Vélemények 1. – nyílt levél a tüntető pedagógus szakszervezeteknek

Tisztelt Alapítvány!

Egyetértek a párbeszéd szükségességével, s ennek nyomatékosítására a tüntetéssel is, ami a Magyar alaptörvény által biztosított (és tiszteletben tartandó) jog.
Nem találom a követelések között a pedagógus béremelést, csak a kisegítő dolgozókra vonatkozót. Megérthető, hogy pl. egy iskolatitkárnak, akire legjobban hat az adminisztráció, a bürökrácia növekedése, nem felel meg negyven éves munkaviszonynál egy minimálbér körüli fizetés. Ugyanakor a kormány egyik legszimpatikusabb korábbi intézkedése -a 2 milliós bérplafon-nem igen érvényesül, egyes állami cégvezetők 4-5 milliós havi fizetésben részesülnek, miközben általában veszteségesek. Hozzájuk képest a pedagógusok tized-huszad rendű munkaerők? Magam részéről a bérplafont nem eltöröltem volna, hanem felére csökkentettem volna a legmagasabb vezetők vonatkozásában is.
Ugyanakkor az óraszám valóban túl nagy, ismerek hatodikos, jóeszű gyerekeket, akik azt mondják: semmi örömöm az életben, csak tanulni kell, másra nincs időm”. Az ilyen korú gyerekekre még bőven vonatkozik a költő szava: „játszani is engedd”.
Azzal is egyetértek, hogy a politikusok, az ellenzékiek, föleg a baloldal ne sajátítsák ki a tüntetést. A kormánypártiak viszont tartsák tiszteletben és vegyék figyelembe ezt, az alaptörvény által biztosított véleménnyilvánítási formát.
Tisztelettel kívánok Önöknek erőt és sok korrekt állásfoglalást.
B.M.
_________________________________________

A tanárokat a két bolsi szakszervezet és még Isten tudja ki – csak sejtjük – hergeli. Sajnos sok olyan pedagógus van, akit lehet, főleg a kontraszelekcióval bekerült, továbbképezni önmagát nem akarók ugranak leginkább. Én is tanítottam, ismerem azokat. Sokan vannak. 8 évig hallgattak, most, hogy jelentős béremelést kaptak, elégedetlenek. Hol vannak azok a tanárok – akik engem is tanítottak, akik jól felkészültek voltak, szívvel-lélekkel tanítottak. Szégyelljék magukat Dr.Cs.E.
___________________________________________

Ime egy másik vélemény:

Tisztelt Pedagógusok Szakszervezete!
Elgondolkodtató az Önök megmozdulása és viselkedése! Mikor a jövõ generációját nevelõ pedagógusok számára NEM az a fontos, hogy elmenjenek és tárgyaljanak a számukra elõkeszített tárgyalásokra , henem azt, hogy amit OTT KELLETT VOLNA, HOGY ELMONDJANAK AZT DEMONSTRÁCIÓS MÓDON JUTTATJÁK KIFEJEZÉSRE, AKKOR SOKUNKBAN FELMERÜL AZ A GYANÚ, HOGY ILYEN ESETEKKEL TALÁLKOZTUNK MÁS ORSZÁGBAN IS „DE” EZ A MANIPULÁCIÓ NAGYON JÓL BEVÁLT MAGYARORSZÁGON.
Mit jelent ez?
ÖNÖK A KÜLFÖLDI LIBERÁLIS MÉDIÁNAK PÓZOLNAK A DEMONSTRÁCIÓ ALKALMÁVAL! HOGY KÜLFÖLDÖN MEG TUDJÁK ÍRNI, HOGY ÖNÖK ELÉGEDETLENEK! ÖNÖK POLITIKÁT CSINÁLNAK A PEDAGÓGIÁBÓL!
HA, ÖNÖK VALÓBAN A DIÁKOK ÉS A PEDAGÓGUSOK ÉRDEKEIT KÉPVISELTÉK VOLNA, AKKOR OTT ÜLTEK VOLNA A KORMÁNY ÁLTAL ELÕKÉSZÍTETT MEGBESZÉLÉSI TÁRGYALÁSOKON!
EZÉRT, A TÖBBSÉG NEM HISZ AZ ÖNÖK VISELKEDÉSÉNEK A BECSÜLETESSÉGÉBEN!!

