Olvasói levelek

Olvasói vélemények

Pedagógus fizetés…. Fel vagyok háborodva a tüntetéseken! 2022. szept 1-én mentem nyugdíjba, ma 430 E a nyugdíjam. Sima beosztott középiskolai tanár voltam, 40 évig.

Meghívó

A Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány szeretettel hívja Az erőszak monopóliuma – Beszélgetés Edward N. Luttwak íróval című eseményre, amely egyben a Századvég Kiadó gondozásában megjelent Puccsisták kézikönyve című kötet bemutatója. Időpont: 2023. május 12. (péntek), 14:30 Helyszín: Larus Étterem és Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz u. 18/b) REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubja szeretettel hívja Önöket  „A nemzet napszámosai” című, a közoktatást áttekintő beszélgetésre 2023. április 20. csütörtök 18 óra Tudomány és Technika Háza (Miskolc, Görgey A. u. 5.)

Meghívó

A Budaörsi Örmény Nemzetiségi Önkormányzat szeretettel hívja az „Armenocídium 1915-2023” című rendezvényére Budaörs, Jókai Mór Művelődési Központ 2023. április 24. hétfő 18 óra Belépés díjtalan!

Olvasói levelek

Nagyon nagy élvezettel hallgattam Schmidt Mária interjúját a Polgárok házában.

Meghívó

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Hegyvidéki Trianon harangja Társaság és a Magyar-Osztrák-Bajor Társaság szeretettel hívja Önt rendezvényére 2023. április 18. kedd 18 óra Kulturális Szalon – Tamási Áron Terem (Budapest XII. ker. Törpe u. 2. I.em.)

Ludovika Fesztivál

A hagyományokhoz hűen a Nemzeti Közszolgálati Egyetemi (NKE) idén is megrendezi május 11 – 13. között a Ludovika Fesztivált.

Meghívó

Kósa Gábor szerzői estje 2023.04.14. 19 óra  Nádor Terem (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.) Jegyárak ITT

Várkert Bazár ajánlata

30%-os kedvezményes jegyvásárlási lehetőség a Várkert Bazár előadásaira

Olvasói vélemények

Krisztus sírját római katonák őrizték, akik a csábítók koszos pénzéért belementek az átlátszó hazugságba: Amíg ők aludtak, / látták(!) hogy/ Jézus testét a tanítványok ellopták!

Meghívó

A Budapesti Lengyel Intézet szeretettel meghívja Önt Az Igazság Hírnöke című eseményre 2023. március 29-én (szerdán) 18:00 órakor Terror Háza Múzeumban (1062 Budapest, Andrássy út 60.) REGISZTRÁCIÓ!

Meghívó

A Nemzeti Örökség Intézete tisztelettel meghívja Önt Nagykáta és Tápióbicske Önkormányzatával valamint Tápióbicske Barátainak Körével tartandó közös rendezvényére, a történelmi emlékhely sztéléavató ünnepségére. Időpont: 2023. április 04. (kedd), 16.00 óra. Helyszín: Honvédszobor (2764 Tápióbicske)

A dzsungel törvénye még hatályban

J-K. J. verse A múzsák hallgatnak a háborúban. A békés kertekben özönlenek, ölelkeznek a piros bodobácsok, gyönyörködtetnek a színes virágok.

Meghívó

SZENT KORONA DÉLUTÁNOK FEBRUÁR 25. – MÁRCIUS 25. – ÁPRILIS 22. – JÚNIUS 17. Helyszín : Budakalász – Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, Szentendrei út 9. – a  HÉV Lenfonó megállónál!

Meghívó

Isaszegi Történelmi Napok – XXXIV. Tavaszi Emlékhadjárat 2023. április 6. Szoborhegy, Isaszeg Katonai hagyományőrzők díszelgése, díszszemle – Élő történelem óra (hadibemutató)

Meghívó

A Magyar Női Unió, a Szent István Intézet és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) tisztelettel meghívja Önt és munkatársait „Keresztény asszonyok a családért” című, filmvetítéssel egybekötött rendezvényére. 2023. március 24-én, pénteken 10:00 órai kezdettel KINCS konferenciaterem (1016 Budapest, Sánc utca 3/b)

Meghívó

A Budapesti Lengyel Intézet nagy szeretettel meghívja Önt és Családját Zofia és Magdalena Fortecka Ad maiorem Dei gloriam című üvegfestészeti kiállításának megnyitójára, amelyre Magdalena Fortecka művésznő részvételével kerül sor 2023. március 21-én (kedd), 18.00 órakor a Platán Galériában (1061 Budapest, Andrássy út 32.).

