Rendőrkutya

Csizmadia László elnök úr részére

Tisztelt Elnök Úr !

Két eseményre/témára/fontos részletre szeretném felhívni szíves figyelmét. Kérem, amennyiben fontosnak, relevánsnak tartja az információkat, úgy használja fel. Ha indokoltnak tartja, küldje tovább Ön által mértékadónak tartott személyiségeknek (jelen levelem néhány további újságírónak, szakembernek is megküldöm) :

1.        2017.03.12-én, az Euronews hírcsatorna híreiben tájékoztatott, hogy a magyar rendőrök a szerb határon gumibottal verik a migránsokat és rájuk uszítják a rendőrkutyákat. Az egyik jelenetben a sérült migráns mutatja a kötést a karján, majd felemeli a kötés szélét, láthatóvá válik egy egyenes, néhány centis vágás (ugyanez a jelenet még többször előjön az Euronews és magyar hírcsatornák híreiben is, azonban a jelenet véget ér a kötéssel, a seb már nem kerül bemutatásra). Némi gúnyt megengedve : szegény migránst nyilván egy egyfogú kutya harapta meg, melynek foga kísértetiesen hasonlított a pengés (nátó) drótra.
(Fontosnak tartom feleleveníteni, hogy 2016.09.27-én este az Amnesty International ugyancsak bemutatott migránsokat, akiket állítólag magyar rendőrkutyák haraptak meg. A migráns mutatta a tenyerét, melyen három, párhuzamos, egyenes vágás volt látható. Majd „meggondolatlanul” megfordította a kezét, így látszott, hogy a kézfeje sértetlen. Ezt nyilván egy olyan kutya harapta, akinek nem volt felső álkapcsa, alul meg pengés nátó drót volt beépítve. Sajnos akkor lusta voltam „közkinccsé” tenni a felismerésem.).
(Nem tudom türtőztetni magam, hogy meg ne jegyezzem : 2017.03.12-én, az Euronews hírcsatorna híreiben bemutatta : a holland rendőrök Rotterdamban a tüntető törököket gumibotozzák, vízágyúzzák, sőt egy tüntetőre ráeresztik a rendőrkutyát, ami beleharap a már földön fekvő emberbe.)

2.        Az Euronews büszkén hirdeti magát, hogy ő „Európa legnézettebb hírcsatornája” köszönhetően annak, hogy „kiegyensúlyozott, semleges és független”. Ezt naponta többször is elmondják. Ezzel szemben : a Nagyar Narancs, már talán egy éve (sajnos nem naplóztam az eseményeket) címlapján Orbán Viktor képét közölte Hitler bajusszal. A következő vasárnap 3 tüntetés volt. Két ellenzéki. Az egyik kb. 200, a másik kb. 300 résztvevővel (nemkormánypárti internetes hírforrások szerint). A harmadik tüntetés a Páva utcában, a Magyar Narancs szerkesztősége előtt zajlott (az előbb említett érthető okokból), a „nem kormánypárti” források szerint kb. 2000 résztvevővel. Nem járok tüntetésekre, de kíváncsiságból elmentem a Páva utcába. Akárhogy számoltam, legalább 4000 ember volt ott. Az Euronews híradóiban a két ellenzéki tüntetésről képekben számolt be, a Magyar Narancsost meg sem említette.
Íme a liberális média, „Európa legnézettebb hírcsatornája” elfogulatlansága.

Reménykedve, hogy észrevételeim publicitást kapnak, felhasználásra kerülnek.

Üdvözlettel

F. B.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!