Ludovika Fesztivál

Inspiráló előadások, koncertek, élményekkel teli programok

A hagyományokhoz hűen a Nemzeti Közszolgálati Egyetemi (NKE) idén is megrendezi május 11 – 13. között a Ludovika Fesztivált, amelyen a koncertek mellett népszerű hazai és külföldi előadók is színesítik a Ludovika Szabadegyetem programkínálatát, de természetesen a gyerekek sem maradnak élmények nélkül, ugyanis a  családi nap számos izgalmat rejteget számukra.

Budapest egyik legnagyobb háromnapos tavaszi fesztiválja ismét várja az érdeklődőket az Orczy-parkban. Május 11-12-én a Ludovika Szabadegyetem programsorozaté a főszerep. A két nap során délelőtt 10 órától 17.30-ig olyan nemzetközileg elismert szakemberek tartanak előadást a Ludovika Campuson, mint Edward N. Luttwak, a washingtoni Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjának vezető munkatársa, Ronald Reagan korábbi biztonsági tanácsadója, Charles J. Vörösmarty, az NKE díszdoktora, a világ egyik prominens hidrológiai szakértője vagy Janne Haaland Matláry, a nemzetközi politika professzora, volt norvég külügyminiszter-helyettes. Az USA bűnüldözési tendenciáiról Scott Donovan, a Nemzetközi Bűnüldözési Akadémia budapesti szervezetének igazgatója beszél majd, aki több mint 20 évig dolgozott speciális ügynökként az Egyesült Államok titkosszolgálatánál. A hazai előadók névsora is széleskörű, az NKE oktatói és kutatói mellett többek között Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel, Sztáray Péter biztonságpolitikáért és energiabiztonságért felelős államtitkárral, valamint a védelmi innovációért felelős miniszteri biztossal, Porkoláb Imre dandártábornokkal is személyesen találkozhatnak a résztvevők.

Az NKE számára fontos a hagyományőrzés, amelynek egyik meghatározó mozzanata a Ludovika Fesztivál keretében tartott 100 napos ünnepség, amely az augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatás előtti utolsó lépcsőfok. Május 13-án, szombaton a családi nap keretében a szélesebb közönség is betekintést nyerhet az egyes hivatásrendek világába: honvédségi és rendészeti programokkal várjuk az érdeklődőket.

Nincs fesztivál buli nélkül! Az élménygazdag pénteki napot az esti koncertek koronázzák meg a Tóparti Színpadon, ahol fellép Áron András, a Konyha, az erdélyi 4S Street, valamint a kárpátaljai Ullie zenekar. A party sátorban a BSW koncertje után Koósz Milán, Cooky és JumoDaddy zenél majd, szombaton pedig a gyerekkoncerteké lesz a főszerep, egyebek mellett fellép Farkasházy Réka és a Tintanyúl, valamint Wolf Kati is Gyerekszáj című műsorával.

A rendezvény ingyenes, de május 11-én és 12-én a szabadegyetemi programokon való részvétel, valamint a party sátorba történő belépés regisztrációhoz kötött!

További információ a fesztivál honlapján érhető el.

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!