Rés a falon?

Sajnálatos, hogy Budapesten a szavazók többsége visszasírta a Demszky-korszakot

A szellemi honvédőknek nem kenyere a PC, azaz a „politikailag korrekt” beszéd. A CÖF-CÖKA nem rejti véka alá a véleményét. A tényleges események értékeléséből születnek válaszaink, majd civil szervezetünk folyamatosan biztosítja, hogy értékeléseinket tettek kövessék.

Az önkormányzati választások után józan mérlegelésre nyílik alkalom. Tükröt kell tartanunk magunk elé.

A fő kérdés, hogy mindannyian elvégeztük-e azt a munkát, amelyet a kétharmados választói akarat elénk tűzött? Megkérdezhetjük magunktól, hogy voltak és vannak-eközöttünk olyanok, akik karosszékükben kávéjukat fogyasztva kényelmesen hátradőltek. Szellemi honvédőink válasza: voltak és vannak!

Az önkormányzati választások visszaigazolták, hogy a bizalmat meg kell szolgálni, azzal nem lehet visszaélni. Ugyanakkor a kormányról példát vehetünk. Soha nem gondolták azt, hogy szuverenitásunk és identitásunk hitbizomány. Az önkormányzatokban sem lehet ez másképpen. A regnáló polgármestereknek fel kellett készülniük, hogy területükön működik a szubszidiaritás, amelynek következménye a választói akarat. Mindezek miatt kijelenthető, hogy a választók és az önkormányzat között kialakult bizalom megtartása volt az elsőrendű cél.

Az a polgármester és önkormányzati képviselő, aki szolgálati ideje alatt nem bizonyítja, hogy helyette hiba lenne mást választani, eleve vesztésre van ítélve. Egy ilyen helyzet azért is elgondolkodtató, mert a több mint kilenc éve regnáló Orbán-kormány gazdasági és társadalmi politikai munkája erős támasztékot kínált a helyi társadalom meggyőzéséhez is. Országunk gazdasági teljesítménye a legjobbak között van az unióban. A magyar emberek tudják, hogy terveink megvalósításához kemény és szorgalmas munkára volt szükség.

Sorskérdéseink megvitatása után, elképzeléseink beváltásához összetartó közösségre építhetünk. Egyértelművé vált, ha a választókat megkérdezik, szívesen elmondják véleményüket, vagy kérdőíven „ikszelik be” akaratukat. A népszavazás és a népi konzultáció megmutatta az együvé tartozás erejét. Ahol az országos átlagtól eltérő önkormányzati választási eredmények születtek, ott görbe lett a tükör. Nincs mentség, fölösleges a másokra mutogatás.

Budapest kivételt képez, ahol Tarlós István, a kormány közreműködésével a fővárost világvárossá tette. Sajnálatos, hogy az itt szavazók többsége politikai döntést hozott. Ki tudja miért, visszasírta a Demszky-korszakot, ahol a pártapparatcsikok saját zsebüket tömve erkölcsi és gazdasági mélypontra juttatták hazánk fővárosát. Rövidesen ismét megláthatjuk, hogy a pénzéhség, a hitelmánia és a korrupciós munkavitel milyen úthoz vezet. Ha éberek leszünk, könnyen lehet, hogy az igazságszolgáltatásnak sokkal több munkája akad.

Nem tagadhatjuk, a valóban létező jogállamiság és demokrácia falán a gyurcsányista és ultraliberális tékozlók, hazát kiárusítók rést ütöttek. Az elvesztett városok fájó sebeket jelentenek. Ezzel egy időben kritikus összehasonlításra adottá vált az ellenzéki polgármesterek tevékenysége. A céltáblákat saját nyakukba akasztották. A félrevezetett, majd a helyzet megváltoztatásában érdekelt területek lakosai lehetőséget kaptak arra, hogy a céltáblán akár tízes köröket is lőhessenek. Erre nem soká kell várni, mert ismerjük a szocliberálisok által már vezetett önkormányzatok múltját, adósságfelhalmozását. Előre vetíthető, hogy a Fidesz–KDNP-kormányzat kénytelen lesz az emberek adóforintjaiból konszolidálni az újra csődbe ment önkormányzatok tartozásait.

A jövőre nézve: a polgármesterek tisztességesen elvégzett munkája jelentheti újraválasztásukat, az emberek és a kormány dolgos munkájából származó eredményeket egyes polgármesterek és a lakossággal ritkán érintkező önkormányzati képviselők nem tékozolhatják el, a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselői felelősek a területükhöz tartozó polgármesterek és önkormányzatok munkáját illetően is. Kötelességük a helyi lakosság véleményét, javaslatait hatékonyan kezeltetni. A friss lakossági információk eljuttatása és kezelése eredményezheti majd a regnáló kormány mandátumának meghosszabbítását.

A startpisztoly újból eldördült, a tanulságok levonása után, igaz ismeretek terjesztésével, meggyőzéssel percről percre, napról-napra feladatunk az ellenzék PC hazudozásának leleplezése.

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

“Rés a falon?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Tisztelt CÖF Vezetőség!
  Anno jómagam is jelentkeztem a Szellemi Honvédők táborába ,és azóta főleg az interneten és a Facebookon próbálom véleményformálás mellett védeni a Fidesz-KDNp Kormány és Orbán Viktor elleni vádaskodásokat ,valamint az eddigi összes Békemeneten és felhívásukra rendezett tüntetésen Barátainkkal közösen Kecskemétről Budapesten megjelentünk ! Régóta mondjuk,hogy a fiatalok valósághű tájékoztatására nagyobb hangsúlyt kell fektetni,hiszen 2022-ben a 2004-ben születettek is választópolgárok lesznek! gondoljanak csak bele!
  A ma 50 évesek éppen hogy nyíló értelemmel emlékeznek a rendszerváltozásra,de még erősebben az azt követő mélyrepülésre! Nekik a kádár-korszakből csak halvány és kevésbé negatív élményeik vannak,ők már nem ismerhetik kádár és a kommunizmus igazi arcát!
  A ma 30 éveseknek pedig csak gyermekkori emlékeik lehetnek gyurcsányék rémuralmáról !
  Viszont gyurcsány máris lecsapott az ifjúság megszédítésére,mintegy 160ezres tábor megszerzésére,várhatóan sikeresen dezinformálja őket paranoid megtévesztő viselkedésével! Ez az oktatás hibája is!
  Továbbá a közvéleményt irritálja a jól láthatóan „érzékenyítő kúrán” átesett bírók abszurd ítéleteinek sokasága, a lincselő gyilkosok idő előtti szabadon bocsátása elképesztő jóvátételek a fogvatartás idején nem Hiltonszerű ellátásokért és az elmaradt felelősségrevonások (2006;Vörösiszap-per;bróker-botrányok,stb )!
  Ha nem sikerül a bíróság,ügyészség számonkérését megoldani;
  továbbá,azzal,hogy nem indítanak elrettentő mértékű rágalmazási pereket a hazúg ellenzékiek és a csatlós média ellen ezzel ráég a Kormánypártokra az összes vád,hogy Orbán lop,meg Mészáros Lőrinc csak Orbán strómanja,meg a „vejkó”,stb..
  Amennyiben továbbra is uriembereknek tekintik ezt a belső ellenségként viselkedő primitív hordát,úgy 2022-ben elveszünk,mert az alacsony IQ-val rendelkezők és a gyűlöletre fogékonyak-ezzel a megtéveszthetőek- tábora rettentően nagy

  Tisztelettel:
  Horváth Attila ,Kecskemét

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!