Egyensúlyvesztés

Úgy tűnik, két farokkal nem lehet egyensúlyozni. A viccpárt balra dőlt és a levegőben kóvályog.

Háborús helyzetben jobb, ha komolyra fordítjuk a szót, mert ugyebár ezt követeli a politikusok hibájából elvesztett sok ártatlan emberélet. Kölcsey Ferenc mondta: „A haza minden előtt”. Magyarosan: meg kell védeni fiataljainkat a háborúba sodródástól és családjainkat gazdaságunk csődjétől.

Téves, zavarodott észjárásra utal, ha valakik úgy vélik, hogy Budapest hídjain kell bulit tartani és ezzel lehet elszakítani a két városrészt egymástól. Többször elmondtuk: a főváros a nemzeté, saját tulajdona és nem egyes pártok randalírozásának színhelye.

Akkor tegyük fel a kérdést, mit keresnek a bukott politikusok által előre küldött féleszűek a Duna felett? A válasz egyszerű: a bajt. Ők a káosz magjait hintik, hála Istennek, nem termékeny földbe, csak a betonra. Számukra ésszel felfoghatatlan, hogy az illegális bevándorlás segítése öngyilkosság és nem a demográfiai problémák megoldása. A munkaerő-hiányt szervezett utaztatással, határozatlan időre kötött, azonnal felmondható szerződésekkel lehet megoldani. További kérdés, hogy lesz-e egyáltalán munkaerő-hiány az európai gazdasági válság elhúzódása esetén. Most mindenesetre a lakosság áramra és gázra spórol és nem az illegális idegenek eltartása a cél.

Az európai válság az Európai Unió intézményrendszere által ránk szabadított szankciópolitika tévedéseiből táplálkozik. Európa erős államai népeiket a hidegháború szörnyűségének tették ki. Pontosan fogalmazva: a bármikor kitörhető III. Világháború esélyét akasztották nemzeteink nyakába. Azzal, hogy kialakították az ukránokat szolgáló fegyvereket szállító utánpótlás vonalát, a háború addig fog tartani, amíg ez fennmarad. Az energiaválság mellett egyre erősebb lesz az élelmiszerválság, folytatódik Afrika éheztetése. Az infláció romba dönti Európa gazdaságát. Békét most már egymással nem az oroszok és az ukránok köthetnek, hanem az Európai Unió, a  NATO egy mindkét fél számára felajánlott fegyverszünet előre vételezésével, ENSZ csapatok ukrajnai jelenlétének biztosításával.

Amerika és Ázsia háborúját tiltsuk ki Európából. Európa egyik fél akarata előtt sem térdelhet le. Európa önálló kontinens, önmagát kell válassza. Érdekünk a béke, a béke és a béke harmadszor is.

A kétfarkúak balgasága találkozott Gyurcsány Ferenccel, a puccsista bajnokkal – lásd Medgyessy hátba szúrását és az MSZP életterének ellopását. Ferkó ismét készül, hiszi, hogy hatalmas egója a miniszterelnöki székbe ültetheti. Kever, kavar és álmodozik. Spanja a főváros vezetésére teljességgel alkalmatlan hasonszőrű társa, Karácsony Gergely.

Üzenjük, hogy a vidékiek és a Rontó Pálokból kiábrándult budapestiek türelmes emberek, de az üzenetünk egyértelmű: még jó időben a politikai színpadról le kell lépniük.

Csizmadia László a CÖF-CÖKA alapító elnöke

Megjelent a 2022plusz hírportálon

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!