Megjegyzés a március 15.-i ünnephez

Tisztelt Csizmadia László!

Férjemmel együtt ott voltunk a mai napon (Március 15.) a Nemzeti Múzeumnál.

Két megjegyzést tennék:

1/ Sajnálatos, hogy nem volt kivetítő. Mi elég messze álltunk a nagy tömegben – semmit sem láttunk sem a Miniszterelnökből, sem a Főpolgármester úrból.

És így voltak ezzel hozzánk hasonlóan sokan!

A fütty-koncertet hadd ne kommentáljam…

2/ A jövőben hasonló alkalmakkor mellőzni lehetne a szóló énekeseket, mármint a lassú, kissé szomorkás magyar dalokat éneklő nőket / férfiakat.

Március 15-én (de más nemzeti ünnepek alkalmával is) vidám Kossuth nótákat, nemzeti szövegű dalokat szeretnénk hallani a hangszórókból, hogy a nép együtt énekelhessen. A közös éneklés ÖSSZEKÖTŐ ERŐ!

Kérem ezeket a jóindulatú megjegyzéseket legyenek szívesek figyelembe venni.

Üdvözlettel:

Dr. B . Á.-né

______________________________________

T. CÖF-CÖKA vezetőség!

Köszönjük a jó hírt, mi is örülünk neki!

Lenne azonban két kérdésünk:

1.Hazatérve a Nemzeti M.-i ünnepségről, majd a du.a Bem szobornál lengyelekkel megtartott ünnepségről néztük az összefoglalókat a TV -csatornákon, de a Bem téri ünneplés kimaradt az összefoglalókból…Vajon miért?

2. .Jó lenne utánanézni annak,hogy ha a „fütyülőknek” joguk van nagy ünnepeinken megzavarni azok békéjét és méltóságát, -ha már a rendőrség nem képes a rend biztosítására, pl. a Kálvin tér lezárására, és/vagy hang-zaj fogó  mobil falak felállítására,-

Meg kellene vizsgálni olyan jogszabály bevezetésének lehetőségét, mely biztosítaná  és  szankcionálná is az ünneplők  békés,nyugodt ünneplésének megzavarását.

Ne legyünk a rosszal szemben ennyire toleránsak,ne féljünk a bal-liberális hazai és nemzetközi erők támadásaitól, „demokrácia-emberi jogok” féltésétől!

Tisztelettel :M. I.

_________________________________________

T ! C!

Tisztelettel javaslom, hogy járjanak közben a kormánynál, hogy legyen egy olyan törvény, hogy az állami ünnepeket tilos megzavarni,  és szigorúan meg kell büntetni a rendzavarókat. Területfoglalást más szervezeteknek kiadni tilos. Tűrhetetlen már ami történt. Tűrhetetlen, hogy mi mindent tűrjünk el, a ” demokrácia” nevében, és  csak provokálnak, megaláznak visszaélnek a helyzettel. Nekik mindent szabad?

Elég volt. Köszönettel É.

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!