Sajtóközlemény

Büszkék vagyunk arra, hogy október 23-án egy hatalmas civil összefogás keretében több százezer ember ünnepelt méltósággal Budapest utcáin. A rendezvény sikere arra kötelez bennünket, hogy a jövőben is markánsan megnyilvánuljunk a jövőnket érintő legfontosabb kérdésekben.

Az elmúlt napokban megdöbbenéssel olvastuk a híreket arról, hogy Bajnai Gordon visszatér a magyar politikai életbe. Megütközéssel fogadtuk a volt miniszterelnök bejelentését, mert úgy tett, mintha újonc lenne a magyar politikában. A valóság ezzel szemben az, hogy a Gyurcsány-Bajnai Szövetség oroszlánrészt vállalt az ország tönkretételében.

A Gyurcsány-Bajnai szövetség elévülhetetlen bűne mindenekelőtt, hogy súlyos adósságba verte a magyar embereket. Még a válság kirobbanását megelőzően 10 ezer milliárd forint hitelt vettek fel a mi nevünkben; minden magyar ember – saját akarata ellenére – 1 millió forint adósságot halmozott fel. Ennek következtében mire a válság kitört, Magyarország véglegesen legyengült és adósságcsapdába került.
Az ország eladósítása szégyenteljes gazdasági teljesítménnyel párosult. A szocialista szakértelem mítoszát alapjaiban rengeti meg, hogy a szocialista kormányok egy időszakában hét százalékkal csökkent a magyar gazdaság. Gyurcsány-Bajnai Szövetség a felelősséget az emberekre hárította. Megsarcolták a bérből és fizetésből élőket, a nyugdíjasokat és a gyermekes családokat. Velük fizettették meg kártékony kormányzásuk árát. Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon neve a megszorítások szinonimájává vált.

A civil társadalom képviselőiként morálisan elfogadhatatlannak tartjuk, hogy valakik úgy jelentkezzenek politikai szerepre, hogy nem számoltak el múltbeli felelősségükkel. Nem viselkedhetnek úgy, mintha nem lenne múltjuk.

A fentiek miatt a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány a hozzánk csatlakozó társult civil szervezetekkel kampányt indít.  Ebben felhívjuk majd a figyelmet a Gyurcsány-Bajnai Szövetség azon döntéseire, amelyekkel tönkretették az országot. Nem tennénk meg ezt, ha ők maguk nem jelentkeznének politikai szerepre. De mivel megteszik, azon leszünk, hogy szembesítsük őket politikai múltjukkal. Az a több százezer civil, aki békésen ünnepelt október 23-án, kötelez bennünket erre a feladatra.

A kampány sikere érdekében a mai napon adománygyűjtést indítunk. Arra kérünk minden velünk szimpatizáló magyar állampolgárt, hogy pénzbeli adományaikkal – legyenek akár csak 100-200 forint – tegyék lehetővé, hogy erős és látványos kampányt folytathassunk a következő hetekben. Felajánlásaikat a 10918001-00000064-35950004 számlaszámára várjuk.

Kampányunkkal szeretnénk szakítani az elmúlt évtizedek legrosszabb hagyományaival, szeretnénk, ha nem lennénk többé következmények nélküli ország.

Budapest, 2012. november 8.

Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány vezetősége

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!