Vélemények 2. – nyílt levél a tüntető pedagógus szakszervezeteknek

Tisztelt CÖF – CÖKA !
Lehet, hogy naiv, álnaiv, vagy netán költői a kérdésem, vajon Miért mindig az Orbán kormány alatt „világosodnak” meg a tanárok, az egészségügyiek, stb. stb. akiknél valóban nagyon sok a javítani való, – de már vagy 30 – 40 éve, ( inkább még több ) – hogy tüntetni kell a jogaikért ? MIÉRT NEM TETTÉK EZT MEG pl. Meggyesi, Bajnai, vagy – horribile dictu – a Gyurcsány érában ? Lazán szétverték volna – kis túlzással, vagy minden maradt volna a régiben, s ráadásul akkor voltak megszorítások is. – Minden téren, AMIK a tanárokat is érintették.
A szerény meglátásom ( de még nagyon sokaké ), hogy az Orbán kormány túlságosan is – igen kimondom, akármennyire is sokakat irritálhat – intelligensen, kompromisszum készen, építő szándékkal állt, áll mindenfajta megoldást keresve a jobbra ( a jóra még várni kell, de egyeseknek a jó SEM lenne jó…..) s arra, hogy valamelyest próbálják orvosolni, amit itthagytak „örökségül” – csak ! – a fent említett, szép (?)- rossz (?) -emlékű kormányok. Csak egy példa, abból az időből, amikor „még minden jól ment ?” -a pedagógus szaksz.-ek szerint : HÁNY FÉLE tankönyv, kiadvány, munkafüzet, stb. volt a piacon ? – belezavarodtak a tanárok, – akiknek nagy részét őszintén sajnálunk, a Társ. megértő, – el nem ítélhető módon – még gondolkodó (is) nagyobbik részével egyetemben. Sajnos sokat lehetne írni még eről a témáról (elégedetlenkedő tüntetőkről), DE, az oktatásban is, – Hál’Istennek – a világ halad előre, s akik tüntetnek, visszasírják a 10 – 20 évvel ezelőtti oktatási rendszert. Most már tényleg „kiművelt emberfőkre” ahogy írták már ezt a XIX. sz.-ban – van szüksége a Hazának. Aggódnak a szaksz.-ek, hogy elvándorolnak a végzett orvosok, asszisztensnők, egyéb szakmából külföldre. EZ SEM 2010 óta létezik, csak egy példa, 1980 -81-ben egy ápolónő ( Bp.-i, kb. 40 lehetett), mesélte, hogy kolléganői MÁR AKKOR (!) kimentek Líbiába dolgozni, s hogy mennyi aranyat sikerült hazahozniuk. Nem a legjobb példa az arany, de a fizetésük nagyságrendekkel volt nagyobb, DE, MILYEN KORMÁNY IS VOLT AKKOR ? – Olyan, melynek regnálása alatt, MÁR akkor is VOLT eü.-i dolgozó elvándorlás ! Mindenki tudna még sok (ellen) példát – én is – felhozni, de ez nagyon hosszú lenne – s NEM 2010 – től datálva .

Üdvözlettel
R.G., egy öreg diák
_______________________________________

Nagyon helyes, hogy ez a levél megszületett!!! hiszen az igaz , hogy akkor amikor elvették a fizetés egy negyedét nem szónokoltak!!! VALÓBAN HOL VOLT A DRÁGA SZAKSZERVEZET AKKOR??? BEHÚZOTT FAROKKAL OLDALOGTAK MINT A KIVERT EBEK!!! ERRE KELLENE FELFIGYELNI A TANÁROK TÖBBSÉGÉNEK!!! MERT UGYE A SZABAD KÔMÛVES FALANGTÒL,CSAK A JAJVÉKOLÁS VÁRHATÓ!!! ÚGYMOND, MINDENT LE ÉPÍTENI AMI MAGYAR!!!
I,T, ÜDVÖZLETTEL!!!
_______________________________________
Tisztelt CÖF.
Az írásukkal száz-százalékig egyetértünk. Köszönjük nyílt levelüket.Reméljük, hogy az ellenzék is megérti és tárgyalással megfelelően intéződik el a pedagógusok ügye a magyar diákság érdekében. Üdvözlettel: Sz.F. és családja, Budapest
_______________________________________

Kedves Barátaim!
Nagyon örülök ennek a nyílt levélnek, mert egyetértek a tartalmával.
Sőt, ha én fogalmaztam volna meg, akkor sokkal keményebben hangzana. De hát a mi szervezetünk udvarias minden időkben.
Tisztelettel: P.G.
_______________________________________

