Egypártrendszer a baloldalon

A demokrácia egyik alapkövetelménye a pluralitás, a többpártrendszer. A polgárok a pártok által képviselt eszmék szerint választhatják a nekik tetszőt.

Magyarországon e követelmény sokáig nem teljesült. A bolsevizmust, majd a kommunizmust is az egypártrendszer jellemezte, amely nem adta meg a polgárok szabad választási lehetőségét.

A második világháború után a Szovjetunióból hazatérő moszkoviták gyors ütemben ellehetetlenítették az újjáéledő többszínű pártpaletta működését. Eszközrendszerül felhasználták a polgárok megfélemlítését, a besúgó rendszert és az ÁVH-sok rettegett terrorját.

Az 1956-os szabadságharc és forradalom leverése után is csak ráncfelvarrást végeztek, megtartva az egypártrendszert, hozzácsatolva az úgynevezett hazafias népfrontot. A hatalmi elnyomásnak ez a szervezet kiszolgálója volt, az országgyűlési választásokon a totalitárius rendszer nem véletlenül 96-98 százalékos eredménnyel biztosíthatta a kommunista diktatúrát.

Miért idéztem fel a múltat?

Mert a jelenben, a csupán nevében szelídült DK és MSZP, a hozzá tartozó ultraliberálisok, vezetőikkel egyetemben, semmiben sem különböznek az egypártrendszert megvalósító elvtársaktól, bort isznak és vizet prédikálnak. A fake news eszközeivel a Fidesz–KDNP szövetséget a kisebbségbe szorult pártok elnyomásával vádolják. Eközben úton-útfélen hazudják a magyarországi demokrácia és a jogállamiság hiányát. Ha a 2019. október 13-i önkormányzati választásokat górcső alá vesszük, szemünk elé tűnik, hogy a posztkommunisták és az ultraliberálisok visszatértek elődjeik módszereihez. A pártok összefogásáról beszélnek, magukévá teszik az egy vezér elméletet (Gyurcsány Ferenc). Az „ellenzéki pártok” félredobták szuverenitásukat, identitásukat, megcsalva választóikat, lényegében vállalták az egypártrendszer fogságát.

A következmény máris látható, nem szabad akaratból történő összefogás valósult meg, a hatalmon akarnak osztozkodni. A maguk körül kialakított szürkületben nem látják, hogy a régi-új kommunista vezér Gyurcsány Ferenc szisztematikus építkezését, hogy a Rákosi–Kádár módszertan zsigerileg beépült a DK-s vezér céljaiba. Elemezve a helyzetet kijelenthetjük, hogy az ellenzéki oldalon kialakult az egypártrendszeri struktúra. A Gyurcsány–Dobrev duó a regnáló miniszterelnökkel szembeni gyűlöletét igyekszik átplántálni a tisztes magyar polgárokba.

Elég volt!

Magyarország polgársága a kilenc éve regnáló kormánnyal egyet akarva, ismét felkerült Európa térképére. Ez a megállapítás igaz politikai és gazdasági értelemben is. Van szabad sajtó, szólásszabadság és demokratikus választás. Ezzel szemben nincs lovasroham, gumilövedék és kordonhalmaz. A kincstár gyarapszik, a szegénység csökken, családjaink gyarapodnak. A lakosság bizalmat szavazott a kormányzásnak, amit az is jól mutat, hogy megtakarított pénzét államkötvényekbe és ingatlanokba fekteti.

A Gyurcsány–Demszky-féle állam- és önkormányzati igazgatás réme ismét felsejlik. A posztkommunista és ultraliberális hatalomra éhezők néhány nagyvárosunkban és sajnos Budapesten is részleges, reméljük gyorsan múló sikereket értek el. Kirajzottak, és máris osztogatják maguk között a státuszokat, két kézzel nyúlnak a hátrahagyott, megtakarított önkormányzati pénzkészletek után. Gondos gazdálkodás helyett máris hitelek felvételén törik a fejüket. Beteges víziójuk, hogy az általuk bitorolt önkormányzatok egyenesen az Európai Unióból kaphatnak támogatást. Ha így történne, az Magyarország szuverenitásának megszüntetését jelentené, az unió által. A kétharmados többséggel rendelkező kormány nem engedheti, hogy Magyarország adófizető polgárainak járó európai uniós támogatásokat, a polgárok többségének akarata ellenében, politikai célokra osztogassa az Euró­pai Unió.

Ideje tanulni a múltból, az országrontók és hazaárulók cselekedetei most már nem maradhatnak következmények nélkül. A kétharmados parlament, a törvények szigorításával akadályozza meg a kommunizmus eszmei örököseinek régről már jól ismert korrupciós cselekedeteit! Ne engedjük, hogy az esetleg külföldről érkező júdáspénzekkel Magyarországot ismét gyarmati sorba juttathassák. Csírájában kell elfojtani az egypártrendszerre törekvő Gyurcsány–Dobrev–Karácsony-trió álmait. Ne legyenek kétségeink, a kétharmados többséget élvező kormányra az elkövetkező két évben preventív feladatok várnak. Példaként kiemelve a középiskolákban és egyetemeken a fiatalok szembesítését a 2010 előtti politikai és gazdasági tényekkel.

Szerző: Csizmadia László a CÖKA kuratóriumának elnöke

Forrás: https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20191107-egypartrendszer-a-baloldalon

 

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!