Meghívó

Az Alapjogokért Központ ezúton meghívja Önöket  eseményére, melyen az Alapjogokért Központ gondozásában megjelent Horváth József: Veszélyes idők című könyvet mutatják be.

Nem gondoltuk volna, hogy közel nyolcvan esztendővel a II. Világháború után ismét dörögni fognak a fegyverek Európában. De úgy tűnik, hogy a sors útjai valóban kifürkészhetetlenek. Két éve zajlik a véres orosz-ukrán háború, ami a maga brutalitásában mutatta meg, hogy a hadseregek korának még közel sincs vége. A pacifista, liberális világrend hirdetői úgy tekintettek a katonákra, a fegyveres testületekre, mint idejétmúlt őskövületekre. Rosszabb esetben, mint lusta, ingyenélő, hímsoviniszta férfiak gyülekezetére. Aztán kiderült, hogy hadsereg nélkül a XXI. században élni kívánó nemzetek, országok kiszolgáltatott, könnyű prédává válnak. A könyv zárása előtt néhány héttel Izrael vált a Hamász terrorszervezet hidegvérrel kitervelt, véres támadásának áldozatává. Már nemcsak Európa keleti végein folyik háború, hanem kultúránk egyik bölcsőjében, Izrael földjén is. Mindeközben pedig a belső terror, a migrációs hadak áradata és az ideológiai fellazítás mételye is mérgezi öreg földrészünket. Horváth József, a polgári elhárítás és a katonai titkosszolgálat egykori műveleti főigazgató-helyettese ezekről a sorskérdésekről ír a Magyar Nemzetben. A tábornok titkosszolgálati múltjából fakadó sajátos nézőpont jellemzi ezeket az írásokat, melyek visszaolvasva is kiállják az idő próbáját. Az elmúlt két, viharos esztendő lenyomatát adják ezek az elemzések. Noha témájuk változatos, de végkicsengésük mégis egységes: Magyarország biztonságát, szuverenitását és békéjét mindenáron meg kell védeni, mert csak így biztosíthatjuk a magyarság jövőjét, megmaradását.

Időpont: 2023. december 15. (péntek) 14:00 óra

Helyszín: Lónyay-Hatvany-villa (Galéria terem) 1015 Budapest, Csónak u. 1.

Az eseményen köszöntőt mond Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

A könyvről kerekasztal-beszélgetést tartunk, amelynek résztvevői:

Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője, a könyv szerzője

Apáti Bence, a Megafon véleményvezére

Kobza Miklós, az Alapjogokért Központ kreatív vezetője

Amennyiben Ön vagy kollégája részt tud venni az eseményen, kérem, küldjenek egy megerősítő visszajelzést erre az e-mail címre december 14. (csütörtök), 16.00-ig.
sajto@alapjogokert.hu

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!