A közpolitika alakítása minden cselekvő ember joga és kötelessége

A közpolitika alakítása minden cselekvő ember joga és kötelessége. A nemzeti egységet közös, mindannyiunk számára elfogadható célok, elvek kialakítása, megvitatása útján, békésen és egymást tisztelve tudjuk csak sikerre vinni. A pártosodás (részek) megosztják a nemzetet. Közös alap a nemzet egységének megteremtése lehet.
A nemzeti egységhez szükséges elvek, célok és módszerek kereteit kell a CÖF-nek írásba foglalni és vitaalapként közreadni.
Pl.: A nemzetközi munkamegosztásba beilleszkedésünk során – más népek érdekeinek, létezésének sérelme nélkül – legfőbb közös, nemzeti célunk lehet
– a pénzügyi-gazdasági függőségét szívós munkával, nemzeti erőforrások felhalmozásával, ezt hatékonyan működtető intézményrendszer kiépítésével a kölcsönösség, egyenjogúság szintjéig csökkentenünk kell.
– a választó és adózó polgár érezze és tapasztalja, hogy a nemzet felelős tagja, nem csak dekoráció, manipulálható massza a pártok hatalomért folytatott harcában. Ehhez az intézményesített forma teljesen hiányzik.!
– A bal- és jobb oldal politikai megosztás helyett világosabb fogalom a nemzeti és a világpolgár politikai képviselete. A két fogalom elméleti és gyakorlati kérdéseit kell közérthetővé tenni:
– A nemzetvagyonát számszerűsítsük végre. A banki, brókeri visszaélések, botrányok, a közélet felelős posztját betöltők korrupciója megelőzhetők választópolgártól kiinduló ellenőrzés intézményesítésével.

A mai milliárdosok (bármely politikai pártképződmény holdudvarában) annak tudatában cselekedjenek a nemzeti egység megteremtéséért, hogy a rendszerváltás végrehajtóiként az 1980-as évek termelő, szolgáltató közösségi tulajdonát képező erőforrásokat a tömegek kizárásával vették magukhoz.

Cs. F.
nemzeti honvédő

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!