Tisztelt Címzettek!

Az alábbiakban küldök egy figyelemre méltó elemzést!
Kiemelném, az ellenzék soros-vonaltól való folyamatos, többszintű támogatását, beleértve az összefogás parancsát.
Az egyetemek, főiskolák, de sajnos a középiskolák nagy része is liberális szellemiségű irányítás alatt van.
A FIDESZ-KDNP langyosan mozgósította a  szavazóit.
A FIDESZ-KDNP nem elejét és útját vette a vádaskodásnak, hanem beállt a becsmérlő sárdobálásba, és pont ezzel “hitelesítette” az ellenzék/ellenség aljas tevékenységét. Főleg a főpolgármester lenéző nyilatkozatai keltettek dühödt ellenállást, bármennyire is igaza volt!
Képtelenség, hogy “kampány” címen, de már azon kívül is,  bárki, bármit hazudhat,  gyűlöletet kelthet!
A véleményszabadság jogilag, rendesen elválasztandó!
Aki azonnal nem mellékeli a bizonyítékokat, azonnal előzetesbe kell venni, közügyektől évekre eltiltani és gyorsított eljárással óriási pénzekkel büntetni! Szabadul, ha fizet!
A “leleplező” videók időzítése a kampányra tilos legyen. Csak akkori eseményeket lehessen bemutatni. Aki korábbi, büntetendőt mutat be, az bűntárs, bűnrészes, mert időben elmulasztotta a följelentési kötelezettségét!
A Mi Hazánk Mozgalomra szükség van,hogy a  széle legyen a jobboldalnak, ne a FIDESZ legyen a szélsőség!
Budapest a bűnös város! – Mondta Horthy Miklós kormányzó úr bevonulásakor. – Mindenesetre jobban el lehet bolondítani, mint a vidéket!
K.T.

_________________________________________________________

Az Önkormányzati választás – kiemelten a Budapestre vonatkozó – eredményei elgondolkoztatóak.

Egy kissé elkeseredett jobboldali szavazóként megpróbálom összegezni gondolataimat a történtekről az alábbiakban:

Véleményem az Önkormányzati választások eredményéről, kiemelten a Budapest-i eredményekről:                                                                                                     2019.10.14.

Mindenek előtt nagyon csalódott vagyok, erre nem számítottam! Éreztem, hogy néhány

helyen lesz (lehet) szoros eredmény, de ami történt, józan ésszel felfoghatatlan! És nagyon mérges és dühös is vagyok!!!

  • A szavazás – alapvetően a Fővárosban – nem a jelölt személyekre történt, hanem a pártállás, a Fidesz-KDNP és az öszz-ellenzék közötti párharcról szólt!
  • Egyértelműsíthető, hogy a különféle botrányok abszolút nem befolyásolták a szavazók döntéseit. (Győr, Budaőrs, Bpest VIII., XI. és XIX.ker., Czeglédy Csaba esetében pl.)

Okokat elemezve:

  • Az ellenzéki emberek, kiemelten a Fővárosban, elhitték – mert el akarták hinni FIDESZ és Orbán-fóbiájuk okán –, hogy itt tényleg az „Orbán-rezsim” megbuktatásáról van szó. Egy időleges politikai sikerért eladták lakóhelyük érdekeit!
  • Sikeres volt az össz-ellenzék „összefogás”-akciója, mert elhitték az emberek, hogy ez elég lesz – most és a jövőben is – a FIDESZ (az általunk eszméletlenül gyűlölt „NER”) leváltásához, függetlenül attól, hogy bevallottan ez egy alkalmi összefogás, amely mögött  ott a teljes széthúzás, az érdekek alapvető különbségei miatt a választás másnapján már teljesen értelmét veszti.
  • Nagy hiba volt, hogy a FIDESZ-KDNP szavazói, egészében a jobboldal kissé magabiztos volt a győzelemben, hiszen az eredmények és a jelöltek alkalmassága nem voltak vitathatóak. Sajnos ezért a jobboldaliak egy jelentős része nem ment el szavazni, ez látszik a részvételi arányokon. Az ellenzék itt felül-, a jobboldal nagyon alul-teljesített! (Itt még befolyásoló tényező lehetett, hogy a FIDESZ kommunikációjában, de legfőképp a sajtóban ez a várt „fölény”, az ellenfél – egyébként a valóságban jogos! – alkalmatlanságának hangsúlyozása kontraproduktív volt. Ennek szerepét azonban – az előző két állítás mögött – nem tekintem meghatározónak! Ez a jobboldali „elbizakodottság”-ban játszhatott szerepet és nem a „csakazértis” ellenzéki szavazatok számának növekedésében.)
  • Úgy vélem, hogy az ellenzéki támadás egyik fő eleme az emberek írigységére hatott meghatározóan. A „Mindent szétlopnak!”, „Korrupció mindenütt!”, A Fidesz és Orbán csak a hatalomért küzd és nem törődik a kisemberek gondjával!”, „A nyugdíjak egyre kevesebbet érnek, míg a gazdagok gyarapodnak!”!”, stb. úton-útfélen harsogott jelszavak – főleg az idősek, nyugdíjasok igen nagy rétegére – hatottak negatívan.
  • Problémának érzem a fiatalok – vélt – szavazási magatartását. Az egyetemeken, – Budapesten főleg az ELTE-n , de a Corvínus Egyetemen is – nagyszámú, nyiltan ellenzéki előadó által is hergelten erős a liberális gondolkodású fiatalok mozgalma, akik – koruknál fogva – egyébként is rebellisek és az „öregek helyett most mi jövünk!” elv erősen befolyásoló hatású.
  • Nagyon kárhoztatom a Jobbik és a Mi hazánk Mozgalom szerepét, hiszen a jobboldalt magára hagyva, ráadásul beálltak – kis kivétellel – a ballib oldal mögé, gyengítve az össz-jobboldal erejét és támogatva, erősítve a ballib oldalt!
  • Taktikailag nem sikerült – főleg az interneten – megszerezni a sajtó-fölényt! Ez nagy hiba! De mindannyian részesei vagyunk ennek, mert a milliószámra leírt ocsmány vélemények özöne ellen nekünk „derogált” felvenni a versenyt!
  • Újólag hallottam, hogy – ismét főleg Budapesten – jelentős a Budapesten állandó lakhellyel rendelkező külföldiek száma, akik szavazhattak! Információik azonban – a nyelv okán is – a külföldi sajtóból szerezhették, amit pedig ismerünk!

Úgy vélem, talán kellett és jó időben jött ez a fiaskó! (Igaz, hogy Budapesten nagy árat kell fizetnünk ezért!) Ébresztőt kell fújni és okulni a történtekből.

Veszíteni is tudni kell! Ebből a helyzetből kell – megerősödve – felállni!

Ne felejtsük azonban, hogy mától is továbbra a FIDESZ-KDNP van kormányon, s az ország biztos kezekben van! (Egyébként a mostani választáson is országosan A FIDESZ-KDNP győzött, csak nem 2/3-dal!)

Dr. Cs.T.