A CÖF-CÖKA tegnapi Sümegen tartott zarándoklásával egybekötött nagygyűlését szinte egyszerre, közleményben támadta meg a Jobbik és a DK.

Bölcseletük szerint a Sümegre érkező és a hozzájuk helyben csatlakozó polgárok, közel 400 ember, egy oldtimerben és egy kabrióban érkezett. Nem említik, hogy még befutott 70 autó. Mi viszont tudjuk, hogy a téren jelen lévő összes autót Gyurcsány Ferenc, cégének egy éves osztalékából egyszerre, még ott helyben megvásárolhatta volna.

Mellékkörülménynek minősül, hogy Gyurcsány aranytojást tojó cégének privatizálásához anyósa, Apró Piroska közreműködésével kapta a banki hitelt.

Azt is érdemes számba venni, hogy Simon Gábor és tásai „reggel, éjjel meg este” is hozzáférhettek az MSZP titkos páncélszekrényéhez.

A CÖF-CÖKA mai kérdése: miből jött össze az MSZP 2 milliárd forintnyi hiteltartozása és annak visszafizetésében Pad Ferenc tapolcai képviselőjelölt-álláshalmozónak milyen szerepet szánnak?
Pad Ferenc, aki a MAL Zrt felügyelő bizottságának tagjaként elnézte, hogy a cég vezetői elspórolták a vörösiszap tároló biztonságos fenntartásához szükséges eszközöket, az emberek esetleges hiszékenységére alapozva valószínűleg új, MSZP-DK-s kifizetőhelyet szeretne létesíteni Tapolcán.

A formálódó pártkoalíció mindkét résztvevőjének üzenjük, hogy jobb, ha a saját házuk táján söpörnek. A CÖF-CÖKA a kapott adományokkal minden évben törvényesen elszámol.

Üzenjük Gréczy Zsoltnak, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatait 5 kilenc tagból álló kollégium bírálja el, Csizmadia László nem a NEA vezetője, mindösszesen csak a NEA Tanácsának elnöke, akinek semmilyen pénzosztásra egyszemélyes ráhatásra, büntetőjogi felelősség terhe mellett, a civil törvény szerint nincs lehetősége.

Megértjük, hogy a két ellenzéki párt az országgyűlési választásokon a futottak-még kategóriájába került, és ez fájdalmas.

A CÖF-CÖKA is tanult a veszprémi képviselő választásból. Félretette inaktivitását és ismeretterjesztésével segít leleplezni a hatalomra éhezőknek, a mai közleményekben is fellelhető, módszeressé vált, körmönfont, hazug vádaskodásait.

Az MSZP-re és szatellitjére, a DK-ra reményeink szerint még az elszámoltatás sora vár. Gondolják át, hogy herdálták el a nemzet vagyonát, hogyan tüntették el a vagyontörvény előírásainak megszegésével a korrupcióra utaló iratokat 2006-2007-ben a Kincstári Vagyonügynökség, a Földalap és az APV Zrt megszüntetése kapcsán. Az általuk kinevezett MNV Zrt vezetősége miként produkált, az akkor kormányfő és a pénzügyminiszter felügyelete mellett, nem auditált, valótlan pénzügyi mérlegeket, amit megerősített az ÁSZ jelentése.

A Jobbiknak javasoljuk, hogy képviselő jelöltjük mutassa meg igazi arcát. Valljon a cigány polgárokkal kapcsolatos érzelmeiről. Mesés, jövőbeni ígérgetésével ne vezesse félre a választókat, hiszen a térség támogatása elsősorban kormányzati felelősség. Annak is itt az ideje, ha megcáfolják Kovács Béla ügynöki múltjával kapcsolatos, a nemzet biztonságát érintő kijelentéseket is.

A Jobbik, valamint a DK összehangolt, CÖF-CÖKA elleni kirohanása fellebbenti arról a fátylat, hogy ha kell, megtalálja zsák a foltját.

Biztosak vagyunk abban, hogy Tapolcán Fenyvesi Zoltán az, aki igazként képviselheti a választókat, és akit megválasztása esetén sem lesz nehéz honatyaként tisztelni.

CÖF-CÖKA Vezetősége

Íme a DK Közleménye: