A KÉSZ elnökségének üzenete a Házasság hetéhez kapcsolódóan

A keresztény egyházak és civil szervezetek idén 16. alkalommal szervezik meg a Házasság hete rendezvénysorozatot Magyarországon, hogy Szent Bálint-nap környékén egy héten keresztül a házasság és a család fontosságára irányítsák a figyelmet. A KÉSZ elnökségének üzenetével mi is csatlakoztunk a kezdeményezéshez.

A teljes szöveg honlapunkon olvasható:

https://keesz.hu/eros-hazassag-szilard-csalad-novekvo-nemzet

A keresztény egyházak és civil szervezetek idén 16. alkalommal szervezik meg a Házasság hete rendezvénysorozatot Magyarországon, hogy Szent Bálint-nap környékén egy héten keresztül a házasság és a család fontosságára irányítsák a figyelmet. A KÉSZ elnökségének üzenetével mi is csatlakozunk a kezdeményezéshez.

Hazánkban az elmúlt években a házasságkötések száma harminc éve nem látott magasságba emelkedett. Eltekintve az elmúlt, háborús feszültségekkel terhelt évtől, a születések száma szintén látványosan megnőtt. Köszönhető mindez a kormányzati családpolitikának, mely a hagyományos családmodell erősítésére tett intézkedéseivel komoly anyagi biztonságot teremt a házasságkötés és a gyermekvállalás mellett döntő pároknak. Az ilyen kezdeményezések alapozzák meg egyben a nemzet jövőjét is. Ezért is tartozunk hálával minden olyan erőfeszítésért, amely a mai zavaros időben a keresztény emberkép és a teremtett világ alapelvének megerősödését szolgálja.

Ugyanakkor fontos, hogy ne csak az anyagi kedvezmények szolgáltassák a motivációt a családalapításhoz és a gyermekvállaláshoz. A házasságot mi, keresztények Isten ajándékának tekintjük, amelyben lehetőség nyílik a szeretet közvetlen kifejezésére, a nehéz helyzetek könnyebb megélésére, a támogató segítésre. Tudjuk és valljuk továbbá, hogy


a keresztény családmodell biztosítja leginkább az egészséges nemzedékek felnevelését, a gyermekek számára az emberi kapcsolatok természetének megértését és Isten szeretetének megtapasztalását.

Köztudott, hogy a jó házasság a bizalomra, a kommunikációra, az egymás iránti szeretetre és tiszteletre épül. Emellett a házastársaknak a szeretetbe kapaszkodva folyamatosan dolgozniuk kell a kapcsolatuk fejlesztésén is, megoldást kell keresniük a nehézségeikre, és támogatniuk kell egymást az életük minden területén. Ebben a legnagyobb erőforrás számukra a hit közös megélése.

A Házasság hete jó alkalom arra, hogy bizalommal egymás felé forduljunk és megerősítsük a szeretetközösségben megélt élmények által az egymás iránti elköteleződésünket. Ezáltal természetes, szilárd alapokat teremthetünk a felnövekvő nemzedék számára is,


a jó és erős házasság, a szerető és szilárd család példájával pedig motiválni tudunk minél több fiatalt, hogy halogatás nélkül, bátran és örömmel kössék össze életüket és mondjanak igent a gyermekáldásra.

Szeretetbe kapaszkodva – ez az idei, február 12. és 19. között zajló Házasság hete mottója. Szeretettel ajánljuk a programsorozat központi és helyi rendezvényeit, valamint a KÉSZ családdal kapcsolatos videósorozatát.

a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöksége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!