Olvasói levelek

Pályázat

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet meghirdeti a „Mit jelent nekem 1956?” című alkotói pályázatot általános iskolai és középiskolai tanulók számára. Beküldési határidő: 2023. december 6.

Meghívó Nagyszebenbe

Ars HUNGARICA 2023 november 10. és 19. között

Momentum – a pofátlanság teteje

Pesthidegkúti Polgári Körök Szövetsége levele Úgy látszik, most úgy rájött az ellenzékre a tüntetés-lapszórás, mint a hasmenés. Nem bírják visszatartani, és abbahagyni sem. Ma Hűvösvölgyben a Hüviház előtt ezúttal a momentumosok standoltak, és lapokat osztogattak. Elkértem egyet.

ÜNNEPELŐZETES ÉS EGYBEN ÜNNEPKÖSZÖNTŐ OKTÓBER 23-RA

LAPPANGÓ ORSZÁG PALASZÜRKE ÉGBOLT ALATT  – AZ ’56-OS ALIG ÉLT HAZA PARANCSOLATOS EMLÉKEZETE Dr. Békefy Lajos írása

Izraelben felütötte fejét a gonosz

Pók Katalin írása Izrael a „tejjel, mézzel folyó Kánaán”oldal, naponta tűnik fel a facebook-on és egyszer csak jön a hír, maga a sátán bukkant fel a Szentföldön. Semmi kétség, a sátán az értelmi szerzője a gyermekek meggyilkolásának, a bestiális tettnek a Hamasz nevében.

Olvasói levél

Őrület, hogy naponta többször hallom komoly emberektől, hogy Magyarország, és Budapest mily biztonságos, szinte fennhéjázó hangnemben…

Köszönet

Szívből köszönöm Neked és a CÖF-CÖKA-nak, hogy ugyan azt az oldalt támogatjátok,  mint mi, a Magyarországon élő lengyel hazafias gondolkodásúak. Ha a PiS győz Lengyelországban,  az  az egész szuverén, keresztény Európa győzelme is lesz.

A világújító fényről, a reformációról üzenő festmények

Reformáció hónapjában korábbi időkben a gyülekezetekben bűnbánati heteket, napokat tartottak. Ez a reformáció lényegéhez annyira illő, abból kisarjadó gyakorlat mára bizony elsatnyult, legfeljebb pár napra szorult vissza. Lehet persze hivatkozni szociológiai, gyülekezetszociológiai tényekre (kevés szabadidő, csekély részvétel, érdeklődés), de a lényegen ez mit sem változtat. Mi a lényeg? Amit a koppenhágai evangélikus templomban látható reformációi festmény és Lucas Cranach műve is kifejez:  a reformáció a közösség megújítása Istennel, Jézus Krisztus által, a Szentlélek munkálkodása nyomán.

Meghívó

A Jászok Egyesülete Elnöksége tisztelettel meghívja Önt az egyesület következő összejövetelére, melyet 2023. október 26-án (csütörtök) 17,00 órakor tartunk a Pest vármegyei Megyeházán (Budapest V., Városház u. 7., II. emelet 245. sz.). Szolnoktól Szentendréig – Egy muzeológus pályaíve címmel tart vetített képes előadást Dr. Bereczki Ibolya főigazgató-helyettes (Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre)

Meghívó

A Magyar Napló Kiadó és a FOKUSZ Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt Deák Ernő – Magyarként Ausztriában című könyvének bemutatójára Időpont: 2023.10.12. csütörtök 18 óra Helyszín: a Magyar Napló Könyvesboltja (1082 Budapest Üllői út 66/b)

Programajánló

A Várkapitányság 2023. októberi programjai

Mi az hogy katolikus?

Pók Katalin írása A katolikus, azaz egyetemes egyház Jézus egyházaként jött létre apostolainak cselekedetei nyomán. Luther Márton fellépése után a Bibliát és az egyházat kezdték különféleképpen értelmezni, így jött létre a számtalan immár protestáns egyház, és ez a mai napig tart.

Meghívó

A Nemzeti Örökség Intézete tisztelettel meghívja Önöket a budafoki, a csepeli, a pesterzsébeti, a cinkotai és a rákospalotai temetőkben elhelyezésre kerülő, Nemzeti Sírkertbe sorolt sírokat jelölő parcellakő átadása alkalmából rendezett ünnepségére Időpont: 2023. október 12. csütörtök, 11 óra Helyszín: Budafoki temető (1222 Budapest, Temető u. 12.)

Orbán Viktor a jelenlegi Európa Churchillje

Egy amerikai tábornok arra kéri a magyar miniszterelnököt, hogy tartson ki a globalista ellenszéllel szemben. Michael Flynn amerikai tábornok szerint mind a magyarokat, mind az amerikaikat fűti a szabadság iránti vágy, részben ebből fakad a globális elittel szembeni küzdelmük is.

Meghívó

A Reviczky Társulás Léva tisztelettel és szeretettel meghívja Önöket a  „Festmények és Illusztrációk” című kiállítással egybekötött könyvbemutatóra, amelynek címe FELVIDÉKI KORTÁRS MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETÜNK Időpont: 2023.10.10. kedd 17 óra Helyszín: Reviczky Ház (Léva, Honvéd u. 2529/28)

Összeesküvés elmélet VAGY GYAKORLAT?