Meghívó

A Nemzeti Örökség Intézete és Székesfehérvár Megyei Jogú Városa tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Sírkertbe sorolt sírokat jelölő parcellakő átadása alkalmából rendezett ünnepségére Időpont: 2023. március 30. csütörtök, 11 óra Helyszín: Hosszú temető (8000 Székesfehérvár, Palotai út 137.)

Meghívó

A Kommentár szerkesztősége szeretettel hívja a Kommentár folyóirat „Magyar világ” című lapszámbemutató rendezvényére. A beszélgetés időpontja: 2023. március 21. (kedd) 18:30  Helyszíne: a Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.)

Székely Szabadság Napja

VASS LÁSZLÓ ISTVÁN: SZÉKELY SZABADSÁG EMLÉKMENET MISKOLCON A Székely Nemzeti Tanács 2012. január 6-i határozatában minden év március 10-ét jelölte meg a székelység összetartozásának emléknapjaként.

Hamisgulyás után az igazi évértékelő

Pók Katalin írása Orbán Viktor a momentumos és a hamis prófétás gyurcsányi évértékelő után, megtartotta sajátját. Ezért hangzott el beszéde előtt a bevezetőben, hogy a „hamisgulyás után az igazi évértékelő” következik.

Meghívó – Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet tisztelettel meghívja Önt a kommunista diktatúrák időszakában a Várbörtönben raboskodó és a kivégzett politikai elítéltek tiszteletére rendezett megemlékezésre Veszprém, 2023. február 24. (péntek) 10 óra Lovas, 2023. február 25. (szombat) 10 óra

A KÉSZ elnökségének üzenete a Házasság hetéhez kapcsolódóan

A keresztény egyházak és civil szervezetek idén 16. alkalommal szervezik meg a Házasság hete rendezvénysorozatot Magyarországon, hogy Szent Bálint-nap környékén egy héten keresztül a házasság és a család fontosságára irányítsák a figyelmet. A KÉSZ elnökségének üzenetével mi is csatlakoztunk a kezdeményezéshez.

Civilizációs kockázatok

Az ukrajnai háború következményeként a világot meglegyintette a civilizációs kockázat szele. Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – megpróbálom korunk nagy civilizációs kockázatait bemutatni.

Meghívó

A Budapesti Lengyel Intézet nagy szeretettel meghívja Önt és Családját Rafał Pacześniak Kiáltás a szeretetért című kiállításának megnyitójára, amelyre a Művész részvételével kerül sor 2023. február 9-én (csütörtök), 18.00 órakor a Platán Galériában (1061 Budapest, Andrássy út 32.).

Dobrev egy hónap alatt hazahozná a pénzeket, de milyen áron?

Dobrev Klára az árnyékkormány árnyék miniszterelnöke kijelentette, hogy ha rá lenne bízva, egy hónap alatt hazahozná az uniós pénzeket. Az ugyancsak DK-s Gréczy Zsolt képviselő szerint a Dobrev vezette kormány alatt, „végre megbecsült nemzet leszünk és az uniós pénzek is megérkeznek.” 

Európa patái alatt

Mellékelem Európa patái alatt versemet, amit ma írtam, a Magyar kutúra napján. Maradok tisztelettel és szeretettel: JKJ

Európa három harakirije

Az első világháború előtt Európa gazdaságilag, politikailag és katonailag a világ ura volt, különös tekintettel Anglia, Franciaország, Hollandia és Belgium óriási gyarmatbirodalmára. A kontinensen – a Balkán kivételével – béke honolt.

Pályázati felhívás a 2023. évi Jászsági Civil Vándordíjra

E díjat minden évben olyan szervezet, intézmény nyerheti el, mely a nemzeti (jász) kulturális örökség megőrzéséért tevékenykedik, legalább öt éve a Jászok Egyesülete nyilvántartott, tagdíjat fizető tagszervezete, s folyamatosan működik. A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. március 31.

Programajánló

Az Angelus Bt. tisztelettel meghívja Önt és családját 2023 január 28-án délelőtt 10.00 órára, az Uránia Nemzeti Filmszínházba, Jelenczki István „LEGYŐZETVE GYŐZ” Dr. Tóth Zoltán József a Szent Korona országáért (120 perc) című emlékfilmjének vetítésére. JEGYELŐVÉTEL!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!