-k összehangolt támadására. Leszögezte, hogy a jobboldali kormány tolerancia ajánlatot tett Brüsszelnek. E szerint nem várjuk el, hogy mindenki azt tegye, amit mi teszünk, de tőlünk se várják el, hogy úgy éljünk, ahogy ők. Létkérdés Magyarország számára a választás, nehogy visszajöjjön a régi, Gyurcsány féle romlás az országra. Láthatjuk Budapesten, ahol baloldali vezetés van, azóta felütötte fejét a korrupció, káosz, hajléktalan probléma. A kormány erőn felül fejleszti Budapestet, de ők mindig kifogynak a más pénzéből.

Gyurcsány szerint a kormány „antihumanista”, mert nem a liberális jóemberkedés elvei szerint él, aki beengedi a migránsokat, aki áldást mond az azonos neműek házasságára, és nyomulására a gyerekeink életébe.

Nekünk éppen ezektől kell megvédenünk életünket, pedig „brüsszeli zsoldosokat is bevetnek ellenünk”- ahogy Orbán Viktor mondta.

Csapataink készen állnak.

„…vett hatszáz válogatott harci szekeret, és minden egyéb harci szekeret, amely Egyiptomban volt, és mindegyikbe harcosokat helyezett.” (Kiv14,7).

Pók Katalin

https://hungaryfirst.hu/cikkek/2022-02-14/gyurcsany-gombaszakertojevel-keszul-vissza-hatalomba

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!