Veszíteni tudni kell!

Tisztelt Címzettek!

Az alábbiakban küldök egy figyelemre méltó elemzést!
Kiemelném, az ellenzék soros-vonaltól való folyamatos, többszintű támogatását, beleértve az összefogás parancsát.
Az egyetemek, főiskolák, de sajnos a középiskolák nagy része is liberális szellemiségű irányítás alatt van.
A FIDESZ-KDNP langyosan mozgósította a  szavazóit.
A FIDESZ-KDNP nem elejét és útját vette a vádaskodásnak, hanem beállt a becsmérlő sárdobálásba, és pont ezzel „hitelesítette” az ellenzék/ellenség aljas tevékenységét. Főleg a főpolgármester lenéző nyilatkozatai keltettek dühödt ellenállást, bármennyire is igaza volt!
Képtelenség, hogy „kampány” címen, de már azon kívül is,  bárki, bármit hazudhat,  gyűlöletet kelthet!
A véleményszabadság jogilag, rendesen elválasztandó!
Aki azonnal nem mellékeli a bizonyítékokat, azonnal előzetesbe kell venni, közügyektől évekre eltiltani és gyorsított eljárással óriási pénzekkel büntetni! Szabadul, ha fizet!
A „leleplező” videók időzítése a kampányra tilos legyen. Csak akkori eseményeket lehessen bemutatni. Aki korábbi, büntetendőt mutat be, az bűntárs, bűnrészes, mert időben elmulasztotta a följelentési kötelezettségét!
A Mi Hazánk Mozgalomra szükség van,hogy a  széle legyen a jobboldalnak, ne a FIDESZ legyen a szélsőség!
Budapest a bűnös város! – Mondta Horthy Miklós kormányzó úr bevonulásakor. – Mindenesetre jobban el lehet bolondítani, mint a vidéket!
K.T.

_________________________________________________________

Az Önkormányzati választás – kiemelten a Budapestre vonatkozó – eredményei elgondolkoztatóak.

Egy kissé elkeseredett jobboldali szavazóként megpróbálom összegezni gondolataimat a történtekről az alábbiakban:

Véleményem az Önkormányzati választások eredményéről, kiemelten a Budapest-i eredményekről:                                                                                                     2019.10.14.

Mindenek előtt nagyon csalódott vagyok, erre nem számítottam! Éreztem, hogy néhány

helyen lesz (lehet) szoros eredmény, de ami történt, józan ésszel felfoghatatlan! És nagyon mérges és dühös is vagyok!!!

 • A szavazás – alapvetően a Fővárosban – nem a jelölt személyekre történt, hanem a pártállás, a Fidesz-KDNP és az öszz-ellenzék közötti párharcról szólt!
 • Egyértelműsíthető, hogy a különféle botrányok abszolút nem befolyásolták a szavazók döntéseit. (Győr, Budaőrs, Bpest VIII., XI. és XIX.ker., Czeglédy Csaba esetében pl.)

Okokat elemezve:

