Meghívó

A Budapesti Lengyel Nagykövetség és a Lengyel Intézet nevében tisztelettel és szeretettel meghívom Önt az ismert lengyel dalnok, Paweł Piekarczyk „II. világháborús rapszódia” című koncertjére, amelyre 2022. november 30-án (szerdán) 18:00 órakor kerül sor a Lengyel Intézetben.

II. világháborús rapszódia – Paweł Piekarczyk koncertje

Lengyelországban az idei év három kiemelkedő lengyel parancsnok, a 130 éve született Stanisław Maczek, Stanisław Sosabowski és Władysław Anders tábornokok emlékéve, akik meghatározó győzelmeket arattak a II. világháború idején. Az ő nevükhöz olyan híres és fontos események fűződnek, mint a Monte Cassino bevétele, a Market Garden hadművelet vagy Belgium és Hollandia felszabadítása.

Egy különleges koncerttel szeretnénk tisztelegni a három zseniális lengyel tábornok előtt. Az ismert lengyel dalnok, Paweł Piekarczyk a “II. világháborús rapszódia” című zenei estjével állít emléket a lengyel hősöknek. Megrendítő előadása a lengyel nemzet heroizmusát és mártíromságát, valamint a II. világháború következtében elszenvedett veszteségeit mutatja be.

A művek zeneszerzője és szövegírója Leszek Czajkowski.

Paweł Piekarczyk – ének, gitár

A férőhelyek korlátozott száma miatt kérjük szépen, hogy a részvételi szándékát az alábbi linken jelezze:
https://forms.gle/A3bvoHLpZ7dDNYdH6

Részletek: https://instytutpolski.pl/budapest/2022/11/23/a-masodik-vilaghaboru-rapszodiaja-pawel-piekarczyk-koncertje/

Számítva megtisztelő jelenlétére, üdvözlettel,

Joanna Urbańska

Igazgató

Lengyel Intézet

1065 Budapest, Nagymező u. 15.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!