Ne álmodozzunk!

Tessék elolvasni és belátni… ahelyett, hogy a balos-bankos propagandának hiszünk.
Mert azért senkit nem akartak megölni, ha nem vett fel kölcsönt, és VOLT forint alapú is.
Tehát aki a maga butaságából belemászott, most ne azt várja, hogy majd a kormány mindent megad neki.
Viszont akkor miért nem a GYurcsányon kérték számon, aki megengedte?

Érdemes alábbit terjeszteni, hogy ne csak beszéljenek, de lássák azt is, mi van a háttérben.

Elörebocsàjtva:Ne, àlmodozzunk!

Az adòs szempontjàbòl!
Aki jelzàlog alapu lakàskölcsönt vesz fel az soha nem nyerhet.Minimum a kamatveszteséggel kell szàmolnia. De ha „pofàtlan bankok“ karmai közé kerül ,akkor ennek a többszöröse a veszteség. Az autò-lizingröl màr nem is beszélve, mert mire a lizing szerzödés lejàr, az autò értékét màr kétszer kifizette!

A bank szempontjàbòl!
A bank az eröfölényét kihasznàlva, minden kölcsönön csak nyerhet, mert az esetlges bedölt hitelekre is biztositàst köt. Igy a bank nem lehet veszteséges, legfeljebb a nyeresége csökkenhet!

Ezt csak azért mondom,mert halottam olyan devizahitelesröl, aki màr azt szàmolta,hogy mennyi nyereséget fog besöpörni a „pofàtlan bankok“ elszàmoltatàsàval! Megmondom , semmit.Legfeljebb a veszteség mértéke fog csökkenhet!

A bankok elszàmoltatàsa!
Euròpàban még sehol nem rendszabàlyoztàk meg igy, a pofàtlan bankokat mint Magyarorszàgon!
/Persze mindent lehet kritizàlni, keveselni de a végeredmény a lényeg!/ Az ellenzék nyavalygàsa pedig teljesen lényegtelen !

A most elfogadott változtatást beterjesztő igazságügyi miniszter korábban azt mondta, a kabinet betartja, amit ígért: a devizahitelesek törlesztőrészletei a bankok elszámoltatásának köszönhetően 25-30 százalékkal csökkennek.Èrtelemszerüen csökken a töketartozàsuk is!

Beszélt arról is, a közel piaci árfolyamon történő forintosításkor a kormány kezét az Alkotmánybíróság (Ab) egy határozata és a Kúria egy jogegységi döntése is kötötte, és ha nem ilyen árfolyamon javasolták volna a forintosítást, akkor fennállt volna a veszélye annak, hogy nemzetközi jogi fórumokon a magyar állam pert veszít a bankokkal szemben.

A devizaalapú hitelek forintosításának makroökonómiai hatásait nehéz megítélni az OECD szerint: az erősíti ugyan a pénzügyi stabilitást, de feltehetően további költségeket okoz a pénzintézeteknek.

Közölték, a forintosítás és a bankok elszámoltatása valószínűleg támogatni fogja a belső fogyasztás növekedését jövőre, de csökkenti a bankok hitelezési hajlandóságát.

Itt jön be az MNB, aki feltökésitette a Takarékszövetkezeteket, hogy ezek hitelezni tudjanak, de a kkv szektorba csak 2,5 % os fix kamatot szàmolhatnak fel.

Az ellenzék természetesen a gonosz MNB-röl beszél aki oriàsi nyereséget tesz zsebre a forintositàson, amin kastélyokat és képeket vàsàrol! Ezt a hazugsàgot szajkozza az ellenzék, de az MNB növekedési hitelprogrammjàròl/2,5% fix kamat/ elfelejt beszélni!

Nagyon nem tetszik, a globàlis pénzvilàgot képviselö ellenzéknek,hogy az MNB, végre „magyar“ is és „nemzeti“ is, mitöbb, képes a „nemzeti kormàny“ gazdasàgpolitikàjàt tàmogatni. Làsd: 2,5%-os hitelprogramm stb.

Ezekutàn a bankok azt csinàlnak a hitelezési hajlandòsàgukkal amit akarnak. Ha nem hiteleznek akkor kivonulnak az orszàgbòl, vagy kénytelenek lesznek a 2.5%-os kamatokkal konkuràlni?!

A kormàny amit törvényesen megthetett azonnal megtette:
1./ Első körben korlátozta a devizakölcsönöknél a jelzálogjog bejegyzését,

2./ többször meghosszabbította a kilakoltatási moratórium határidejét,

3./ majd bevezette a kilakoltatási kvótát.

