Magyarország szekere

Tisztelt CÖF,

rajongójuk vagyok és sok rendezvényükön veszek részt.

Az alábbi, illetve csatolt cikkemmel, szeretnék munkájukhoz, azaz munkánkhoz hozzájárulni. Ha lehetséges legyenek kedvesek a megfelelő helyre továbbítani, illetve nyilvánosságra hozni.

Magyarország szekere (Írta: Konkoly René, 2019.10.24)

Minden magyarországi ember azt szeretné, hogy Magyarország haladjon. Minden más európai országnak a lakosa is azt szeretné, ha az ország amelyben él, haladjon.Mindenki egy kicsit másképpen képzeli el ezt a haladást. Nem egyszerű és nem tökéletes a demokrácia, de egyelőre nem talált ki jobbat az emberiség és valószínűleg nem is fog. A demokratikus rendszerekben többnyire nem beszélhetünk diktatúráról, de arról sem, hogy mindenki megelégedésére hoznak döntéseket a döntéshozók. A kiegyensúlyozott haladás érdekében, egy olyan politikai elméletre van szűkség, amely segít mindenkinek a jelenlegi tökéletlen, de szükséges demokráciával megbarátkozni.

A politikát és gazdaságot minden egyes országban egy szekérrel szemléltetném. Középen van a rakodótér. Ez Magyarországon főleg a konzervatív-keresztény erőket jelképezi. Ha stabil ez a rakodótér, sok terhet el tud viselni. Ez az alap. Teljesen rendben van, hogy erre szavaz a többség. Jelen esetben ez a rakodótér a Fidesz-KDNP. Viszont ennek a szekérnek a rakodótere ott fekszenek az úton, ha nem lennének neki stabil jobb és bal oldali kerekei. Jelen esetben a jobb oldalon, a Jobbik és a Mi Hazánk Mozgalom, a bal oldalon az MSZP és a DK helyezkedik el. Ha a rakodótéren levő terhet biztonságban tovább akarjuk szállítani, akkor mind a jobb, mind a bal kerekeknek erősnek, stabilnak kell, hogy legyenek. A szekeret húzó lovak, ebben a szemléltetésben nyilván a polgárok, a szekeret hajtó ember pedig a kormány. A rakodótérre, hogy ne legyen olyan unalmas az utazás, elférnek a liberális és zöld pártok és mások is, jelen esetben LMP, Momentum. Ők hozzák a pálinkát, a zenét és vigyáznak, hogy a szekér haladása közben ne okozzon környezet-és természetvédelmi károkat. Még egy kétfarkú kutya is elfér a vidám rakodótéren.

Ha azt szeretnénk, hogy a szekér jól haladjon, mindenek és mindenkinek a helyén kell, hogy legyen. Mindig akkor történik baj, ha vagy a jobb, vagy a bal kerekek középen szeretnének lenni, vagy átvenni a szekér irányítását. Viszont akkor is baj történik, ha vagy a jobb, vagy a bal kerekek nem elég erősek, eltörnek és vagy megáll, de még borulhat is a szekér rakománnyal együtt, hajtót, utasokat és lovat veszélyeztetve. Akkor is baj történhet, ha a liberális utasok át akarják venni a szekér irányítását és nem a biztonságos úton akarnak menni, hanem belehajtani a dzsumbujba, ahol a szekér megrekedhet. Az is baj, ha a rakodótér nem értékeli a fontos jobb és bal kerekeknek a munkáját, vagy a ledobja a szekérről a szórakoztatásért felelős liberálisokat.

Minden pártnak nemcsak, hogy megvan a jogosultsága, de fontos szerepe is van, ugyanúgy mint az emberi test minden egyes szervének és végtagjának. Ahogy haladunk ezzel a politikai szekérrel az élet göröngyös és kanyargós útján, egy jobb kanyarban néha rá kell tudni nehezedni a szekér jobb kerekeire és ugyanúgy egy bal kanyarban a bal kerekekre.

Előfordulhat, hogy a bal és jobb kerék megunta, hogy kerék lesz és inkább középen lenne. Semmi gond: ilyenkor lehet középen is, de a magyar szekéren a konzervatív-keresztény középhez kell ilyenkor alkalmazkodnia, ha ezt is megunta és inkább újra jobb, vagy bal kerék akar lenni, azt is megteheti, de akkor újra megbízható keréknek kell lennie. Ugyanígy a konzervatív centrumból való, vagy a liberális, zöld utasok is válthatnak pozíciót igény szerint. A lényeg, mindig legyenek meg a szekér fontos részei méghozzá jó állapotban.

Mi a helyzet a lóval, azaz az adófizető polgárokkal? Nos, velük jól kell bánni. A ló nagyon okos állat és nagyokat is tud rúgni ha akar. Ostort csak vészhelyzetben szabadna használni a hajtónak, ilyenkor is finoman, ha például egyik-másik ló rosszalkodik. Ápolni kell a lovakat, elegendő tápot adni és munka után elég pihenést és szórakozást biztosítani, szépen beszélni velük, simogatni és fontos, hogy határozottan legyenek irányítva, hogy rajta maradjon a szekér az úton.

Summa summarum: egymást kiegészítve, többre megyünk, jobban és biztonságosabban tudunk haladni. Mindenki maradjon a saját maga által választott pozícióban és lássa el azt tisztességgel és haladjon együttműködve a szekér többi részével, békésen, folyamatosan fejlődve, az élet útján. Magyarországnak és Európának csak így lehet hosszabb távon sikere, ezáltal a világ többi részének is.

Fénykép: http://skanzen.hu/…/latogatas/kiallitasok/kocsik-es-szekerek

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!