Orbitális hazugságok az Origo-n

Elképesztő hazugságok jelentek meg az www.origo.hu internetes újságon, amelyben dr. Csizmadia Lászlót,  CÖF alapító, szóvivőjét kívánják lejáratni.

A CÖF vezetősége közli, hogy az Origo állításaival szemben Csizmadia László soha nem volt a BGF docense, semmi köze nem volt a Nemzeti Szociáldemokrata nevű párt megalapításához, abban soha nem vett részt, sőt, nem is tud róla. Durván sérti az alapító, szóvivő személyiségi jogait, hogy a MIÉP pártigazgatójának kiáltották ki. A pártnak soha nem volt funkcionáriusa, de még tagja sem, így abból ki sem kellett lépnie.

Dr. Csizmadia László valóban a Nemzeti Együttműködési Alap Tanácsának elnöke, munkáját önkéntességi alapon, 23.000 Ft költségtérítésért végzi.

Valóban az Országos Kereskedelmi Szövetségben a kis- és középvállalkozók érdekeit képviselte. Egy éve ezt a pozícióját más elfoglaltsága miatt megszüntette. Téves az a közlés is, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap 4 Mrd Ft-tal gazdálkodik, ezzel szemben a helyes összeg 3 Mrd Ft. A 3 Mrd Ft-ról minden esetben a NEA kollégiumai döntenek, az elnöknek nincs joga a civil törvény szerint egy személyben bármilyen összeget megítélni.

Figyelemmel a valótlan állításokra, azonnali helyesbítést kértünk az origo.hu-tól. Tudomásunk szerint ez meg is történt.
Tanulságként azonban jelezzük, elvárjuk, hogy a civil élet képviselőivel kapcsolatban a téves információktól, hazugságoktól és durva csúsztatásoktól a jövőben tartózkodjanak.

Civil Összefogás Fórum vezetősége

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!