Könyvbemutató a konzervativizmus történetéről a Politika- és Államelméleti kutatóintézetben

Előadással és beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatót tart a konzervativizmus történetéről a Politika- és Államelméleti Kutatóintézet.

A bemutatásra kerülő friss kötet:

Francesco Giubilei: The History of Conservative Political Thought (Gateway Editions, 2019)

A szerzővel előadása után Horkay Hörcher Ferenc fog beszélgetni.

A beszélgetést megnyitja: Török Bernát, az NKE Eötvös József Kutatási Központ igazgatója.

Időpont: 2019. november 13., 17 óra

Helyszín: NKE Ludovika Campus, Zrínyi terem
A beszélgetés sajtónyilvános.

A könyv rövid ismertetése:

A most bemutatásra kerülő, angol nyelvű kötet a 21. század felől tekint vissza a konzervatív politikai gondolkodás európai hagyományára. Arra törekszik, hogy közérthetően és árnyaltan mutassa be az európai konzervativizmus színes, sokágú történetét, születésétől kibontakozásán át pillanatnyi helyzetének értékeléséig. Különösen fontos lehet számunkra, magyarok számára, hogy egy olasz szerző alkotásáról van szó, aki nem a kontinensre kissé felülről tekintő angolszász narratíva felmondására törekszik, hanem megkísérli az európai hagyományok különböző (angol, német, francia, spanyol, olasz) változatait is érzékletesen leírni. A kötet kézikönyvként is jól használható, egyben olvasva pedig izgalmas utazásra csábít a múltban – ráadásul úgy, hogy mai kérdéseinkkel kapcsolatban is számos fontos meglátásra bukkanhatunk lapjain.

A szerzőről röviden:

FRANCESCO GIUBILEI – olasz író, könyvkiadó és egyetemi professzor. A Fondazione Tatarella nevű vezető olasz konzervatív alapítvány elnöke. Az Il Giornale és az Il Messaggero publicistája, és a G. Fortunato Benevento Egyetem professzora. Giubileit a Forbes magazin nemrég a 100 legbefolyásosabb 30 év alatti olasz fiatal közé sorolta.  Hat könyv szerzője. Az európai konzervatív gondolkodás története a legfrissebb munkája.

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!