Kikerült a NAT-ból a kamu finnugor elmélet

Kezdődhet a visítás: kikerült a NAT-ból a kamu finnugor elmélet.

Az új történelemtankönyv-írók már elmondják, hogy a magyarok már a 800-as évek közepén (nem 895-ben) a Vereckei-hágón és Erdély hágóin bejöttek a Kárpát-medencébe, de azt már kevésbé hangsúlyozzák ki, hogy itt magyarul beszélő néppel, lakossággal találkoztak. Ez pedig teljesen érthető lenne, mivel Torda hun király hunjaival 373-ban teljesen elfoglalta a Kárpát-medencét. Torda a 32-ik nemzetség Nimród Őskirályunk után a hunok (magyarok) őstörténetében. Torda király fia Bendegúz, kinek fia Atilla Nagykirály. A Himnusz egyik versszaka történetünkről ekképpen regél, a történelem-íróknak illene ezt tudni, ismerni:
„Õseinket felhozád
Kárpát szent bércére,
Általad nyert szép hazát
Bendegúznak vére.
S merre zúgnak habjai
Tiszának, Dunának,
Árpád hős magzatjai
Felvirágozának.”
Bendegúznak vére nyert szép hazát a Kárpát-medencében, kinek fia Atilla, és Atilla fia Csaba, Csaba fia Ed, Ed fia, Edemen, Edemen fia Ügyek, s majd tőle születik Álmos, aki megszervezte, megalkotta a Vérszerződést. Miért nem lehet ezt még most sem egyértelműen leírni, elismerni, tanítani?

E.Q.
________________________________________________________________

https://www.facebook.com/permalink.php?id=418858898688344&story_fbid=706239939950237

https://www.vadhajtasok.hu/2020/06/25/kezdodhet-a-visitas-kikerult-a-nat-bol-a-kamu-finnugor-elmelet

Őstörténeti legendákat tettek a történelemtankönyvekbe – picsogja a magyargyűlölő (Független) Index.

A téma: átírták és engedélyezték is az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) szerinti történelemtankönyveket. Ez nagyon nem tetszik a balliberálisoknak.

jön az új magyar őstörténet, melyben a finnugor családfa már csak egy elmélet – nagyon kiakadtak a “függetlenek”, majd hozzáteszik:

A Történelemtanárok Egylete (TTE) szerint az új könyvek módszertanilag több évtizedes visszalépést jelentenek.

Végre! Ez kellett nekünk magyaroknak, ettől vagyunk büszkék, hogy mától már az igaz történelmet kell tanulnia a gyerekeinknek és nem a kommunista hazugságokat.

Az új tankönyvek – a felmenő rendszer miatt most az ötödikesek és a kilencedikesek – mostanra elkészültek, júniusban engedélyezték is őket, és már fent vannak teljes terjedelemmel a neten is – írja az Index.

El kell keserítenünk a liberálisokat, itt nem lesznek szobordöntögetések. Sőt, a hazaszeretet fog így erősödni.

Azt kifogásolják, hogy

a magyar történelemből főleg csak a győztes csatákat, pozitív eseményeket hangsúlyozza.

A nemzeti oldalon, mi mindig ezt hiányoltuk. Rengeteg győztes csatánk volt, és mindig csak negatív eseményekről kellett tanulnunk. Szóval ez üdvözlendő dolog.

Résztvevők a Szalay utcában a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) demonstrációján, amelyen az új Nemzeti alaptanterv (Nat) és a szakképzés átalakítása ellen tiltakoztak 2020. február 14-én.

Ezért tiltakoznak ezek mindig. Zsigerből gyűlölik a magyarságot.

Az Árpád-házi dinasztia „nem finnugor eredetű”

Az új tankönyv azt írja, hogy „a 9. század közepén a Magyar Nagyfejedelemség népe részben már átköltözhetett a Kárpát-medencébe, a Vereckei-hágón és Erdély hágóin keresztül”. Az onogurokat magyarul beszélő elő-magyarokként mutatja be (ez szintén a kettős honfoglalás elméletéhez kapcsolódik), illetve a finnugor nyelvrokonság csak egy 19. századi elmélet, és több helyen is a kizárólagos hun leszármazásról van szó.

Külön említést érdemel a rovásírás is. Remek!

Köszönjük!

___________________________________________________________________

Kedves Levélírónk!

Türelemre biztatjuk, hiszen nagyon nagy lépések történtek az új NAT-al!
Amennyiben megismerik majd a diákok azokat az írásos, vagy szóban terjedt, de később lejegyzett legendákat, mondákat, amelyek segítik majd őket az új szemléletű magyar történelem elsajátításában, lesz mód a tananyag bővítésére, a továbblépésre!
Hosszú út elején tartunk, de legalább már ráléptünk!
Kérjük, hogy kísérje figyelemmel a könyvekkel és a központi tantervvel kapcsolatos fejleményeket.

CÖF-CÖKA vezetősége

 

 

 

 

 

 

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!