Pál utcai fiúk- A regény liberális kritikája

Jelentés

Judith Sargentini EU-képviselő mélyen beleásta magát a magyar politikába és kultúrába, hogy további jelentései is kellően szakszerűek és hitelesek lehessenek. 

(A holland hölgy eredetileg az olasz Gentini nevet viselte, de közéleti tevékenysége miatt a család tiltakozására egy rövid előtaggal kellett kiegészítenie.)

http://demokrata.hu/sites/default/files/hirkepek/2018/p-s/judith_sargentini2.jpgKépernyőfotó: Youtube.com

–Elolvastam A Pál utcai fiúk című regényt – ismertette brüsszeli sajtótájékoztatóján.

–Döbbenettel értesültem, hogy a könyv Magyarországon kötelező olvasmány, amiből sikeres musical is készült. Pedig a történet vállalhatatlan; a grund védelme agresszív, kirekesztő, nacionalista. Be kellene engedni Áts Feriéket, és közösen használhatnák a területet. Nehéz megmagyarázni, vajon a szerző miért szimpatizál az egyik csapattal a másik kárára. Furcsa az ellenérzés a vörösingesekkel szemben, mi a vöröshöz inkább pozitív jelentést kapcsolunk. De igazán nagy problémát két dologban látok: a grundon nincsenek színes bőrűek és lányok. Ezek mind ciszgender, arrogáns, macsó fehér fiúk. Talán ez a gyenge, kicsit esetlen Nemecsek lehetne homoszexuális. A Bokához fűződő vonzalma sejtet is egy ilyen szálat. Továbbá azt gyanítom, hogy ezek között a pesti polgárcsaládból származó gyerekek között zsidók is vannak, gondolok itt mondjuk Weiszre. Ezek a nyilvánvalóan antiszemita grundisták mégsem közösítik ki, ez életszerűtlen. Lehetne Weisz esetleg holokauszttúlélő, persze ez esetben a cselekményt át kell tenni a második világháború utánra. Valahogy úgy képzelem, hogy transznemű gyerekek szabadon akarnak füvezni egy parkban, de szélsőjobboldali nacionalista, zöld inges huligánok megtámadják őket. A nemváltó műtétre gyűjtő Nemecsek és szeretője, Boka a sok zaklatás miatt az AI-hez fordul, mielőtt azonban minden gender-grunder végigvonulhatna az Andrássy úton, kiderül, hogy Nemecsek AIDS-es, aki halálos ágyán azt kívánja, hogy afrikai migránsok költözzenek a józsefvárosi bérházba, és körükben tölthesse el utolsó óráit.

Dr. V. M.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!