KINCS Percek – a hazatérő és a határon túli magyar családokról

KINCS Percek – a hazatérő és a határon túli magyar családokról

A Kopp Mária Intézet újabb kisfilmje a magyar család- és népesedéspolitika eredményeiről

2022. február 18.

Minden magyar gyermek KINCS, szülessen bárhol is a világon. A KINCS Percek harmadik része a külhonban, a határon túl élő magyar családok támogatásáról szól, illetve azt járja körbe, hogy mennyien vándoroltak ki, majd tértek haza Magyarországra.

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért által elindított KINCS Percek videósorozat a magyar család- és népesedéspolitika sikereit mutatja be. A pár perces kisfilmek mindig egy-egy témára fókuszálnak, és objektíven, adatokkal igazolják az intézkedések eredményességét.

A baloldali kormányzás alatt, 2008 és 2010 között háromszor többen mentek el Magyarországról, mint ahányan hazajöttek. Akkor a baloldali kormányok a kettős állampolgárság ellen voltak, és nem adtak támogatást a határon túl, külhonban élő magyaroknak. 2010-ben családbarát fordulat történt. Folyamatosan nő a visszavándorlók száma, és ma már többen költöznek haza, mint ahányan elmennek. Egy évtized alatt tizenötszörösére nőtt a hazatérők száma, és a visszavándorlók között egyre több a gyermekes család. A határon túli, külhoni magyar családok 2018 óta igényelhetik az anyasági támogatást és ugyanolyan feltételek mellett nyithatnak babakötvényt, mint az anyaországiak. Eddig összesen 35 ezren éltek ezekkel a lehetőségekkel.

Ez annak köszönhető, hogy Magyarország családbarát ország, ahol a külhonban élő magyar családokat is megbecsülik. Őrizzük meg ilyennek, őrizzük meg közös KINCSeinket!

 

A videó megosztható, felhasználható, forrás megjelölésével.

Facebook poszt linkje: https://fb.watch/bf00DOGa7o/

YouTube videó: https://www.youtube.com/watch?v=hiGynI8uOGA

További információ: www.koppmariaintezet.hu

 

Kérjük, hogy lehetőség szerint minél szélesebb körben népszerűsítsék közösségi felületeiken a KINCS Percek videósorozatot.

Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért

rendezveny@koppmariaintezet.hu

www.facebook.com/koppmariaintezet

www.koppmariaintezet.hu

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!