Tanárok sztrájkja – vélemények 3.

Nekünk egyszerű állampolgároknak is feltűnt Gallóné partizánkodása. Hogy jön ő ahhoz, hogy az ország minden állampolgárát – dolgozzon bárhol, azaz az egész ország területén  – felszólítója munkabeszüntetésre. Ez a tevékenysége kimeríti a fennálló államrend elleni uszítás kérdését.Teszi ezt olyan körülmények között, amikor a kormány minden lehetőséget megteremt ahhoz, hogy az oktatás-nevelés területén hetek óta folyik az egyeztetés. A kérdések nagyobb részében már megegyezés közeli állapotok alakultak ki. Teszik ezt érettségi időszak előtt, amikor a gyerekeknek és a pedagógusoknak is mindinkább a tanulásra kellene koncentrálni. Teszik ezt éppen azért, hogy a szülőket megfélemlítsék. Arról már nem is beszélve, hogy a pedagógusok egy része mesze nem teljesíti munkaköri kötelességét, hivatásról pedig már alig lehet beszélni. Jól el vannak a nagy káoszban,aztán majd csak jön a tanévvége és fizetésért lóbálhatják a lábukat. Arra nem gondolnak, hogy sok gyerek otthon – félelem nélkül, megtorlástól nem tartva – elmondja milyen tanárok tanítják őket. A pedagógus társadalom magát a többi ember, értelmiségiek fölé helyezi abból a szempontból, hogy ők a legintelligensebbek, stb-stb. Ez egyáltalán nem így van. Nagyobb a gőg, több munka és alázat kellene, mert valóban a legtöbb kárt tudnak tenni a gyermekek lelkében, világképük kialakításában, különösen ott, ahol a szülők sem járnak élen a példamutatásban. Nem is értem, hogy lehet mindezt, és meddig tűrni? Gallóné, Pukli túl lőttek a célon, ők akarnak diktálni. Mi ez, ha nem diktátum?

Az Megyei Önkormányzatok Szövetsége élén Gödöllő polgármesterével szintén arra hívja fel a figyelmet, hogy egyre nagyobb tömeget mozgósít a kormánnyal szemben. Jó példa volt erre a ma (04.15) délelőtti HIR TV-ben bemutatott sajtótájékoztatójuk.Holott a 26 éve polgármesterként dolgozó ember sokad magával inkább kiskirály a szemétdombján mint, egyik-másik kormánytag. Rájuk is oda kellene figyelni. Ezek az erők épp azt használják, ki, hogy  tömeges megjelenésükkel,  a csak hibáknak,  vagy vélt hibáknak felsorolásává, ezek összeadásával megsokszorozzák a kormány elleni fellépéseket.

G.E.
_________________________________________

Igen tisztelt C.Ö.F. …

( a teljesség igény nélkül ) sajnálom, hogy név szerint nem tudom megszólítani e „Közlemény” íróját. Nem értem, hogyan lehet a törvényekben olyan „kiskapuzást” játszani, mint amit Gallóné hetek, hónapok óta művel. Nem elég, hogy számtan tudásom alapján ( nem matematika ) összeadva a pedagógus társadalom évi 8-9 hónapot „dolgozik” összesen, nevetséges heti óra számmal. Nem szakadnak meg az tény. Emlékeztetni kellene őket arra, hogy a kádári rendszerben ez a magatartás a törvényes államrend alapjainak megdöntésére irányuló törekvést jelentette. Továbbá emlékeztetni kellene őket arra is, hogy az ANDRÁSSY ÚT 60, akkor valóban a TERROR HÁZA volt. Aki oda bekerült, nem biztos hogy élve, saját lábán jött ki. Olyan emberek irányították a „nép hatalmat”, akiknek semmi közük nem volt sem a néphez, sem a munkás-paraszt szövetséghez. Csak el üldögéltek  „vörös templomaikban” és várták a lll/lll-as ügynökök beszámolóit. Ideje lenne a fülük közé vágni, mert gyurcsány-bajnai idején megnyikkanni sem mertek. Tanítani akkor sem tudtak, most miért lennének és kitől okosabbak. Sajnos a hanyatlást az unokákon lehet legjobban lemérni, mert tizenkét éves iskolai végzettség után, fogalmuk sincs a gyerekeknek, hogy Nyíregyháza és Szombathely egyáltalán hol lehet. Ha a tanarak a szamarak, a forradalmi gondolatokkal foglalkozhatnak, akkor nagyon nagy a baj. Egy ütődött Pukli(s), hogy lehet igazgató. ??? ki az aki kinevezte igazgatónak??? látnia kellene, hogy nem tanítással, hanem BOMLASZTÁSSAL FOGLALKOZNAK. EL KELL ZAVARNI AZ ILYEN „VEZETŐT” AZONALI HATÁLLYAL !!! Ehhez pedig jelenlegi fizetésük nagyon sok. A nyugdíjas társadalom kapott  egy egész hattized %-ot, mégsem fordítják fel az országot. A mai pedagógusi tudás alapján, nem adni kellene nekik fizetés emelést, hanem elvenni. Kérem Önöket, bátorítsák a kormányt, keményebb eszközök bevezetésre. Bármit csinál a kormány, mindig lesznek botrány okozók. A nemzetközi véleménnyel nem kell törődni, mert ezt az országot mi lakjuk, mi ismerjük a gondjainkat. Parlagiasan:…pofán kell vágni mindazokat, akik a békétlenséget szítják közel harminc éve. Emlékeztetni kell őket, hogy a rákosi- kádár korszakban életveszélyes volt a „dolgozó nép kormányát” kritizálni. Béralap volt csupán és abból lehetett nem is kapni évente.

Üdvözlettel:  M.T.
_____________________________________

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!