Tanárok sztrájkja – vélemények 2.

Tiszteletem Mindenkinek a Civil Összefogásban!

Valóban ez a Gallóné már felháborító mit meg nem próbál tenni, hogy szítsa az embereket a Kormány ellen.
Ez egy volt kommunista bérenc.
Hisztizik és kavarja az emberek gondolkodását.
Én is pedagógus voltam és tudom mi volt régen.
Akkor miért nem jutott eszébe így rikácsolni mint most.
Mert most nem csalhat annyit mint régen?
Ha akkor annyi lett volna a fizetésünk mint most nagyon boldog lettem volna.
Akkor most nem lenne 65.260.-ft nyugdíjam.
Felháborít ez a nő milyen embereket nevel?
És ő mondja magát pedagógusnak!

Üdvözlettel H.J-né
______________________________________________

Magyarországon nagyon kevesen tudják, hogy (talán) 4 éve Dániában 1, azaz egy hónapig sztrájkoltak a tanárok, valami minimális követelésért. Nem érdekelte azokat sem, hogy kicsi gyerekek felügyelet nélkül vannak, ki se nyitották az iskolákat egész Dániában!. Az unokáim ott laknak, akkor voltak 12 és 10 évesek. A szülők minden napra leckét adtak a gyerekeknek, hogy ne szokjanak el a feladatoktól. Állandó skyp kapcsolatban voltunk velük, hogy lássuk, mit csinálnak—a szülőknek dolgozni kellett menni. Innét 1500 km-ről magyaráztam, hogy főzzenek ebédet maguknak, ellenőriztem a feladat megoldásokat. Áthívták a barátaikat, hogy azok se legyenek otthon egyedül. Érdekes módon a hazai újságok egy pisszt se írtak erről. Akkor ott a dán kormány úgy fogadta ezt, hogy ezalatt az idő alatt nem kapnak fizetést a tanárok, fizessen a szakszervezet nekik. Tudták, hogy 1 hónapra elegendő a szakszervezet pénz tartaléka….és valóban, 1 hónap után megegyeztek a tanárok a kormánnyal.

üdvözlettel Gy-né S. I.
______________________________________________

Elképesztő, mit művelnek. Ez a kormány tett legtöbbet a pedagógusokért, a gyerekekért, az oktatás minőségének javításáért.
És még mindig ezek a liberális és szoci hőbörgők megbolondítják az ország egy részét.
Nem is az oktatás jobbítása a célja a Galló és felelőtlen társaságának, hiszen akkor érdemi dolgokról leülnének tárgyalni.
Oktatni, nevelni, szuper iskolát csinálni a pedagógustól függő hivatás!!!! Semmiben sincs megkötve a kezük, hogy a tanítványaik fejlesztéséért tegyék a dolgukat lelkiismerettel, szívvel-lélekkel.
De eszük ágában sincs. A lázítás, a hőbörgés, a keverés a fő motivációjuk. Kibújni a munka alól…..
Szomorú. Mindig van mit jobbítani, de azzal kellene foglalkozni.
Arról beszélni, hogy szeressenek tanulni, szeressenek ismereteket szerezni, szeressenek iskolába járni. Ezt milyen oktatás szervezéssel, módszerekkel, csoport foglalkozásokkal, differenciált munkával, kirándulással, táborral, közös élményekkel lehetne megvalósítani. Konkrét ötletvásárral, oktató filmekkel, tankönyv elemzésekkel, külföldi módszerek hatékonyságával, eszközök gyártásával, versenyek szervezésével…..kellene a tanulási folyamatokról gondolkodni, szervezni használható továbbképzéseket….

Szeretettel: H. P.-né, nyugdíjas tanító
_____________________________________________

Abszolút egyetértek az önök levelében foglaltakkal. Két unokám – 4. és 6. osztályosak, másik kettő iskola előtt áll – szülei szintén a tanári reakciótól is tartva , kényszerül a tanárok kényére-kedvére tenni!

Megengedhetetlen, hiszen a tanárok – mint minden ember – az individuumától nem tudja magát függetleníteni! Fogalmazhatjuk a vegetatív idegrendszeri szabályozásra – de képtelen a saját vélt sérelmére beállítani és valamilyen formában a későbbiek során a gyereken kvázi megbosszulni a téma szerinti hozzáállást!

Felfoghatatlan, hogy a négyigenes rendszerváltáskori szavazáskor a munkásörség megszüntetésével egyszerre a munkahelyi és iskolai politizálást kizárta a népakarat, melyre most valahogy senki nem akar emlékezni! Amit a tanárok törpe kissebbsége tesz az a saját kollégáik és a gyerekekk zsarőlása, mely immár a gyermekes szülők zsarolásába is belement! Fals, zsaroló ideológia! Már az is ahogy Gallóné „kinyilatkozta „tanítás nélkül a társadalom nem működik” – melyet az élet ezer oldalról cáfolt a történelem során – elég csak a háborús, vagy rendkívüli állapotokra gondolni! Fűtés, kenyér és élelem nélkűl, valamint közlekedés nélkül nem működik! A nyári 3 hónapos tanítás nélküliségben is működik az ország!

Gallóné és zsaroló társai a  többség bizalmával messze visszaélve tevékenykedik nyugdíjhatárán is túlterjeszkedve!

D.L.
___________________________________________

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!