Nyílt levél az Európai Parlament képviselőinek

Kedves Képviselő Hölgy és Úr!

Reméljük és tudjuk, van Önben annyi hazaszeretet, amennyi ahhoz szükséges, hogy országa és Európa lakosságát hitelesen, megbízásának megfelelően képviselje.

Ezt a nyílt levelet a fentiek fennálltában bízva írjuk, ellenkező esetben nincs értelme annak, hogy elolvassa.

Amennyiben Önben kizárólag bizonyos politikai-, pénzügyi-, egyéni karrierbéli, vagy gazdasági érdek, netán a bosszú, a gyűlölet, vagy a politikai PC mozgatja az ítélkezés ru­góit, máris dobja szemétbe levelünket.

Amennyiben Ön a globalizmus és a bevándorlás elkötelezett híve, és hazája lakossága is az, tegyen meg mindent, hogy saját országát bevonja ezen célok megvalósításába, de ne kényszerítse mások országát arra, hogy részt vegyen egy a parlamentje, kormánya, és főként a lakossága által el nem fogadható társadalmi változásban.

Arra kérjük Önt, ne ítélkezzen egy olyan ország jogállamisága felett, amelyet Ön nem ismer, amelyben talán soha nem járt, amelynek esetleg csak olyan állampolgárával beszélt eddig, aki nem az adott ország lakói többségének véleményét tolmácsolja. A demokrácia ugyanis arról szól, hogy a többség véleménye a mérvadó. Önnek ezt tudnia kell. Ha ítélkezésénél ezt a tényt nem hajlandó figyelembe venni, akkor Ön a demokratikus jogokat lábbal tiporja, és nem méltó arra, hogy az unió Parlamentjében üljön.

Magyarország demokratikus jogállam, ahol minden bizonnyal élnek olyan nemzettársaink, akik bármily ok alapján nem hívei a már harmadik alkalommal, 2/3-os többséggel megválasztott kormánynak és miniszterelnöknek, de ez a helyzet minden demokráciában fennáll. A magyar választópolgárok elsöprő többsége azonban támogatja a jelenlegi kormány és miniszterelnök politikáját, sőt, mint Ön is láthatja, 9. éve ragaszkodik hozzá.

Tudjuk, hogy Ön már kapott levelet több olyan magyar civil szervezettől, amelyeknek támogatói közel nincsenek hazánkban annyian, mint ezt a levelet aláíró civil szervezeteké.

A magyar jogállamiság megítélésében a két felfogású szervezetrendszer közötti különbség – a mi létszámfölényünk mellett – annyi, hogy mi magyar jogi személyektől és egyéni támogatóinktól kapjuk az anyagi támogatást, nem szaladgálunk az EU-ba feljelentgetni a hazánkat, s kellő kritika mellett támogatjuk az általunk megválasztott parlamentet és kormányt.

Szeptember 12-én Ön szavaz a magyar jogállamiság megítéléséről. Kérjük, tegye ezt lelkiismerete, és ne személyes, vagy pártérdekei szerint. Ha így tesz, Ön csakis „nemmel” szavazhat. Azt tudnia kell, hogy Magyarország lakóinak jelentős többsége maximálisan kiáll Orbán Viktor miniszterelnök mellett, s amikor majd a kormányfő hazánk jogos védelméről beszél 11-én, Önnek azt is tudnia kell, hogy ő egy ország demokratikus akaratát képviseli.

A Sargentini-jelentés hemzseg a valótlanságoktól, inkorrekt és gyűlölködő. Higgye el, mi jobban tudjuk, milyen a hazánk!

Látogasson meg minket, és Ön is megtapasztalhatja a demokrácia teljes jelenlétét. Egyben kérjük, ne aggódjon a magyarországi emberi jogokért. Minden bizonnyal az Ön hazájában is vannak rendezni való dolgok, kérjük, arra koncentráljon.

Ismételten javasoljuk, ha mélyre is rejtette eddig a lelkiismeretét, most vegye elő, mert az európai zsidó-keresztény kultúrának, amelynek Ön magas szintű képviselője, kizárólag ez lehet az alapja.

Most lehetősége van Önnek, hogy bebizonyítsa tisztességét, becsületességét, korrektségét, de az ellenkezőjét is.

Ne felejtse, százmilliók követik az Ön tevékenységét, és 2019-ben ők, és nem az Önt befolyásolni és megtéveszteni szándékozó NGO-k és kívülálló üzletemberek minősítik majd a voksolásnál.

Budapest, 2018. szeptember 5.

Üdvözlettel:
A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Civil Összefogás Fórum nevében
Csizmadia László, Bencze Izabella, ifj. Lomnici Zoltán, Fricz Tamás

Ezt a levelet mindegyik EU-parlamenti képviselőnek megküldtük.