 • Az ellenzéki emberek, kiemelten a Fővárosban, elhitték – mert el akarták hinni FIDESZ és Orbán-fóbiájuk okán –, hogy itt tényleg az „Orbán-rezsim” megbuktatásáról van szó. Egy időleges politikai sikerért eladták lakóhelyük érdekeit!
 • Sikeres volt az össz-ellenzék „összefogás”-akciója, mert elhitték az emberek, hogy ez elég lesz – most és a jövőben is – a FIDESZ (az általunk eszméletlenül gyűlölt „NER”) leváltásához, függetlenül attól, hogy bevallottan ez egy alkalmi összefogás, amely mögött  ott a teljes széthúzás, az érdekek alapvető különbségei miatt a választás másnapján már teljesen értelmét veszti.
 • Nagy hiba volt, hogy a FIDESZ-KDNP szavazói, egészében a jobboldal kissé magabiztos volt a győzelemben, hiszen az eredmények és a jelöltek alkalmassága nem voltak vitathatóak. Sajnos ezért a jobboldaliak egy jelentős része nem ment el szavazni, ez látszik a részvételi arányokon. Az ellenzék itt felül-, a jobboldal nagyon alul-teljesített! (Itt még befolyásoló tényező lehetett, hogy a FIDESZ kommunikációjában, de legfőképp a sajtóban ez a várt „fölény”, az ellenfél – egyébként a valóságban jogos! – alkalmatlanságának hangsúlyozása kontraproduktív volt. Ennek szerepét azonban – az előző két állítás mögött – nem tekintem meghatározónak! Ez a jobboldali „elbizakodottság”-ban játszhatott szerepet és nem a „csakazértis” ellenzéki szavazatok számának növekedésében.)
 • Úgy vélem, hogy az ellenzéki támadás egyik fő eleme az emberek írigységére hatott meghatározóan. A „Mindent szétlopnak!”, „Korrupció mindenütt!”, A Fidesz és Orbán csak a hatalomért küzd és nem törődik a kisemberek gondjával!”, „A nyugdíjak egyre kevesebbet érnek, míg a gazdagok gyarapodnak!”!”, stb. úton-útfélen harsogott jelszavak – főleg az idősek, nyugdíjasok igen nagy rétegére – hatottak negatívan.
 • Problémának érzem a fiatalok – vélt – szavazási magatartását. Az egyetemeken, – Budapesten főleg az ELTE-n , de a Corvínus Egyetemen is – nagyszámú, nyiltan ellenzéki előadó által is hergelten erős a liberális gondolkodású fiatalok mozgalma, akik – koruknál fogva – egyébként is rebellisek és az „öregek helyett most mi jövünk!” elv erősen befolyásoló hatású.
 • Nagyon kárhoztatom a Jobbik és a Mi hazánk Mozgalom szerepét, hiszen a jobboldalt magára hagyva, ráadásul beálltak – kis kivétellel – a ballib oldal mögé, gyengítve az össz-jobboldal erejét és támogatva, erősítve a ballib oldalt!
 • Taktikailag nem sikerült – főleg az interneten – megszerezni a sajtó-fölényt! Ez nagy hiba! De mindannyian részesei vagyunk ennek, mert a milliószámra leírt ocsmány vélemények özöne ellen nekünk „derogált” felvenni a versenyt!
 • Újólag hallottam, hogy – ismét főleg Budapesten – jelentős a Budapesten állandó lakhellyel rendelkező külföldiek száma, akik szavazhattak! Információik azonban – a nyelv okán is – a külföldi sajtóból szerezhették, amit pedig ismerünk!

Úgy vélem, talán kellett és jó időben jött ez a fiaskó! (Igaz, hogy Budapesten nagy árat kell fizetnünk ezért!) Ébresztőt kell fújni és okulni a történtekből.

Veszíteni is tudni kell! Ebből a helyzetből kell – megerősödve – felállni!

Ne felejtsük azonban, hogy mától is továbbra a FIDESZ-KDNP van kormányon, s az ország biztos kezekben van! (Egyébként a mostani választáson is országosan A FIDESZ-KDNP győzött, csak nem 2/3-dal!)

Dr. Cs.T.

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

“Veszíteni tudni kell!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Elég sok elemzést hallottam, olvastam az elmúlt napokban az Önkormányzati választásokról. Sok oka volt ennek, bár szerintem a Borkai ügy nem játszott ebben akkora szerepet, mint amekkorát sokan tulajdonítanak ennek az esetnek. De ez az én magánvéleményem. Véleményem szerint egy fontos dologra nem tért ki senki (legalábbis nem hallottam/olvastam erről). Mégpedig arra, hogy mi hogyan viszonyulunk az ellenzékhez. Mindig úriemberként azt mondjuk, hogy majd választásokon megmutatjuk, az a demokratikus út, abból majd tanulnak. Azaz kesztyűs kézzel bánunk velük! Nem vettem észre, hogy bármelyik választásból is tanultak volna! Sőt! Egyre pofátlanabbak és hangosabbak! Csak meg kell nézni mit csinálnak Brüsszelben! Több évtizedes EU-s szokásjogot/rendet zúzott szét 5-6 nemzetáruló magyar, amivel ellehetetlenítették, hogy Hidvéghi Balázs és Trócsányi László pozícióhoz jusson! Miért? Mert megtehették mindenféle következmény nélkül! És itt nem is fognak leállni! Rommá vertük őket 2006 ősze óta minden választáson, de nemhogy meghúzták volna magukat büntetlenül gáncsolják a magyar érdekek érvényesítését! Nem igazán érdekli ezeket sem a többség akarata sem pedig a demokrácia! Fizetett ügynökök, akik feladatot kaptak és hajtanak végre. Szerintem itt lenne az ideje, hogy befejezzük a finomkodást velük szemben! Most már kicsit határozottabban kellene élnünk a 2/3-os felhatalmazással. Tegnap olvastam egy hosszabb cikkben, hogy a kommunistákkal szemben a sportszerűség biztos kudarc. Sajnos most ez be is bizonyosodott. Ha nem szeretnénk elveszíteni a 2022-es választásokat, akkor itt az ideje keményebben fellépni ezekkel szemben, mert ha nem tesszük, akkor sajnos az országot veszíthetjük el.

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!