Pálhidy Csaba levele Goodfriend Úrnak

Tisztelt Goodfriend Úr!

Elnézést kell kérjek, hogy magyarul írok Önnek, de amikor én még fiatal voltam, akkor nekünk kötelezően oroszul kellett tanulnunk. Sokáig gondolkoztam, hogy egyszerű magyar állampolgárként merjem-e levelemmel zavarni a világ katonailag legerősebb országának Budapestre rendelt ügyvivőjét. Végül úgy gondoltam, hogy megnézve az interneten lévő weboldalát, melyen azt írja, hogy szeressük Önt, mert Ön liberális. Meg kell valljam, hogy én szeretem önt, de nem azért, mert liberális, hanem azért, mert egy embertársam, aki Isten képmását hordozza és „szeresd felebarátodat, mint tenmagadat”.

Én 79-ik évemben járok és életem során sok mindent megéltem. Fiatalságunk idején Amerika az álmok világát jelentette számunkra. 1956-ban másodéves egyetemi hallgatóként vettem részt a forradalomban (amelyet 1990-ig csak ellenforradalomként lehetett említeni) és lelkesedéssel hallgattuk az Amerika hangja és Szabadeurópa rádiókat. Biztattak bennünket, hogy tartsunk ki, majd jön a segítség. 1990. után tudtuk meg, hogy Amerikának esze ágában sem volt nekünk segíteni, el volt foglalva a Szuezi válsággal, megegyezve a Szovjetúnióval, hogy ők nem szólnak bele Amerika Szuez ügyébe és Amerika nem szól bele a magyarországi szovjet beavatkozásba.

Amerika folyamatosan lekerült a piedesztálról. Belegondolva abba, hogy a ledobott két atombomba százezrek – civilek – halálát és sokéves szenvedését okozta, csak azért nem tekinthető háborús bűnnek, mert a győztesnek mindig igaza van. Sajnos Amerika olyan tevékenységet folytat a világban, ami a gondolkodó emberek unszimpátiáját vívja ki. Amerika fegyverekkel, vagy pénzzel kíván demokráciát vinni országokba, közben a háttérben gazdasági érdekei húzódnak meg.Kérdezem én az Iszlám Állam honnan szerzi a fegyvereket és lőszereket, mely államok a legnagyobb fegyver gyártók?

Sajnos szinte vég nélkül folytathatnám a felsorolást, de nem teszem, mert Ön ezeket a dolgokat, ha józanul értékeli a világot és nem amerikai nacionalistaként, akkor ismeri. Úgy gondolom Amerikának sem mindegy, hogy a magyar emberek milyen véleménnyel vannak róla, de ha mindegy, akkor nagy baj van ott! Az amerikai demokrácia sok visszásságot rejt magában. Milyen demokrácia az, ahol a fekete fegyvertelen fiatalt lelövik az utcán? És az milyen, ahol bírósági ítélet nélkül lehet emberek ellen intézkedéseket hozni? És az milyen, ahol az iskolás gyerekek egymást gyilkolják halomra?

Nem szeretnénk példának tekinteni ezt a demokráciát.

Önre és családjára Isten áldását kérem, adjon önnek bölcsességet, hogy mindig az igazság oldalán álljon.

Tisztelettel
Pálhidy Csaba

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!