4./ Létrehoztàk az eszközkezlöt. /Az adòs bentmaeadhat a lakàsàban , alacsony bérleti dij ellenében és ha anyagilag rendbejön visszavàsàrolhatja a lakàsàt!/

Az Országvédelmi terv keretében 2011 szeptemberében a miniszterelnök bejelentette, hogy a devizahitelesek rögzített, kedvezményes árfolyamon, egy összegben végtörleszthetik adósságukat. A megadott határidőn belül csaknem 170 ezren éltek a lehetőséggel. Öt hónap alatt több mint 1300 milliárd forint értékű kölcsönt fizettek vissza, ami elérte a devizahitel állomány 24 százalékát. A tehetősek könnyebben szabadultak meg tartozásuktól, míg többen a lakásukat adták el, úgy fizettek.

Kevésbé voltak szerencsésen, akik forinthitel felvételével próbálkoztak, a bankok ugyanis igyekeztek keresztbe tenni a végtörlesztésnek. Ebből szökkent szárba a kartellügy, a Gazdasági Versenyhivatal összesen 9,5 milliárd forintra bírságolta meg a tizenegy összejátszó pénzintézetet. A sort lehet folytatni az árfolyamgáttal, a Nemzeti Eszközkezelő felállításával és az ócsai lakópark felépítésével.

Más-más formában, de sokan kaptak segítséget, ám a probléma súlyát jól érzékelteti, hogy egy kormányzati ciklus nem volt elegendő a helyzet végleges rendezésére. A Fidesz egyebek mellett ismét a devizahiteleseknek ígért segítséggel futhatott neki a 2014-es választásnak.

Így érkeztünk el a forintosításhoz, amelynek során mintegy 400 ezer adós hitelét válthatják át.

Feltehető a kérdés, miért nem tette meg ezt a kormány az előző ciklusban, így sem végtörlesztésre, sem árfolyamgátra nem lett volna szükség.

Magyarázatként szolgálhat, hogy most sikerült tisztázni a jogi körülményeket. A különböző ügyek megjárták a bíróságokat, a Kúriát, az Alkotmánybíróságot, valamint az Európai Bíróságot. A döntések alapján derült ki, hogyan számoltathatók el a bankok, és milyen árfolyamon válthatók át a hitelek.

Talán több kormánypárti politikusnak is érdemes lett volna várnia, kár volt azzal kecsegtetni az embereket, hogy a piacinál kedvezőbb áron forintosíthatnak.

Igaz, a fair bank rendszer létrehozásával és az elszámoltatással esély nyílik arra, hogy ne legyen fájó az átváltás. Az adósok azonban majd akkor látnak tisztán, ha jövőre fehéren-feketén kiderül, mennyi pénzt kapnak vissza, mennyivel csökken a tőketartozásuk, és mennyit kell fizetniük havonta. Az árfolyamváltozásoktól azonban biztosan nem kell többet tartaniuk.

Az alàbbiakon pedig ne sértödjetek meg, hanem gondolkodjatok mielött kimentek az utcàra tüntetni :
„Mindig, tisztelet, a kivételnek“!

Szòval kedves deviza adòsok, akik „felelötlenségük*-„tàjékozatlansàguk“-„hozzànemértésük“ vagy „segg butasàguk „miatt fejest ugrottak a bizonytalansàgba!
Amit jò magyar mondàssal indokoltak: Majd csak lesz valahogy! Mert ùgy még nem volt,hogy valahogy ne lett volna!

Igaztok van, valahogy tényleg lett,: csalàdok feje fölül àrverezték el a lakàsukat, és kerültek teljesen kilàtàstalan helyzetbe!

Ezek az „bevàllalòsok“ ez ùj magyar szò, ami azt jelenti,hogy fejjel megyek a falnak, vagy mezitlàb megyek a jégre korcsolyàzni!
Mert ezt tettétek,elképzeltétek,hogy 20 éven keresztül a svàjci frank àrfolyama vàltozatlan marad.
Nektek mindig lesz àllàsotok, titeket nem fenyeget a munkanélküliség réme, és sohasem lesztek betegek stb.
Majd mikor megjelent a végrehajtò akkor vettétek észre,hogy bilibe lògott a kezetek!

Mielött kimentek az utcàra tüntetni, adjatok hàlàt az Istennek,hogy Orbàn nemzeti kormànya utòlag helyettetek is gondolkodott!