Maradok tisztelettel,
F.M.
__________________________________________

Tisztelt Cím! Mint- immár 1989 óta nyugdíjas, rövidesen vas diplomás óvodapedagógus,- nem egészen értetlenül, de felháborodottan nézem, hallom, hogy pedagógusaink egy része mint hőbörög az utcán, transzparenseket cipelve,amelyeken a „Gyerekeinkért” feliratokkal pózolnak, ahelyett, hogy a valós, vagy valótlan sérelmeik ismételgetése helyett, valóban tennék a dolgukat a gyerekek érdekében!Én még az „átkosban „ kaptam meg a diplomámat, sőt,…30 évi munkám során, kétszer is volt szerencsém a Parlament kupolacsarnokában átvenni a „Kiváló Pedagógus” kitüntetést. Nem voltam soha párttag és családilag egyet sem értettem azzal a rendszerrel. Tehát nem azért kaptam az elismerést, hanem azért, mert minden erőmmel,kreatív módon, a mostoha körülmények ellenére is mindig a rám bízott gyerekek voltak az elsők. Tanítottam falusi óvodában, gyakorló óvodában a hallgatók gyakorlati képzésében, és lakótelepi óvodában is . Az első fizetésem anno’ 560 frt volt!!! Még jegyre kaptuk a kenyeret is akkor. Amikor 30 évi tanítás után 1989-ben nyugdíjba mentem 7.500 frt volt a fizetésem. Akkor ennyi volt a magas!!A rendszerváltás után azonnal, a kezdőknek is sokkal magasabb lett a fizetése. Ma is a nyugdíjam még csak 80.000 frt. .Velem egykorú pedagógus társaimnak sem, nekem sem ,soha nem jutott volna eszébe, hogy elégedetlenkedjünk,táblákkal hőbörögjünk emiatt az utcán. Meg kellene becsülni, hogy a jelenlegi kormány figyel rájuk,megpróbálja a lehetőségeihez képest emelgetni a fizetésüket. Ja! Hogy ezért elvárná, hogy dolgozzanak is becsülettel, az előírt rendelkezéseknek megfelelően?? SKANDALLUM!!Kedves hőbörgők! Persze, hogy jobb lenne, ha több jutna, kevesebb munkáért! Remélhetőleg egyszer az is eljön. De ennek nem az a menete, hogy verjük az asztalt, hogy „ide nekem az oroszlánt IS!” Ha sok az adminisztráció, vannak kevésbé értelmes rendelkezések, akkor MA lehet közölni és MEGBESZÉLNI a kormány illetékes hivatalnokaival, hogy könnyítsenek a terheken, de csak azért, hogy több hivatástudattal, a gyerekekre tudják szánni az adminisztrációra szánt időt! Én sem szerettem feleslegesen, bürokratikus módon adminisztrálni!?Nem kellene azokra a szakszervezetinek álcázott, sok forintos fizetésű elvtársakra, elvtársnőkre hallgatni akiket azért fizetnek, hogy veletek juttassák kifejezésre ellenzéki érzelmeiket a kormány iránt, csak azért, mert már nem ők dirigálnak! Üdvözlöm az IGAZI pedagógusokat!
P.
__________________________________________

Örülök, hogy két lábban állnak a földön. Tisztelet a józanságnak.
Üdvözlettel
N.K.

___________________________________________

Számomra kezdetek óta világos volt,hogy a baloldali ellenzék áll a tüntetés hátterében.Megértem,hogy a kormány politikáján nehéz fogást találniuk.Mivel a közvéleménykutatás jelenlegi eredménye,még most a félidőben rossz előjel lehet számukra,szerintem mindent meg fognak tenni ezen a tavaszon,hogy csúfos vereséget ne szenvedjenek a következő országgyűlési választáson.Erre a nemzeti oldalnak fel kell készülni.
V.I.
__________________________________________

Úgy néz ki, hogy ennek a tüntetésnek már semmi köze a pedagógusokhoz, ez már lassan kormány elleni tüntetés, csak finoman a pedagógusok háta mögé bújva. Ha valóban pedagógusokról volna szó akkor igazából leülnének tárgyalni de itt nem ez van. Minden országban két érzékeny pont van az oktatás és egészségügy. Ebben a két pontban nincs olyan ország a világon ahol ne volna valamilyen kifogás, Amerikától, Németországig és a többi európai országokon keresztül. Ezért kapaszkodik a baloldal nálunk is ezekbe, mert másba nem tudnak. A kormánynak akkor is higgadtan, józanul továbbra is helyet kell állnia mint eddig.
H.B.
_________________________________________

Tisztelt CÖF.
Az ATV közvetítését nézve, összetoborzott, embereket látok, akiknek semmi közük a
TÜNTETŐ PEDAGÓGUS -okhoz. Szerintem ! Az a pedagógus aki becsülettel tanítja, neveli a gyerekeket, szégyenkezik miattuk.
Kérdezem a magánórákért adnak-e áfás számlát!
A felszólalók inkább jól fizetett állásukért aggódnak, mint a gyermekek jövőéjért. Galónéból árad a cinizmus, az önimádat.
Egyfolytában a FÉLELEM szót használják eszközül, ami igen hatásos , de nagyon veszélyes fegyver, mert az emberek eleget féltek már életükben.
Munkájukhoz erőt, egészséget kívánok
G.I.-né

________________________________________

T. Cím!
Tökéletesen egyetértek! Arcátlanság, ami itt történik a baloldal részéről. Kár, hogy a tanárok között sok olyan van, akit bele lehetett ugratni ebbe a cirkuszba. Tárgyaljanak, tárják fel a hibákat, tegyenek javaslatokat, de ne a saját, hanem a gyerekek érdekében! A közvélemény is felháborítónak tartja, ami itt történik. Elkeserítő, hogy ilyen emberekre vannak bízva a gyermekeink, unokáink.
Üdvözlettel: Cs.G.-né
_________________________________________

A pedagógusok, mint a társadalom értelmiségi csoportja, nem szolgáltathatja ki magát soha semmilyen értelmetlen ellenzékiskedésnek, mert eleve az a rendeltetése, hogy a mindenkori kormányokkal együttműködve a nemzetét szolgálja kivételezett küldetésében.
Az érdekképviselet is lehet pártfüggetlen, sőt, csak az hatékony igazán.
Türelmüket megköszönve,;
Tisztelettel: J.-né
__________________________________________

Nagyon köszönjük a bölcs, józan, igaz figyelmeztetést a pedagógusok irányába!!!!!!
Sz.
__________________________________________

A cikk minden szavával egyetértek. Nagyon aljasnak tartom a tüntetőket. A tanitás nem megy, eredmény sehol. mert azt ne tekintsük eredménynek, ha megkérdeznek egy egyetemistát, vagy olyan korú nőt, vagy férfit egy kultúrális kérdésről és azt se tudja hol van? Miről beszél a kérdező? Ezek mikor és miről tanultak? Ki tanították őket, hogy CSAK ENNYIT tudnak? Dehogy tudnak………
Uram Isten, hová jutottunk?

Tisztelettel: D.F.-né
__________________________________________

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!