Dr. Csizmadia László blog bejegyzései

Civilitika és szellemi honvédelem

A CÖF égisze alatt szerveződött mozgalom, amelyet Szabó Zoltán szavával „szellemi honvédelem”-nek neveztünk el, olyan emberekből áll, akik napi kenyérkereső munkájuk mellett életük szerves részének tekintik a haza sorsával való foglalkozást.

Nem kár a gőzért

Magyarország a mai napon lezárta zöldhatárát és tisztelettel megkérte az illegálisan behatolni akarókat, hogy fáradjanak a nyitott, rájuk váró és működő határállomásokra.

„A haza minden előtt!” (Kölcsey)

Természetes, hogy Európát a területén élő népek tágabb hazájuknak tartják.

Szövegértelmezés

Hivatalos felmérések szerint középiskolás diákjaink szövegértelmezése kritikán aluli. Sajnos ezen nem csodálkozhatunk, hiszen ha arra gondolunk, hogy a neoliberális elektronikus hírportálok, valamint ellenzéki médiumok mit olvasnak ki a CÖF-CÖKA közleményeiből, máris tudhatjuk, honnan támadnak az elbutulás kóros vírusai.

Állampolgári engedelmesség

Ádám és Éva óta tudjuk, hogy mi sem könnyebb, mint elégedetlenné tenni az embert.

Követési távolság

A közlekedési szabályok egyik legfontosabb eleme a követési távolság betartása. Ha valaki előzni is akar, akkor nem árt számba venni a szemből közlekedőket és saját sebességünket.

Teknősbéka-tempó

Ahogy emelkedik a nyári hőmérséklet, úgy aktivizálódnak a bevándorlás hívei. Az ENSZ illetékesei, hivatkozva e témában szerzett több évtizedes gyakorlatukra – amely soha nem tapasztalta meg az Európába irányuló jelenlegi népvándorlás mértékét – elmarasztalják Magyarország kormányát. Drótkerítéssel nem lehet megoldani a problémát, mondják.

Ki, be, fel, le

A Parlament szocliberális ellenzéke nem akar különbséget tenni az igekötők értelmezésében. Fontos tehát figyelmeztetni arra, hogy óriási a különbség a „be” és a „ki” igekötő jelentése között.

Görög dráma – vagy több?

A görög kormány gazdasági vészhelyzetben meghozott döntése a népszavazásról talán nemcsak véletlen sugallat.

Álláspont a Juncker levéllel kapcsolatban

A CÖF-CÖKA ma súlyos, az Európai Unió politikai viszonyait és gazdaságát érintő kérdésről kíván véleményt alkotni. Szó lesz az Altus Zrt, az Európai Bizottság kiírásában megnyert pályázatáról, és az e tárgykörű Jean-Claude Juncker-nek írt levelünkről, valamint az arra érkezett válaszról. …

Olvass tovább

Előző 1161718

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!