Az Orbán-kormány számos konfliktust vállalt azért,hogy butasàgotok miatt keletkezett veszteségetek a lehetö legkissebb legyen,és megteremtette annak a lehetöségét,hogy törvényes ùton beleavatkozzon a „Bank és az adòs magànjogi szerzösésébe , méghozzà visszamenöleges hatàllyal!
De azt soha nem igérte,hogy kifizeti helyettetek a felvett kölcsönt!

Ne felejtsétek el,hogy a felvett kölcsönt vissza kell fizetni! Ezt csak azért mondom,mert egyesek màr azt képzelték,hogy nyereséggel fognak kijönni a felelötlenül felvett bankhitelükböl!

De aztsem felejtsétek el:
Jövőre/2015/ megszűnik a kényszer-értékesítési kvóta, azaz a bankok – a devizahitelek rendezése után – akár az összes nem fizető adós esetében érvényesíthetik jelzálogjogukat. Figyeltek?

JÒ lesz ha tanultok a sajàt hibàitokbòl és tüntetni a Bajnai-_Gyurcsàny-Draskovics-Simor elvtàrsak, hàzàhoz mentek,mert a pofàtlan Bankok ezeknek az elvtàrsaknak a segitsége nélkül nem tudtak volna ilyen aljas mòdon becsapni Titeket!

A Kormàny a jövöre nézve is gondolkodik helyettetek, mert megalkotta a banktörvényt, aminek alapjàn ez a pofàtlan banktevékenység nem lehetséges! Köszönjétek meg a kormànynak!

Elfogadták a fair bankokról szóló törvényt is

A képviselők 115 igen, 13 nem szavazattal, 25 tartózkodás mellett támogatták a kormány fair bankokról szóló törvényjavaslatát. A törvény egyebek mellett szabályozza a hitelszerződés megkötését megelőző tájékoztatást, valamint szigorúbb feltételekhez köti az egyoldalú kamat-, költség- és díjemeléseket, a Kúria jogegységi döntésének megfelelően.

A jogszabály érinti a hitelszerződés módosítására vonatkozó új rendelkezéseket, a hitelszerződés fogyasztó általi ingyenes felmondására irányadó szabályokat, a devizaalapú hitelekre vonatkozó speciális rendelkezéseket, valamint az új szerződéses feltételekre vonatkozó átállási szabályokat. A törvény az egyoldalú szerződésmódosítással kapcsolatban rögzíti, hogy a fogyasztó számára hátrányosan kizárólag a hitelkamat, a kamatfelár, a költség és a díj módosítható egyoldalúan. Egyéb feltétel egyoldalúan, a fogyasztó számára hátrányosan nem módosítható. Külön is rögzíteni kell a szerződésben a hitelező egyoldalú szerződésmódosítási jogát, és semmis az a szerződés, amely az egyoldalú módosítására vonatkozóan meghatározott követelményeknek nem felel meg.

Nemzetközileg összehangolt tàmadàs folyik Magyrorszàg ellen!

Most utcára viszik a tanárokat. Ha az nem megy, akkor a rendőrszakszervezeteket vonják be. Teljesen mindegy nekik, csak valaki tüntessen már valamiért, hogy haladhasson a
felforgatás.
Sürgeti őket az idő. Január 1-jén indul az Oroszország kezdeményezésére alapított Eurázsiai Gazdasági Unió. Washingtonnak most elképzelhetetlenül fontos, hogy január 1-től egy olyan kormány legyen hatalmon, aki nem Eurázsiai Uniót akar, hanem Európai Egyesült Államokat és transzatlanti együttműködést. Hogy egy olyan kormány legyen hatalmon, aki nem a szomszédból akar energiát venni, hanem Washington katonai erővel elfoglalt lelőhelyeiről. Elképzelhetetlenül fontos. Emiatt szisztematikusan keresik a gyenge pontokat. Ha a tanárokkal se jön össze, tüntetnek majd a rendőrszakszervezetek. Vagy épp az orvosok. Vagy az egyetemisták. Az amerikaiaknak teljesen mindegy. Közeleg a január 1, indul az Eurázsiai Unió. Valahogy le akarják váltani a kormányt, ameddig még nem késő.

Ha van olyan történelmi pillanat, amikor azt kell mondani, hogy átmenetileg senki semmiért ne tüntessen, az most van.

Òriàsi szükség van a 2/3-os többség felelös gondolkodàsàra, és a nemzeti kormàny tàmogatàsàra , mert a szoclib baloldal,
az USA és az EU segitségével, az Orbàn kormàny megbuktatàsàn fàradozik!

Hajrà Magyarorszàg! Hajrà Magyarok!

Szerző
Czizmadia Barbara

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!