Mindenki látja, hogy a Coudenhove-Kalergi terv végrehajtása folyamatban van. Parctischer idealismus című könyvében 1920-ban Kalergi – akinek apja az Osztrák-Magyar Monarchia diplomatája volt, anyja pedig egy japán szamuráj család tagja – leírja, hogy Európa országait arab és afrikai eredetű migránsokkal kell betelepíteni, hogy az itt élő nemzetek őslakossága ezekkel összekeveredjen és létrejöjjön az ősi egyiptomi néphez hasonló egységes kevert etnikum, a nemzetállamok pedig szép lassan tűnjenek el.

Olvasói levelek

Nagyon remélem, hogy lesz október 23-án BÉKEMENET! Soha nagyobb aktualitása nem volt és vidéken is, több helyen kellene hogy legyen.

Meghívó

A Művészeti-Oktatási-Kulturális Közéleti Alapítvány (MOKKA) tisztelettel és szeretettel meghívja Önt Kedves Kísérőjével a „Cigányvarázs” VIII. KÁRPÁT-MEDENCEI CIGÁNYPRÍMÁSOK & ZENEKAROK FESZTIVÁLJÁNAK GÁLAESTJÉRE, melynek helyszíne: Uránia Nemzeti Filmszínház Színházterme (1088 Budapest, Rákóczi út 21.) Időpontja: 2023. október 20. 18 óra

Tájékoztató levél

Kedves civil szervezetek, szervezeti képviselők, Rendkívüli hírlevélben továbbítjuk az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tájékoztató levelét.

Meghívó

A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány szeretettel meghívja a Vidék Konferencia 2023 című rendezvényükre. Időpont: 2023. október 10., kedd, 8:40 Helyszín: Várkert Bazár (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2–6.) REGISZTRÁCIÓ!

Navracsics Tibor: év végéig Magyarország megállapodhat az EU-s támogatásokról az Európai Bizottsággal

A területfejlesztési miniszter bízik abban, hogy az év végéig mindenképpen meglesz a megállapodás az Európai Bizottsággal, amely lehetővé teszi, hogy Magyarország ténylegesen hozzáférjen az európai uniós forrásokhoz, ne csupán az előlegekhez – Navracsics Tibor erről kedden, Budapesten beszélt újságíróknak az uniós támogatások feloldásáról szóló sajtóhírekre reagálva.

Meghívó díjátadásra

A Jászsági Civil Vándordíjat és a vele járó 200.000 forint elismerést tizenharmadik alkalommal ítélte oda „A Jászságért” Alapítvány Kuratóriuma. A díj átadására 2023. október 17-én (kedd) 16,00 órakor kerül sor a jászberényi Városháza Dísztermében (5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.)

Meghívó

A Neumann János Egyetem Eurázsia Központja kerekasztal-beszélgetést szervez 2023. október 10-én, Ablakot nyitunk a Keletre – Eurázsia korszaka címmel. Helyszín: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 12. (Scruton V.P.) Időpont: 2023. október 10. (kedd), 18:30

Értékes fotókiállítás Nagyszebenben

Szeptember 27-én, a Nagyszebeni Polgármesteri Hivatal kiállító terében mutatták be Kerekes István Emotions című kiállítását. A kortárs magyar fotóművészek között, talán a legtöbb nemzetközi díjban részesült képviselő a Nagyszebeni Nemzetközi Fotóművészeti Szalon zsűrijének tagja.

Az Országos Katolikus Karizmatikus Találkozó margójára

Pók Katalin írása „Tudtad, hogy nem szűnsz meg?” „Őrállóul állítottalak..” (Ez2:1, 3:179) Ezekiel próféta szava volt a hivatalos mottója, az Országos Katolikus Karizmatikus Találkozónak, amit szeptember 30-án rendeztek Budapesten.

Meghívó

A Neumann János Egyetem Eurázsia Központja kerekasztal-beszélgetést szervez 2023. október 10-én, „Ablakot nyitunk a Keletre – Eurázsia korszaka” címmel. Helyszín: 1053 Budapest, Veres Pálné utca 12. (Scruton V.P.) Időpont: 2023. október 10. (kedd), 18:30 REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A Nemzeti Örökség Intézete és a Madách színház tisztelettel meghívja Önt Kazinczy Lajos honvédezredes, a 15. aradi vértanú emlékére rendezett megemlékezésre Időpont: 2023. október 5., csütörtök, 17 óra Helyszín: Kazinczy Lajos jelképes síremléke (A Kossuth-Mauzóleum mögötti 30/1-es parcella) REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A Magyar Nemzeti Bank és a Nemzeti Örökség Intézete tisztelettel meghívja a „Pákozdi Katonai Emlékpark” emlékérme ünnepélyes, sajtónyilvános kibocsátására. Időpont: 2023. szeptember 28., csütörtök, 15.30 óra Helyszín: Fiumei úti sírkert, Főépület (1086 Budapest, Fiumei út 16-18.) REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet és a Stefanovszky-ház tisztelettel meghívja Önt Szöllősi Antal az Északi Magyar Archívum (Stockholm), a külföldön élő magyarság levéltárának Magyar Örökség-díjjal kitüntetett alapítója „Magyarok Svédországban 1000-től napjainkig ” című előadására 2023. október 1-én (vasárnap), 16.00 órakor a Stefanovszky-házba ( Lovas, Fő út 2. )

Meghívó

Az Írók Alapítványa-Széphalom Könyvműhely és a Magyar Írószövetség tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt a KÍSÉRLET 1970 – egy nemzedék betiltott névjegye című könyvbemutatójára. Időpont: 2023. szeptember 20. 17 óra Helyszín: Benczúr Ház Rendezvényközpont színházterme (1068 Budapest, Benczúr utca 27.)

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!