Közlemény

Az Európai Civil Együttműködési Tanács létrehozását előkészítő szimpózium résztvevőinek egyhangú nyilatkozata

Az Uránia Filmszínházban rendezett szimpózium résztvevői megvitatták a „civilitika” – a népfelség tudománya, új diszciplína alaptéziseit. A nemzetállamok 250 képviselője az alábbi szöveges nyilatkozattal is kiáll a kétezer éves európai keresztény civilizáció megőrzéséért, eszerint II. János Pál pápa franciaországi Ploërmelben lévő szobrán található kereszt védelmében.

Az utóbbi hetekben egész Európa közvéleményét bejárta a francia hatóságok botrányos döntése, melynek értelmében el kell távolítani II. János Pál pápa szobrán lévő keresztet a bretagne-i Ploërmel városban. Mindez több ezer katolikus tiltakozása ellenére történik. Nem vették figyelembe sem a helyi hatóságok véleményét, sem a több millió franciaországi keresztény érzékenységét. Ez a hívő emberek jogainak komoly megsértése.

Az európai civilizáció keresztény gyökerekkel rendelkezik, ezekből származik a kultúránkra jellemző tolerancia és a másik ember iránti tisztelet. A vallási szimbólumok eltávolításával a nyugati civilizáció működésének alapjaitól válunk meg. A mi feladatunk is ezeknek az értékeknek a védelme, amelyek nélkül Európa nem lesz Európa, lakosait pedig attól a lelki otthontól fosztják meg, amelyben kétezer évig laktak.

Kitartunk a ploërmeli kereszt mellett és minden kereszt mellett, melyet megpróbálnak kitépni a földünkből. Kitartunk a több millió emberi szív mellett, akik nem közömbösek civilizációnk jövője iránt. Készek vagyunk együttműködni kontinensünk minden országának jóakaratú embereivel. Legyen ez egy szikra, amely visszahozza a fényt Európa számára. Mi is ezt a különleges feladatot kaptuk a Gondviseléstől és végrehajtjuk, amikor erre lesz szükség.

A CÖF-CÖKA-CET vezetősége és a jelenlévő szellemi honvédők csatlakoznak
lengyel testvéreik ezen kezdeményezéséhez, amely az európai zsidó-keresztény
értékek és értékrend megőrzését és megmentését célozza.

A Magyar Kormány, polgárainak kérésére, már korábban kezdeményezte a kereszt
megmentését és ehhez anyagilag is hajlandó hozzájárulni.

CÖF-CÖKA-CET vezetősége

Szerző
CÖKA

“Közlemény” bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Tisztelt CÖF-CÖKA-CET Vezetősége!

  A ploërmeli kereszt erőszakos eltávolítása nem csak a „a hívő emberek jogainak komoly megsértése”, hanem a demokráciáé is, amelytől visszhangzig Brüsszeltől Párizsig az egész liberálpolitikai közeg.
  Ráadásul megsértették a hívő keresztény emberek érzékenységét is a még ezidáig kissebbségben lévő muszlim bevándorlók és már itt élők érzékenységére hivatkozva.
  Az EU kezd elszabadult hajóágyúként rombolni mindent, ami Európát Európává tette és mindezt legitimáció nélkül. Az EU-s képviselők többsége Soros ügynökeként működik, és Európát, a gyönyörű nőt elraboló mitológiai bika dicstelen szerepében erőszakolja meg, gyötri halálra.
  Véget kell ennek vetni, különben Európának lesz vége.

  További elszántságot, erőt kívánok további munkájukhoz.

  Üdvözlettel

  Rácz Zsigmond

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!