Pénztárca nyitva, az üzlet zárva

Társadalmunk szolidaritása lehetővé tette, hogy az Egyenlő.hu szakszervezet és a CÖF-CÖKA a december 24-i üzletbezárások tekintetében falat törhetett. Lehetővé vált, hogy több üzletlánc munkavállalóinak szabadnapot biztosított, így felkészülhetnek a Szenteste méltó ünneplésére.

Jézus születése jövőt adott az örök élet reményéhez, mert ő nemcsak született, hanem meghalt és feltámadott. Bizonyíték ez arra, hogy minden ember számára a legnehezebb pillanatokban is adott a remény.

Szenteste a családok számára az összetartozás pótolhatatlan erejét fémjelzi. Szeretet, szeretet, szeretet, háromszor is. Ölelések, ajándékok, közös emlékek és a jövő együttes tervezésének szívmelengető kisugárzása az ünnepi asztal mellett. Köszönet mindazoknak, akik ehhez hozzájárultak, a szabadnapot biztosító üzletláncok tulajdonosainak, akik munkavállalóiknak jól megérdemelt gesztusként adták, hogy pihenten, teljes odaadással élvezhessék társadalmunk alappillérének, a családok által nyújtott szeretet melegét.

Megérdemlik a felsorolást. A Lidl kezdte, és csatlakozott a Rossmann, a Penny, a Montex, az OBI, az XXXLutz, a Diego és a Libri, valamint a Spar üzleteinek többsége.

A vásárlók viszonozhatják az üzletek gesztusát, kimutatva hozzájuk kötődő hűségüket. Tehetik ezt úgy, hogy ünnepi szükségletüket december 23-ig ezekben az üzletláncokban szerzik be. Valamit valamiért, a mai kor nyelvén win-win pozíció.

Akik most az üzleti haszon reményében tartanak nyitva, reméljük rádöbbennek, hogy a 24-én vásárlók bizony fáradt, hazavágyó alkalmazottakat is láthatnak, mert nem minden a felkínált túlóra díj.

A szolidaritás kifejezésének számos módja van, például a bezárt üzletláncokhoz kötött munkavállalói hűség. Talán az a feltételezés sem túlzott, hogy akik most bevételük növelését a haszonszerzés miatt előbbre helyezték, mint munkavállalóik és családjaik érdekeit, tévednek.

Megerősíthet bennünket a számtalan köszönet, mely hozzánk érkezett és az üzletbezárásokat pozitívan értékelte.

Az Egyenlő.hu szakszervezet és a CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!