Csatlakoztak: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (85 szervezet) – Makláry Ákos, Munkástanácsok Országos Szövetsége (105 szervezet) – Palkovics Imre, Magyar Írószövetség – Szentmártoni János, Független Magyar Művészek Országos Szövetsége – Terebessy László, Százak Tanácsa – Szijártó István, Vajdasági Magyar Civil Szövetség – Béres Zoltán, Erdélyi Körök Országos Szövetsége (23 tagszervezet) – Szekeres Sándor, Írók Alapítványa – Mezey Katalin, Magyar Asszonyok Érdekszövetsége – Szőnyi Kinga, Magyarországi Református Nőszövetség – P. Tóthné Szakács Zita, Összmagyar Testület – Bándi Kund, Széchenyi Társaság – Rubovszky András, Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége – Bodó Barna, Ungarisch-Österreichisch-Bayerische Gesellschaft – Galla János, Kárpátok Művészeti és Kulturális Egyesület – Őry László, Almádi Konzervatív Kör – Bálint Sándor, Ars Sacra Alapítvány – Dragonits Márta, Asszonyok a Nemzeti Egységért Mozgalom – Szarka Istvánné, Balaton Akadémia – Szijártó István, Budakalászi Polgári Körök Szövetsége – Kovács Attila, Dunaparti Sportegyesület – Losonczi Csaba, FOKUSZ Egyesület – Zsiga Kristóf, Guttenberg Pál Népfőiskola Egyesület – Pánczél András, hévízi Széchenyi István Polgári Kör Egyesület – Sebők András, Hegyvidéki Trianon Társaság és a Nemzeti Emlékezés Harangja Alapítvány – Pálmai Béla, Katolikus Diáksportért Alapítvány – Magó Gábor Gyula, Keresztény Értelmiség Társaság – Seres Sándor, Keresztény Úriemberek Társasága – Nyisztor László, Győrsági Nefelejcs Egyesület – Veér Tiborné, Nemzeti Fórum Budakalászi Szervezete – Kovács Attila, Palóc Társaság (Szlovákia) – Z. Urbán Aladár, Segítő Nemzedék Alapítvány – Csongor Sándorné, csornai Szülőföldünkért Egyesület – Molnár Ferenc, Telegdy Polgár István Alapítvány – Erős Kinga, Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete – Holecz Gábor elnök, Wesselényi Kör – Nemerkényiné Hidegkuti Krisztina


Tisztelt Judith Sargentini Képviselő Asszony!

Az Ön által vezetett bizottság súlyos vádakkal illette Magyarországot, jogállamiságunkat és működő demokráciánkat.

A bizottság egyoldalúan megfogalmazott, jogi tévedésekkel tarkított, nem ellenőrzött állításai a magyar civil társadalom többségét arra készteti, hogy felháborodásunkat a mellékelt nyílt levélben juttassuk el Önnek és az Európai Parlament összes képviselőjének. Ismerve téves nézete melletti harcos kiállását, reméljük, hogy levelünket minden parlamenti képviselőnek eljuttatja, vállalva, hogy az egyoldalú véleménnyel szemben a többségi magyar társadalom civil közösségeinek álláspontját is figyelembe fogják venni.

Felhívjuk figyelmét, hogy 2018. június 7-én a LIBE bizottságnak az Önök, civil törvénnyel kapcsolatos alaptalan állításaival szemben és azon állításával ellentétben, hogy Magyarországon a civil közösségeket üldözik, olyan levelet küldtünk el, amelyben több mint 1800 magyar alapítvány és egyesület cáfolta ezt az állítást. Reméljük, hogy ezt a nem jelentéktelen felszólalásunkat sem tagadja el a bizottság ülésén.

Tisztelettel:

Csizmadia László, CÖF–CÖKA-elnök
Bencze Izabella, Fricz Tamás,ifj. Lomnici Zoltán, a Kuratórium tagjai

 

Magyar Idők
https://magyaridok.hu/belfold/tiltakozik-a-cof-coka-a-brusszeli-kepviseloknel-3465512/

Magyar Hírlap
http://magyarhirlap.hu/cikk/128042/Nyilt_level_az_Europai_Parlament_kepviseloinek

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

“Nyílt levél az Európai Parlament képviselőinek” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Tisztelt CÖF-CÖKA Vezetőség és Kuratóriumi Tagok!

  Érdeklődéssel olvastam a nyílt levelet, amelyet az EU Képviselőinek küldtek. Minden sora igaz és mélységesen egyetértek vele. Ezúton is köszönöm, hogy a hazájukat szerető és nemzetben gondolkodó többség nevében megfogalmazták ezt a levelet! Azt hiszem, hogy az EU-ban, de sajnos nemcsak ott, egyesek nincsenek tisztában a „képviselő” fogalmával, a szó jelentésével. ” Az a cselekvés, állapot, hogy valakit, valamit képviselnek itthon vagy az EU-ban.” Jelesül, mi megbíztuk a képviselőket, hogy a magyar nemzetet képviseljék az EU-ban .Ők a nemzet ” képét” viselik, jelenítik meg, tehát ehhez méltóan kellene dolgozni. Sajnos , Nyugaton üzletté alacsonyították ezt a megbízatást.( Bár egyesek itthon is csak ezt nézik, a pénzt.) A svéd választások eredményét hallgatva, még mindig nincs kellő, erőteljes áttörés a baloldali, liberális erőkkel szemben. Tisztelettel köszönöm Önöknek, hogy mindent megtesznek, amit tehetnek, a haza, a nemzet érdekében!

  Üdvözlettel: Bakonyi Gyuláné

 2. Teljesen egyet értek a levél tartalmával, és szívesen csatlakoznék hozzá aláírásommal is.
  Viszont én nem mondanék le azokról, akiknek az alap-beállítása nem felel meg ennek a levélnek. Elsősorban őket kellene meggyőznünk (még ha kicsiny is az esély).

  Én tehát azt kérném tőlük – és eszerint fogalmaztam volna, hogy: „mielőtt a szemétbe készülne dobni a levelet, tegyen kísérletet arra, hogy megismerje a véleményünket.Csak akkor dönthet helyesen, ha mindkét fél véleményét átgondolja.”

  Gottwald Péter – szellemi honvédő

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!