Szövegértelmezés

Hivatalos felmérések szerint középiskolás diákjaink szövegértelmezése kritikán aluli. Sajnos ezen nem csodálkozhatunk, hiszen ha arra gondolunk, hogy a neoliberális elektronikus hírportálok, valamint ellenzéki médiumok mit olvasnak ki a CÖF-CÖKA közleményeiből, máris tudhatjuk, honnan támadnak az elbutulás kóros vírusai.

Az pedig, hogy Soros György és a hozzá hű pénzpumpásoknak miért éri meg a debilséggel küzdőket fenntartani, úgyis tudjuk.

Nézzük a legutóbbi esetet.

A CÖF-CÖKA MTI nyilatkozatában jelezte, hogy a volt köztársasági elnök, kihasználva a Máltai Szeretetszolgálat évtizedekre visszatekintő karitatív tevékenységének hírnevét, a II. János Pál pápa téren beöltözött abba a múltba, amihez semmi köze. A teret romboló migránsoknak, politikai szándékkal, vizet és kekszet osztogatott a médiumok jelenlétében. Megtehette volna ezt csendben is, meghívva a migránsokat saját villájába.

Itt jegyezném meg, mert most muszáj, hogy a CÖF-CÖKA a békemenetes szervezőkkel együtt két éve szilveszterkor 2 millió forint átutalással és a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével nyújtott melegétel-szolgáltatást a rászoruló szegényeknek. Elesett embertársaink segítése keresztyéni hitünk alaptétele. Igaza van a kormánynak, ha ezt megköszöni, csatlakozunk.

A hírportálok és egyes médiumok azonban közleményünket úgy állították be, hogy „a CÖF-CÖKA nekiment Sólyom Lászlónak”. Eszünkbe sem jutott inzultálni a volt köztársasági elnököt. Azonban jeleztük, hogy adósunk pálfordulásának megmagyarázásával. Leírtuk, hogy az Alkotmánybíróság elnökeként elutasította a kommunista rendszer üldözöttjeinek kijáró lusztrációs törvény megalkotását. Később megállt a komáromi híd közepén, cserbenhagyva az őt váró felvidéki magyarságot.

A volt köztársasági elnök nem hiheti, hogy bár honfitársaink segítését elmulasztotta, a migránsokkal összeállva múltjának ezen részét feledtetheti. Sólyom László volt köztársasági elnök most demonstrálni akarta, hogy nem ért egyet a magyar kormány bevándorlási intézkedéseivel. Ez sikerült is a mögötte álló neoliberális csapat ujjongása közepette. Hívei, íme, „nekimennek” a CÖF-nek. Teszik ezt azért, mert emlékeztettünk arra, hogy regnálása idején a köztársasági elnök nem sietett a honi polgárok segítségére.

Fontos, hogy barátai és harcostársai is megértsék – Soros hírportáljai, az ellenzékinek nevezett pártocskák egoistái (Szigetvári Viktor, Vágó István, stb.), hogy a CÖF-CÖKA a bajban lévő embereknek, gyermekeiknek a támogatást kötelezőnek tartja. A neoliberális pártok és az egyéni érdekek vezette, színházba illő fellépések éppen úgy idegen érdekűek, mint az embercsempészek üzelmeivel hazánkba betörő, illegálisan érkező gazdasági migránsok támogatása.

Ennyit a szövegértelmezésről.

 

 

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!