Közlemény

A sajtóban megjelent tudósítások szerint Sólyom László volt köztársasági elnök látogatást tett azon a nemrég felújított II. János Pál pápa téren, amelyet a kerület polgármestere Kocsi Máté szerint teljesen tönkre tettek a bevándorlók, és együttérzését demonstrálta az illegális migránsokkal.

A volt államfő lépése nyilvánvalóan politikai tartalmú és ellentétes a kormányzat azon törekvéseivel, amelynek célja, hogy a menekültáradat ne okozzon szükségtelenül nagy kárt Magyarországnak.

Sólyom László gesztusa különösen annak fényében elgondolkodtató, hogy meglepő módon visszafordult a komáromi Duna hídon, noha tudta, hogy a felvidéki –politikailag üldözött – magyarok jelentős számban vártak rá Révkomáromban.

A volt államfő érzékenységi küszöbét az sem érte el, hogy az Alkotmánybíróság egykori elnökeként részese volt annak a döntésnek, amely megakadályozta, hogy a rendszerváltást követően felelősségre vonják azokat a kommunista vezetőket, akik az államszocialista rendszer politikai üldözöttjeinek életét megnyomorították.

Sólyom László szelektív érzékenysége egyértelműsíti, hogy kevésbé szenzitív azokra kérdésekre, amelyek a magyarság számára jártak hátrányos következményekkel és nem veszi figyelembe azt, hogy a magyar kormány figyelemfelhívó intézkedései egyre inkább elfogadottá válnak az európai közpolitikában és közgondolkodásban.

Mint ismeretes az év első felében közel 70000 bevándorlónak kevesebb, mint egy százaléka minősült menekültnek, így kiemelt felelőssége van abban nemcsak jelenlegi, de volt állami vezetőknek is, hogy a migráció illegális oldalát milyen formában támogatják.

CÖF-CÖKA Vezetősége

 

És íme az ellenzéki sajtó véleményei és csúsztatásai:

http://www.origo.hu/itthon/20150813-a-cof-ot-zavarja-hogy-solyom-laszlo-menekulteken-segit.html

http://hvg.hu/itthon/20150813_Nekiment_a_menekulteknek_etelt_oszto_Soly

http://propeller.hu/itthon/3141677-cof-szerint-politikai-okokbol-etetett-menekulteket

http://propeller.hu/itthon/3141666-cof-ot-zavarja-hogy-solyom-laszlo

http://www.atv.hu/belfold/20150813-nekiment-solyom-laszlonak-a-cof

http://index.hu/belfold/2015/08/13/a_cof_szerint_solyom_laszlo_politikai_okokbol_latogatott_meg_menekulteket/

http://hirek24.hu/hir/mno/a-cof-nekiment-solyom-laszlonak

http://www.hir24.hu/belfold/2015/08/13/solyom-menekultetetese-felboszitette-a-cof-ot/

http://nepszava.hu/cikk/1066513-a-cof-nekiment-solyom-laszlonak

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!