Olvasói levelek

Meghívó

A Budapesti Lengyel Intézet tisztelettel hívja Önt A VISSZAVETT VÁROS Fotóriport Varsóról 1918-1939 című kiállítás megnyitójára 2019. március 28. 18 óra Lengyel Intézet (Budapest, VI. ker. Nagymező utca 15.)

A vezető konzervatív román lap szerint Orbán Viktor a keresztény Európa védőbástyája

A vezető román konzervatív napilap, a România Liberă véleménycikke szerint a Magyarországot a jogállamiságtól való állítólagos elhajlással vádoló Soros-Sargentini jelentésről tartott európai parlamenti vita annak emblematikus példájaként marad fenn a jelenkor történelmében, hogy miként változtatható egy vád dicsőséggé a magyar nemzet számára.

MEGHÍVÓ

A Kopp Mária Intézet szeretettel hívja Önöket a KINCS estek következő előadására Téma: Hol vannak a megbízható férfiak? 2019. március 21. 18 óra Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (1016 Budapest, Sánc u. 3/b) Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

MEGHÍVÓ

Konrad Sutarski Az emberi ellenállás stációi c. kötetének bemutatója 2019. március 20. 18 óra Lengyel Intézet (1065 Budapest, Nagymező utca 15.)

MEGHÍVÓ

Ladányi András: Kilenc nap Kárpátalján című könyvének bemutatója 2019. március 22. 16.30. Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár (4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 2.)

Kalotaszegi programok

Megemlékezés a 100 éve született Keresztes Sándorra Időpont: 2019. március 16. 15 óra, (magyar idő szerint 14 óra) Gyarmathy Zsigmond ÖSZTÖNDÍJ átadási ünnepség Időpont: 2019. március 17. 10 óra

Meghívó – HEGYVIDÉKI Trianon harangja Társaság estjére

Helyszín: Kulturális Szalon – Tamási Áron terem Bp. XII. ker. Törpe u. 2., 1. emelet Időpont: 2019. március 19. /kedd/ 18 óra

Trianoni zarándoklatra meghívás

A menet 2019.06.04-én indul a budapesti Hősök teréről és 2019.07.22-én érkezik Versailles-ba, a Trianon palotához.

Olvasói vélemények

Lehetünk néhányan, akik a (politikai) elemző műsorokat hallgatnánk szívesen (pl 3B HÁTTÉR-KÉP), nagy többség azonban még e szótól is irtózik. Igen, attól a cselekménytől, amelyik nem a jövő történelme helyes irányú alakításának fontosságát tekinti célnak, hanem csupán szavazatéhes pártok rivalizálása, mint műsor, s a vita egymás letorkolásából áll.

Pályázat

A Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és az MTVA a Magyar Költészet Napja alkalmából megrendezett Versmaraton kísérőrendezvényeként a kortárs magyar költészet népszerűsítése érdekében pályázatot hirdet általános- és középiskolai osztályok, diákközösségek részére kortárs vers együttes előadására

Meghívó

Az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetségének szervezésében a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló folyóirat és Könyvkiadó történetének, programjainak és kiadványainak bemutatására kerül sor 2019. április 4-én 18.30 órai kezdettel.

Fel magyarok, sorakozó!

Orbán Viktor a legbátrabb magyar, rendíthetetlen hazafi. Ha kell, a fél világgal szembeszáll, nem hátrál meg, nem hagyja magát legyűrni.

Meghívó – Hogyan szabaduljunk meg a szélsőségektől

A HITEL-est időpontja: 2019. március 13., szerda, 18 óra Helyszín: MOM Kulturális Központ (1124 Bp. Csörsz u. 18.)

Olvasói vélemény az EU és azon belül a Néppárt frakció viselkedésén

Felháborodva ragadtatom magam véleményem írásbeli kinyilvánítására az EURÓPAI UNIÓ és azon belül a Néppárt frakció – melynek a Fidesz is tagja – viselkedésén, mely nem csak a vezetőség, hanem több tagja is a Magyar Köztársaság polgárainak szabad választási lehetőségének eltörlésével akarja kifejezni és helyettünk eldönteni a kifejezett akaratunk mibenlétét!

