A világot jobbá tenni…

A világot jobbá tenni…

Profile picture for user Pók Katalin

Pók Katalin írta 2022. 02. 06., v – 06:52 időpontban
https://hungaryfirst.hu/cikkek/2022-02-06/vilagot-jobba-tenni

Soros György: „A nyílt társadalom védelmében” című könyvében leghangsúlyosabb gondolat a „világot jobbá tenni”. Kétség sem fér hozzá, segíteni akar a világnak, hogy jobb hely legyen, kevesebb legyen a szenvedés, gondolkodásában fő helyet foglal el az emberiség jobbítása. Ő a filantróp, akinek az egész világot behálózó „önzetlen alapítványa” van, ahogy kifejti könyvében. Mi akkor a probléma vele, miért találjuk ott a nevét, hazánk ellenségei között?

A legfőbb probléma a világ befolyásolása az alapítványokon és pénz csapokon keresztül, korunk istentelen liberális jóemberkedő filozófiája szellemében. Másik, ami szorosan összefügg ezzel, a belügyekbe való folyamatos beavatkozás, ami az egész világra kiterjed. Amikor a Szovjetunió összeomlott, azt mondta: „annyira szerettem volna valamilyen szerepet játszani a történelemben”. A probléma, hogy ez a törekvés, azóta is megmaradt, az Isten nélkül épített civilizáció „értékeinek”, ráerőltetéseként a világra.

Könyvét azért írta meg, mert veszélyben érzi a Nyílt társadalom alapítványát, főként a „maffiaállamok” felemelkedése miatt. Ennek kapcsán Putyint és Trumpot említi (akkor még hatalmon volt), de ide sorolja Magyarországot és Lengyelországot is, a két keresztény értékeket védő államot.

E két utóbbi állam kapcsán a „nacionalizmus” erősödését látja fő veszélyforrásnak, a nyílt társadalomra. Azt mondja „ma a nacionalizmus a fő hajtóerő”. Oroszország felszálló ágban van, az EU félő feladja az értékeit. A mai nemzedék ellenséget lát az EU-ban. „Magyarországon és Lengyelországban olyan kormányok vannak hatalmon, melyek makacsul szembeszegülnek azokkal az értékekkel, melyek az EU alapját jelentik. „- írja. Ezen a ponton bukkan fel a fő probléma a Soros és az EU által képviselt filozófia és hazánk között, amíg jobboldali kormány irányítja. Soros nem látja, hogy ez a nacionalizmus pozitív, először a világtörténelemben. Nem irányul ugyanis más nemzetek ellen, sőt velük szövetségre törekszik, ami a V4 együttműködésében látszik legjobban. Ez a nacionalizmus a szuverenitás megőrzésére törekszik, fontos témákban megőriz nemzeti hatásköröket, míg Soros és az EU globalista törekvésű, elértéktelenedett liberális filozófiáját akarja ránk erőltetni. Ráadásul éppen Soros hatására, szankciókat tervez, ha nem hajtunk fejet előtte.

Sajnos az EU rég elvesztette értékeit, a nemzeti és keresztény gondolatot, ami még az alapítóatyáknál megvolt. Az EU értékeit Magyarország és Lengyelország védi a legvehemensebben, mert nemzeti és keresztény értékek védelmében kel harcra, akár azon az áron is, hogy forrásokat vonnak meg tőle. Soros szerint most ezeknek az országoknak a „megrendszabályozása” folyik, és valóban ez történik a mai napig. Valószínű a választásokig elzárják a pénzcsapokat, és ahogyan tudják, segítik a baloldal hatalomra kerülését, mert ők fejet hajtanak az EU nemzeti hatásköröket elvonó intézkedései előtt és láthatóan kiszolgálják őket. Gyurcsány és Márki-Zay megakarja szüntetni a gyermekvédelmi törvényt, ami a gyerekeinket védi az erőszakos LMBTQ lobbitól, és homoszexuális propagandától. Ugyanerre a sorsra kárhoztatják az Alaptörvényt, mely kimondja egy férfi és nő házasságát, az azonos nemű pároknak meghagyva az élettársi viszonyt. Nem engedi az azonos neműek örökbefogadását, mely kérdésekben a Jobbikos Jakab Péter egyébként a kormány álláspontjával megegyező módon foglalt állást. Kérdés, hogy lesz ebből koalíció, egy esetleges győzelem esetén, mert a magát kereszténynek mondó Márki-Zay a liberális, azaz az EU álláspontját képviseli mindkét kérdésben. Ez vízválasztó, mert aki támogatja az azonos neműek házasságát és örökbefogadását, az nem keresztény, csak névlegesen. A források elapadása is ezzel van kapcsolatban, mert, ahogy Soros mondja, meg kell rendszabályozni Magyarországot és Lengyelországot, nehogy a keresztény értékek szerint éljenek- a liberális, jóember filozófiája szerint.

