Olvasói levelek

Tisztelt Lomnici Zoltán!

Azért fordulok Önhöz, mert nemzet elkötelezettnek vélem, mert van kommunikációs hatalma és szervezete. Találkozom nyilatkozataival a különböző fórumokon, és folyamatosan a Hírtv-ben. Becsülöm lényeglátását, hazánk fontos ügyeiért való korrekt kiállását. Erre a bázisra építve szeretném megnyerni népességünk megmaradását szorgalmazó hasznosítható, eredményre vezető javaslatok felkarolásához.

Közismert, hogy nemzetünk megmaradásának legfontosabb két kérdése a tömeges migráció és a népességfogyás. Az előbbivel kapcsolatos erőteljes hangot örömmel fogadom, a népességfogyás kérdéseit azonban meglehetősen elhanyagoltnak vélem. Sem a civil szervezetek, sem a műsorok nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel kellő elkötelezettséggel és gyakorisággal. Elismerem a Kormány ezirányú hatékony lépéseit, de átfogó stratégia hiányában trendfordító ereje gyenge. Az azonnali, gyors, eredményes, nagymértékű változást nem eredményez.

Megjelent egy rendkívül gazdag tényanyagra épülő, és megvalósítható javaslatok – nem túlzás – százait felsorakoztató könyv (Benda József és Báger Gusztáv (szerk.): Jövőnk a gyermek. Adalékok a népességgyarapodás társadalmi programjához I.), amiről egy hang nem jelenik meg az Önök műsoraiban. A sok javaslat egyike a Hivatásos Szülő program), ami jelen pillanatban a munkanélküliség egy részének felszívására a legalkalmasabb. Síri csend körülötte. A civil szervezetek (közöttük a CÖF) tudomást sem vesz róla. Jó példa az összefogás képtelenségünkre, ami „Nemzetünk sírásója”.

Ezért arra kérem, hogy legalább Ön és csapata karolja fel a nemzet ezen legfontosabb ügyét, mert, mint a Szerzők írják már csak hónapjaink vannak a káros trend megfordítására.

Tisztelettel: K. K. egyetemi tanár

___________________________________________________________________________________

Kedves Fűrész Tünde!

Egyetemi tanár vagyok, korábban dolgoztam együtt Máriával (konferenciák, Nők és férfiak esélyegyenlőségi tanács). Becsülöm az Intézet munkáját, Mária szellemiségének folytatását. Nagyon fontos küldetést töltenek be.

Arról viszont nem hallottam, hogy támogatják-e a Gyermek és Családbarát Magyarországért Alkotó Műhely munkáját, mert a népességügyért elkötelezett szervezetek összefogására nagy szükség lenne. Vizsgálataim azt igazolják, hogy a Kormány jelentős erőfeszítése mellett a népességfogyást ma már csak a Műhely javaslatai sokaságának a megvalósítása állíthatja meg. Munkájuk, eredményük felkarolását azonban nem tapasztalom a népesség fennmaradásáért elkötelezett szervezeteknél. Ennek hiányára a tegnapi Hirtv Címlap műsora is rávilágított. Nyilatkozataikban nem hallok a Műhely munkájának elismeréséről, de még csak a megjelent könyvre történő utalásról sem.

Ezért szeretném megismerni álláspontjukat, ha erre lehetőséget adnak számomra.

Üdvözlettel: K.K.

 

 

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!