Néhány újabb gondolat…

Két információt kaptam hétfőn reggelre melyeket megosztok.
K.J.
__________________________________________

Kósa Lajos mondta ma reggel a Kossuth rádióban / de miért csak most? /

Országosan 130 000 külföldi létesített magyarországi lakcímet az utóbbi időben (nyilván az előírt határidőig), így ők is szavazhattak a helyi jelöltekre, mert erre az EU-s törvények lehetőséget adnak.

Ebből   90 000  jelentkezett be Budapestre.  Karácsony Gergely mindössze 50 000 szavazattal nyert Tarlós István előtt, így még túl is volt a baloldal biztosítva. Nyilván jól tudták, hogy mely kerületekbe érdemes bejelentkezniük, ahol könnyen átbillenhet a mérleg a segítségükkel.

Szóval megvan az új „21 századi” módszer a valamikori kék-cédulák helyett.

_____________________________________________

Kedves Barátnőm gyors, kiváló helyzet-elemzése:

Azt a bizonyos patkószögről szóló mondókát kellett volna inkább „kommunikálni”, mint a baloldali pártok belügyeit, mert a közvélemény  egyébként is csak akkor érzékeny a korrupcióra, ha fideszes vádolható vele, szex-botrányba pedig – láthatóan – nem lehet belebukni, lásd: Borkai győzelmét Győrben.. Ennyit bevezetőül, de igyekszem röviden fogalmazni  a vereség okai:

1.Rossz, hibás kommunikáció: Fölényes győzelmet jósoltak erre hivatott intézmények Tarlósnak, emiatt tunya szavazóinak jelentős része inkább wellnessbe ment, vagy kapálgatni a telkére, vagy csupán lusták voltak pizsamából ruhába bújni. Azzal, hogy nem mentek el a mieink, nemcsak Tarlós vesztett, de az I., a II, a III, a IV, a VI, és a XI. kerület is, hogy csak a belső fővárost említsem. Budán csak Pokorny, Pesten csak Szentgyörgyvölgyi tudta megtartani a helyét.

2. Unalomig sulykolta a közmédia, méghozzá bonyolultan, a baloldali pártok egymás közti viszályát (ami vagy csupán színjáték volt az ellenfél megtévesztésére, vagy igazi), mindenesetre össze tudtak fogni. Ők igen.

3. A baloldal hibáinak, alkalmatlanságának minősítése olyan fölényes, gúnyos hangnemben történt, amely kiváltotta sokakból a gőgösek iránti ellenszenvet, és a „bántalmazott”, gyengébbnek vélt iránt rokonszenvet

4. Számolni kellett volna a szavazók (néhai Kristóf Attila szavaival: nem nép, hanem „utazó közönség”) karakterével: Azzal, hogy beleivódott 40 év „egyenlősdi”-jének öröksége, és ezt gyerekeinek is tovább tudta adni: nem viseli el a kicsi anyagi különbséget sem, hát még a nagyot, főként, ha az hivalkodó. Nem viseli el a szellemi fölényt, és az erkölcsi értékeket sem: Tarlós puritán, gyakorló keresztény, feddhetetlen személyisége taszítja. A fent említett réteg, önálló gondolkodásra képtelen vagy lusta, viszont boldogan terjeszti a készen kapott, leegyszerűsített véleményeket. Esztétikailag (is) műveletlen: a látványosan szépülő város semmit sem jelent számára !!!

A következmények:  Beláthatatlanok !!!

Valószínűleg az első hetekben ügyesen elaltatják a figyelmet, illetve a többség számára vonzó képet fognak mutatni. Karácsony táján már fel fog tűnni, hogy kevesebb a vallási jelkép a köztereken. Elképzelhető, hogy jövőre az Eucharisztikus Kongresszus elé jelentős akadályokat fognak állítani, amivel a zömében vallástalan közvélemény egyet fog érteni. A főváros által finanszírozott kulturális intézmények közül a jobboldalinak minősítettek nem kapnak pénzt, vagy vezetőit leváltják. De mindez csak a konzervatív, polgári rétegeket fogja érzelmileg bántani, de ők úgyis elhanyagolható kisebbség.

A kommunikáció pedig folyik tovább: bűvészkedés a választási arányokkal, számokkal, miközben feltehetően már dolgoznak Brüsszelben azon a törvénymódosításon (ott könnyen megy az ilyesmi), amelyről az ellenzék beszélt, hogy az EU-pénzeket közvetlenül a városoknak utalják. A következtetéseket ebből ki-ki levonhatja.

Utószó:

a rosszul bevert patkószöggel most csak a csata veszett el, de 2022-ben talán az ország.

_________________________________________________

Emlékeztetőül:

„Egy szög miatt a patkó elveszett;
a patkó miatt a ló elveszett;
a ló miatt a lovas elveszett;
a lovas miatt a csata elveszett;
a csata miatt az ország elveszett –
máskor verd be jól a patkószeget !”

Az a bizonyos patkószög az az x, amit a mi oldalunk bármely okból nem húzott be.

A csata ezért sok helyen elveszett.

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!