Olvasói levelek

Tisztelt Elnök úr!
Nagyon nagy élvezettel hallgattam Schmidt Mária interjúját a Polgárok házában. Évek óta jártam ezekre a programokra, amikor még fizikailag képes voltam rá.  1996 ban jöttem haza,  (akkor még Horn elvtárs volt kormányon…) negyven évig tartó kényszeremigrációmból. 1956 november végén hagytam el a hazámat… Ez nem kíván további magyarázatot.  A Fideszbe akkor léptem be, dacból, amikor éppen elvesztették a választásokat, A  fiatal Orbán Viktorral, megválasztása után, egy fogadáson találkoztam, a Szent István bazilikában a körmenet után rendezett fogadáson, amit az akkori bíboros atya rendezett és amire meghívott vendég voltam a templom emeletes fogadó termében. Még üres  volt a terem egyetlen egy ember árválkodott a büféasztal sarkánál.  ez az újonnan megválasztott Orbán Viktor volt. Lelkendezve futottam bozzá, és gratuláltam a győzelméhez, ő meg egyik lábáról a másikra állt és zavarba volt, szinte összecsapta a bokáját és bemutatkozott..”.Orbán Viktor vagyok”. Mondtam, hogy tudok róla.😃  Azóta aktívan dolgoztam a Fidesz-KDNP-nek az összes megmozdulásukban, végig jártam a Békemeneteket, egészen a kovid járvány kitőréséig.  Most már 89 évesen fékezett tempóban élek, ami természetes. Senki sem él örökké, én sem fogok. A CÖF érdekes rendezvényeiken már nem tudok  részt venni, mert a széles,  korlátok nélküli lépcsőn nem tudok felmászni, lejönni meg még kevésbé, mert tánrorgok és rossz az egyensúlyérzékem, így csak az Interneten tudom végig hallgatni a beszélgetéseket.

Nagyon rázós a helyzet, elviselhetetlen a háború és a politika. De óriási jelentősége volt az Eucharisztikus  kongresszusnak  és most a Pápa látogatásának másodszor. Isten malmai lassan őrölnek, de őrölnek!

Bízom benne, hogy a megfontolt és okos kormányunk nem hagyja magát félrelökni,  Pio Atya jóslata meg fog valósulni.

További jó munkát kívánok Szeretettel

N.A.
____________________________________________________________________

Nem kéne ezt a „hittérítőt” haza küldeni?
(Reakció Csizmadia László blogbejegyzésére https://civilosszefogas.hu/a-hitterites-nem-nagykoveti-feladat/)
O.P.

______________________________________________________________________

Minden szó, minden mondat tökéletes leírása 1956-2023-ig. Tökéletes leírása a történelmünknek. Nem kellenek kioktatók, és hamis plakátok. Ezt a mondatot senki ne használja, mert nem érdemes rá. Ez a mondat akkor és ott volt helyénvaló „Ruszkik haza”. Ehhez senki nem méltó!!
(Reakció Csizmadia László blogbejegyzésére https://civilosszefogas.hu/a-hitterites-nem-nagykoveti-feladat/)
Üdv: P.M.-né
________________________________________________________________________

Márai Sándor

Olyan világ jön

 

Olyan világ jön, amikor mindenki gyanus, aki szép.

És aki tehetséges.

És akinek jelleme van.

A szépség inzultus lesz.

A tehetség provokáció.

És a jellem merénylet.

Mert most ők jönnek.

A rútak.

A tehetségtelenek.

A jellemtelenek.

És leöntik vitriollal a szépet.

Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.

Szíven döfik azt, akinek jelleme van.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!