Szellemi honvédő díjátadó

Szellemi honvédő díjazott Varga Judit, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnöke, Fricz Tamás politológus és Konrad Sutarski Magyarországon élő lengyel író, költő, történész. A negyedik díjazott az olasz Unione Generale del Lavoro (UGL) olasz keresztény-nemzeti szakszervezet, amelynek képviselője az EUCET tavaly novemberi budapesti kongresszusán vette át az elismerést.

Építenünk kell, nem rombolni!
Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Vince azt mondta, a kormány meg van győződve arról, hogy a civil szervezetek komoly építőkövei a nemzetnek, ezért a velük történő együttműködés nemzeti ügy.
Építenünk kell, nem rombolni! – átadták a Szellemi Honvédő Díjakat — Civilek Infó

Semmit rólunk, nélkülünk!
A CÖF-CÖKA kuratóriuma a szellemi honvédők beérkező javaslatai alapján 2016 óta minden esztendőben dönt arról, kiket találnak érdemesnek a Szellemi Honvédő díjra.  Az idén megrendezett telt házas esemény megnyitó beszédét a CÖF-CÖKA alapító elnöke, Dr. Csizmadia László tartotta.
Csizmadia László: Semmit rólunk nélkülünk! (videóval) — Civilek Infó

A jogász, aki nem akart politizálni
Szellemi honvédő díjjal köszönte meg a CÖF-CÖKA közössége azt az áldozatos és eredményes munkát, amelyet hazánk szolgálatában miniszterként és az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnökeként végzett Dr. Varga Judit. A családanyaként és politikusként egyaránt elismerésre méltó tevékenységét Dr. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a civil szervezet szóvivője méltatta.
A jogász, aki nem akart politizálni – Varga Judit a szellemi honvédő (videóval) — Civilek Infó

A civil társadalom demokráciájának szolgálatában
A CÖF-CÖKA egyik Szellemi Honvédő Díját Dr. Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kurátora vehette át a január 19-én megtartott ünnepségen. Dr. Fricz Tamás laudációját Németh Miklós Attila rádiós, televíziós újságíró tartotta.
Fricz Tamás a civil társadalom demokráciáját szolgálja (videóval) — Civilek Infó

A magyar szellemi honvédő
Ritka, vagy inkább egyedülálló esemény, hogy valódi magyar szellemi honvédővé válik valaki, akinek nincsenek magyar gyökerei. A hazánkban élő és alkotó költő, író, közéleti személyiség, Konrad Sutarski mégis teljes lélekkel hazánk, a keresztényi Magyarország polgárává vált, miközben nem tagadta meg lengyelségét sem. A most Szellemi Honvédő díjjal kitüntetett Konrad Sutarski munkásságát és társadalmi szerepvállalását Mezey Katalin Kossuth-díjas költő méltatta laudációjában.
A magyar szellemi honvédő, Konrad Sutarski (videóval) — Civilek Infó

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!