Migráció és határvédelem

Ha az Uniós intézmények és az Európai Bizottság elzárkóznak attól a magyar véleménytől, hogy az Unió intézkedései a migrációt támogatják, valamint ragaszkodik a ahhoz a kijelentéséhez, hogy az Unió a határainak megvédését tartja szem előtt, akkor tegye meg a következő lépéseket…..

Orbán kontra Weber: vége az illúziók korának!

Bármennyire is fáj, ki kell mondjuk: ma Európában nem a választópolgár az úr, hanem az olyan pénzemberek, harácsemberek, mint Soros György.

Meghívó

„Hova rohansz Európa ebben az iszonyatos zűrzavarban” Az átláthatatlan szélén Konrad Sutarski verses estje Helyszín: Térszínház (1033 Budapest Fő tér 1. Zichy-kastély) Időpont: 2019. március 9. szombat 18 óra

Csókay András szakmai elismerése

Csókay András levele nagyon tetszett, kérem a közösség tagjait, hogy mi is segítsük őt szavazatunkkal egy szakmai elismerés elnyeréséhez.

Olvasóink írták

T.CÖF Vezetőség! Javasolnám,hogy az EU választások  kimenetelét elősegítendő -minden lehető fórumon- ,minél több európai nyelven tájékoztassák Európa lakosságát az EU piszkos üzelmeiről a migránskérdés és az Európai Egyesült Államok létrehozási szándékáról,illetve kérjék a Kormány tájékoztatási szerveitől ugyanezt ! Szükséges volna …

Olvass tovább

Meghívó

a Bécsi Magyar Iskola versmondó vetélkedőjére 2019. április 6-án 10 órakor a Collegium Hungaricumba (1020 Wien, Hollandstr. 4.)

Meghívó

Az Ausztriai Magyar Egyesületek és Szervezetek Központi Szövetségének szervezésében a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló folyóirat és Könyvkiadó történetének, programjainak és kiadványainak bemutatására kerül sor 2019. április 4-én 18.30 órai kezdettel Bécsi Magyar Otthon (Bécs I., Schwedenplatz 2/9)

Pályázati felhívás a 2019. évi Jászsági Civil Vándordíjra

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. március 31.

Az “Elfajzott” Európai Unió!

Az EU zászlón keresztül, már annak megjelenésekor felfigyeltünk a tudatosan hamis köntösbe öltöztetett – a Nemzeteken uralkodni vágyó, csupán gazdasági függőséget okozó EU jogtalan rendelkezéseire.

Meghívó

A Budaörsi Polgári Kaszinó és a budaörsi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportja nevében szeretettel hívunk és várunk, Családotokkal és barátaitokkal együtt a Budaörsi Polgári Kaszinó ez évi negyedik rendezvényére 2019. március 22-én, pénteken, 18.00 órakor az Adler kávéházban

Meghívó – BUDAÖRSI POLGÁRI KASZINÓ rendezvényére

Időpont: 2019. március 14. csütörtök, 15.00 óra Színhely: Józsa Judit, Budapest. V.ker, Városház utca 1.

Dr. Csókay idegsebész levele

Az emberi agy is csak egy kivitelező szerv, igaz, a legmagasabb szinten differenciált. Olyan, mint az autó kormánykereke. Ahogy a kormányos is a kormánykerék mögött ül, az emberi személy lényege is az agy mögött van.

Magyar zászló a világ csúcsain: interjú Varga Csabával

„Az önfeladás ellen akarok küzdeni, és megtenni, amit tudok.” A negyedik leghalálosabb nyolcezres hegy, a Manaszlu csúcsán egy hegymászó magasba emeli nemzete zászlaját.

Meghívó „Vállalkozások és vállalatok a családok szolgálatában” című rendezvényére

Időpont: 2019. március 1, (péntek) 10.00 óra Helyszín: Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) 1016 Budapest, Sánc u. 3/b.

2019 Kitörés

Immáron sokadszor vagyunk együtt, hogy emlékezzünk és a múltból erőt merítsünk. Emlékezzünk, 1945. február 11-e és azt követő napokra!

Magánnyugdíj

A mai nyugdíjasok nyugdíj alapját a fiatal generáció biztosítja a járulékok befizetése révén.

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!