Konferencia a Civil Etikai Kódexről

„Bármilyen terepet is választ az  ember a maga közösségi tevékenységéhez, együtt kell működnie a többiekkel, mégpedig  az egymás iránti bizalom, jó szándék és szolidaritás szem előtt tartásával. Ez a kötet összegyűjti azokat az alapértékeket, amelyek a közösségi együttélés során mindannyiunk számára követendők, és konfliktushelyzetben sem átléphetők. Bízom benne, hogy ezek az általános emberi magatartási szabályok a civil szféra teljes spektrumában jelzőtáblaként szolgálnak, és segítenek a munkában, amelynek  célja közösségeink  megtartása, építése, új kapcsolatok  felvétele az együttműködés, az összefogás jegyében.”

E gondolatokkal vezeti be és ajánlja az olvasó figyelmébe a Civil Etikai Kódexet Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapító szóvivője, a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) elnöke.

Örömmel tudatjuk, hogy a lengyel civil szervezetek részéről is elismert és támogatott Etikai Kódexünkről nemzetközi konferenciát tartunk. A konferencián számos külföldi szakértő mondja el véleményét a civil etikáról és magatartási szabályokról.

Célunk, hogy 2014-ben az Európai Unió összes országának szakmai küldöttével egy olyan Etikai Kódexet állítsunk össze, amelyet az Európai Unió ajánlásával a tagországoknak megküldhetünk.

A konferenciát megnyitja Hölvényi György államtitkár.

A konferencia időpontja: 2013. november 22.  
Helye: Károli Gáspár Református Egyetem

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!