A nyílt társadalom definíciója Soros könyvében: a jog uralma, szemben egyvalaki uralmával, az emberi jogok, és az egyéni szabadság védelme, a diszkrimináció v. társadalmi kirekesztés áldozataira odafigyelni. Ez látszólag teljesen rendben van, hiszen mindannyian jogállamot szeretnénk, és ne legyen diszkrimináció és rasszizmus, éljenek az emberi jogok és a szabadság. Sajnos ezek a szép célok mára az ultra-liberális értéknélküliség jó-rossz, igaz- hamis kategóriáit nélkülöző istentelen filozófia hatása alá kerültek. A „jogot kicsavarják”, ahogy az ószövetségi próféta jellemezte az erkölcsi romlást. A jogot a liberális diktatúra szolgálatába állították, ami mára a gendert az LMBTQ lobbit és azonos neműeket, a nemváltó műtéteket védi. Ma már börtönbüntetés jár azoknak a szülőknek nyugaton, akik azt mondják, Isten férfit és nőt teremtett, vagy ellenzik gyermekük nemváltását. Ez lett a diszkrimináció elutasításából, amit egyébként minden jóérzésű ember elfogad. A szabadságból pedig szabadosság lett, és mindezt támogatja a Nyílt Társadalom Alapítvány. A romák védelméből meg Gyöngyöspata lett, és a görög katolikusok megfegyelmezése, mert segíteni akartak programjaikkal a roma gyerekeken. Soros alapítványai a szegregáció vádját állítják minden jobbító szándék elé.

Láthatóan minden nemes szándékot el lehet rontani, ha rossz az alapfilozófia, hiába hirdet „önzetlen alapítványt”, hiába mondja, hogy az „emberiség jólétét tartja szem előtt”, hiába kitűzött cél, a „világot jobbá tenni”. A jóemberkedéssel ma káoszba lehet dönteni a világot, félre lehet érteni a pozitív nacionalizmust, mely nem támad másokra, félre lehet érteni a gyerekek megmentését és lehet homofóbnak nevezni az értékvédő szándékot.

Soros egyébként a migráció kérdésében is megnyilvánul könyvében. Érdekes módon sok tekintetben azt mondja (2019) mint Orbán Viktor. A menekültek elosztása önkéntes alapon történjen. Súlyos gondnak mondja a migrációt, oda kell vinni a támogatást ahol baj van, és akkor kevesebben indulnak el. Aki ennek ellenére mégis elindul, azt nem lehet menekültnek tekinteni. Egyébként is különbséget kell tenni politikai menekültek, és gazdasági migránsok között, csak az előbbieket kell segíteni. Azoknak is van joguk a nyugati országokban élni, akiket munkavállalói céllal hoznak be, mert az országnak szüksége van munkaerőre. Európának védenie kell a határait, de a valódi menekültek számára nyitva kell hagyni. A tagállamok viszont nem zárhatják le a határokat. Ebben persze megint nem értünk egyet.

A legfontosabb választó vonal az „Európa-párti” és az „Európa-ellenes” erők között van. „Az Európa ellenes erőknek vannak elveik, bár azok visszataszítóak”– írja Soros. A zöldeket tartja az egyetlen következetes Európa pártnak. Az Európa –pártiaknak meg kell védenie az uniós értékeket. „Magyarország miniszterelnöke nyíltan semmibe veszi az európai normákat és maffiaállamot teremtett”– hangzik a megállapítás. Tudjuk, hogy ezt a hazug maffiaállamosozást egy magyarországi SZDSZ-es politikus találta ki és terjesztette el a világon.

Az Európa ellenes erők valóban léteznek csakhogy azok éppen azok, akik morális válságba sodorták mára Európát, és az eredeti keresztény gyökerektől eltértek.

Így éppen ellenkezőleg, Magyarország és Lengyelország nem Európa ellenes erők, hanem Európa védelmezői.

„…napot nem látta, és nem ismerte a különbséget a jó és a rossz között.” (Préd6, 5) Soros György: A nyílt társadalom védelmében, Noran Libro Kiadó, Bp., 2020

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!