Civil Etikai Konferencia

A mai napon jelentős érdeklődés mellett zajlik a nemzetközi Civil Etikai Konferencia. A konferenciát Hölvényi György Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős államtitkár nyitotta meg.

A konferencián résztvevő külföldi szakértők egyet értettek abban és előadásiakban külön hangsúlyozták, hogy szükséges egy olyan nemzetközi etikai kódex létrehozása, amely az Európában élő civilek számára erkölcsi és etikai javaslatokat fogalmaz meg.

A konferencián résztvevő olasz, belga, lengyel, észt, bolgár, szlovák, román, német, horvát, ukrán előadók a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által létrehozott Etikai Kódexet olyan fontos lépésnek tekintik, amely kézzelfoghatóvá tudja tenni az európai polgárok közös, saját boldogulásukért történő összefogását.

A konferencia társszervezője, a Fókusz Egyesület elnöke Oláh János külön hangsúlyozta az európai értékek megőrzését a nevelés és kultúra területén. Csizmadia László elmondta, hogy bár az emberek egymástól különböznek, de kötelességük a másik ember méltóságát tisztelni, és hogyha ez törvényszerűvé válik, remélhetőleg egyre több ember fogja egymást megajándékozni a szeretetével.

CÖF-CÖKA Vezetősége

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!