Közlemény

Azonnali Alaptörvény-módosítást!

CÖF-CÖKA mély megrendüléssel értesült a tegnap Brüsszelben történt tragikus eseményekről. Részvétünket fejezzük ki az áldozatok hozzátartozóinak és a két magyar sérültnek mielőbbi felépülést kívánunk.

Ugyanakkor a gyász óráiban sem feledkezhetünk meg arról, hogy négy hónapon belül ez a második súlyos terrortámadás, amely Európát érte és európaiak életét oltotta ki.

Szomorúan vesszük tudomásul, hogy az EU védtelen és védekezésre képtelen. Nem tudja megoltalmazni az Unió polgárait, értékeit, miközben Juncker úr, Schulz úr és Merkel asszony még mindig azon fáradozik, hogy további biztonsági kockázatot importáljon az EU területére.

Az európai polgárok nagy többsége tudja és vallja, hogy az első és legfontosabb lépés az emberek biztonságának garantálása. Magyarországon is, mint más érintett országokban eredményt csak nemzeti összefogással érhetünk el. Az egyéneknek és a közösségeknek alapvető érdeke és feladata kormányunk támogatása a terrorizmus elleni harcban.

Kérjük a felelős parlamenti pártokat, hogy a korábbi gyakorlattal szemben ne hátráltassák a kormányt ezen erőfeszítéseiben, ne akadályozzák obstrukciós trükkökkel mozgásterét és támogassák a terrorral szembeni intézkedéseket.

Az egyre fokozódó terrorveszély közös elhárítása túlnő a pártérdekű csetepatékon és ez a választópolgárok teljes megértésével találkozik. A terrorveszéllyel szembeni hatékonyabb fellépést garantálja az Alaptörvény idevonatkozó részének kölcsönös bizalmon alapuló, összpárti támogatása.

A CÖF-CÖKA 2015 nyarán már jelezte, hogy az újkori népvándorlás ügyében szükségszerűvé vált az Uniót alkotó szuverén államok polgárainak közvetlen véleménynyilvánítása. Szervezetünk 2015. október 7-én levélben felkérte az Unió 28 tagállamának miniszterelnökeit, hogy polgáraiknak adják meg azt a lehetőséget, hogy népszavazással vagy széleskörű népi konzultációval döntsenek a sorsukat közvetlen befolyásoló bevándorlási kérdésekben. Akkor levelünkre csak két állam miniszterelnökétől kaptunk választ.

A párizsi, majd brüsszeli tragikus események arra késztettek bennünket, hogy a levél elküldését megismételjük, hiszen most már világosan látszik, hogy a civilek véleményének figyelmen kívül hagyása erősíti a terroristákat, miközben fogyasztja a brüsszeli vezetés iránt táplált bizalmat.

CÖF-CÖKA vezetősége

 

 

Szerző
CÖKA

“Közlemény” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Teljesen egyetértek a Közlemény tartalmával, különösen a levél ismételt elküldésével.
    Kérdés, hogy a Közleményben megfogalmazott kérés teljesülése várható-e. Ha felelősek volnának, akikhez szól a kérés, eddig sem akadályozták volna a terrorral szemben hozni kívánt intézkedéseket. De legyünk jóhiszeműek, hátha most ébrednek rá felelősségükre!

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!