Közlemény

Tegnap az egyik kereskedelmi tévében a parlamenti Party Service sikertelensége után az MSZP-s képviselő családanyaként, az óvodások menzáját kritizálva saját főztjével etette beszélgető partnerét és igyekezett „megetetni” a nézőket is.

Felháborító, szakszerűséget nélkülöző módon agitált a kormány közétkeztetési intézkedési ellen, indoklásul felhozva a kötelező ételkészítési receptúrák alkalmatlanságát. Végeredményként közölte, hogy az ételek moslék minőségűek és az óvodások éheznek.

A CÖF-CÖKA szívesen tart az MSZP-s képviselő asszonynak főző tanfolyamot, sőt mellette, ha szükséges, az igaz politizálásról is tanórákat.

Előzetes tananyagként felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rántás sűrűségét meghatározza a felhasznált víz mennyisége, valamint a liszt sikértartalma. A borsófőzelék példához visszatérve nem mindegy, hogy a főzelék velőborsóból, vagy cukorborsóból készült. Szakmai fogásként ajánljuk a tojásleveshez az ízfokozás érdekében a köménymag forró olajban történő kipattogtatását.

Az ételeket főző szakácsok olyan szakemberek, akik figyelembe tudják venni az összetevők elkerülhetetlen változását, és ehhez alkalmazkodva jóízű ételeket készítenek.

Elutasítjuk a demagógiát, az MSZP-s képviselőnő ne a családokat kívánja megfőzni a voksok szerzésének érdekében, hanem otthon gyakorolja a korszerű és egészséges táplálkozáshoz szükséges főzési technológiákat.

Támogatjuk, hogy a kormány minél több erőfeszítést tegyen a köz- és gyermekétkeztetés érdekében, ugyanakkor leszögezzük, hogy a korszerű és egészséges táplálkozás megvalósítása feladata a családanyáknak és az étkeket szolgáltatóknak is.

A szülői munkaközösségek sokat tehetnek a gyermekélelmezést végző szolgáltatók önkéntes ellenőrzésével, és saját tapasztalataik velük történő megosztásával.

A CÖF-CÖKA megkeresi a szülői munkaközösségeket és a szolgáltatókat, és önkéntes munkatársaival tényleges segítséget kíván nyújtani szakmai instrukcióival.

Az ételek elkészítéséhez ugyanis nemcsak jó minőségű alapanyagok szükségesek, hanem szaktudás, szív és szeretet is. Főzés közben káros következményt jelent a pártpropaganda.

CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!