Mindezzel egyetértek, amit a CÖF-CÖKA vezetősége ír !
Én még kiegészíteném szerintem egy lényeges követelménnyel.
Az oktatás és nevelés nem történhet meg eredményesen, ha a pedagógusok, oktatók, nevelők nem a SZERETET-ből is cselekszenek.
Nézzük meg a magyar nemzet legtermékenyebb eredményeit: abban az időben volt, amikor a SZERETET helyet kapott a nevelésben, az oktatásban, a képzésben, amikor a pedagógusok szívükből is gyakorolták ezt a hivatásukat.
ELÉG, HA ÚJRA ELEMEZZÜK AZ ABBAN A KORBAN ÍROK ÉS KÖLTŐK MŰVEIT, HOGY FELFEDEZZÜK EZT AZ OLDALÁT A KÉPZÉSNEK, OKTATÁSNAK, NEVELÉSNEK. Hol lett volna a hazaszeretet, ha az akkori pedagógusokból hiányzott volna a szeretet. Meggondolandó az a magatartás, amit a mostani pedagógus vezetők sugallnak, amik a bukott ballibek irányítása alatt állnak, amikben semmi emberi nem található. Ilyen pedagógus rendszerre nincsen szüksége az országnak és a NEMZETNEK, EZEKBŐL NEM FOG KINŐNI SEM NOBEL-DÍJAS, SEM NEMZETKÖZILEG ELISMERT TUDÓS !!!!!
Tisztelettel: egy olyan hajdani tanulótól, aki legalább az első 4 év oktatásában megtapasztalhatta a SZERETET JELENLÉTÉT.
V. M.B.
Marosvásárhely
____________________________________________

A tömeges iskola és kis posta valamint vasútvonalak bezárásáról nem is tesz említést a nyilt levél!
Szégyelljék majd magukat tanítványaik előtt azok a résztvevők, akik ócska ,hamis vádakkal, de a jelenlegi kormány által jelentősen emelt fizetéssel zsebükben mocskolódtak. Persze a sötét, baloldali és liberális söpredék ott tolongott most is szokás szerint. Művelt, okos pedagógusaink egy része az általuk gerjesztett hamis vádakat erősítették fel! Hiányzott a „szakma” lejáratása,”bemocskolása? Hiába csaholnak persze, mert 2018-ban annál nagyobbat csalódnak! ( Szerény nyugdíjam duplájában kész vagyok bárkivel fogadni!) DL.
_____________________________________________

Ezennel leiratkozom leveleikről. Szégyen amit állítanak.
Ha ezt folytatja a kormány,nem megy egy épeszű magyar fiatal sem tanárnak!!!
Uszítani ,a tanárok ellen hangolni az embereket, értelmes munka és XXI. századi oktatás feltételeinek megteremtése helyett.
G.E. gyógypedagógus
_____________________________________________

Egyetértek.és arra kellene törekedniök,hogy a tanulók az órán tanulják meg az anyagot,ne magánórákon kelljen több ezer forintot óránként kifizetni a szülőknek.
F.F.-né
_____________________________________________

Teljesen egyet értek a nyílt levél tartalmával.Egy egyszerű embernek,mint amilyen én is vagyok,egyértelmű,hogy a baloldal áll a tüntetések mögött.Mért hiszik a balosok azt,hogy nem vesszük észre a jócskán kilógó lólábat.Aki nyitott szemmel jár,annak ez teljesen egyértelmű.
Tisztelettel::L.S-né E.

_____________________________________________

Köszönöm. Nagyon helyes, világos állásfoglalás.
H.H.
_____________________________________________

Ha már megtisztelnek naponta leveleikkel, akkor én is kérdeznék valamit önöktől.

Miért nem rendezték mindenkinek a fizetését arányosan a tanárokéhoz és a politikusokéhoz? Ha ez megtörtént volna, akkor nem lenne ekkora értetlenség a részleges csoportérdekek ütközésekor. Mindannyian alulfizetettek vagyunk az európai átlaghoz képest. A tanárokat politikailag a baloldali szervezetek mozgósítják, de ki képviseli az egyszeri Magyar embereket, akik középen rekedtek? Akik se nem jobb, se nem baloldaliak? Hiszen a választók fele ide tartozik, el sem mennek szavazni, mert csalódtak az ország képviseleti demokráciának nevezett délibábjában.

Köszönöm
B.Gy.
_____________________________________________

A legnagyobb probléma az, hogy a pedagógusok egymás között sem tudnak megegyezni. A tanárok és diákok, illetve a szülők és tanárok között sincs egyetértés. Előbb meg kell egyezni a legfontosabb közös problémában, illetve annak orvoslásában, csak utána lehet az oktatási kormányzással leülni tárgyalni.
G.E.
_____________________________________________

Tisztelt Cöf!

Hol voltak a szakszervezetek mikor elvették a tanárok és már közszféra dolgozóitól a 13. havi fizetést eléggé csöndben voltak.

Üdvözlettel:
Dr. D.G.

_____________________________________________

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!