Befőzőautomata átadás a pécsi szakiskolában

Heizler Norbert, a Civil Összefogás Fórum országos koordinátora arról beszélt, hogy ők azt a lehetőséget keresték, mellyel segíthetik a nagycsaládosokat, civil szervezeteket, közintézményeket. Így jutottak egy házi befőző automata ötletéhez, mellyel a családok, intézmények egyszerűen elkészíthetik a helyi alapanyagokból a lekvárokat, ezt egy közösségépítő programként is fel lehet fogni. Az iskolában az esemény alkalmával át is adtak egy ilyen készüléket.

https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-befozo-automatat-is-atadtak-a-pecsi-szakiskolaban-2126541/

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete a korszerű gyermekétkeztetés és a helyi termelők közétkeztetésbe való beszállítási lehetőségei címmel tartott tegnap kerekasztal-beszélgetést a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Az eseményen részt vett többek között Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Buday Péter mesterszakács is. A séf közreműködésével népszerűsítették azokat a recepteket, melyek segítségével jó minőségű helyi hozzávalókból lehet elkészíteni a gyerekek számára az ételeket.

Székely Kamilla, az egyesület elnöke elmondta, hogy közel 200 tagcsaládjuk van, ez körülbelül 800 gyermeket jelent, s nagyon fontos, hogy ők mit esznek, milyen egészségben fognak felnőni. Őri László hangsúlyozta, a megye részéről az elmúlt években tudatosan törekedtek arra, hogy minél több helyi termék kerüljön be a közétkeztetésbe, s céljuk, hogy ezt a jövőben is folytassák. Fontos, hogy a gyermekek megismerkedjenek a közétkeztetés átalakításából adódó új ízvilággal, mely kevesebb cukrot, sót és zsírt tartalmaz.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!