Így írnak ők …

Tóth Ákos: Cöfögők
Megint hallattak magukról Magyarország hivatásos civiljei, akik fórumba tömörülve védik a kormányt. Ezt annyira hatékonyan teszik, hogy az Országház elnöke Polgári Magyarországért díjat adományozott nekik. Kövér László ezt azzal indokolta, hogy a rendszerváltozás történetének egyik legnagyobb pillanata volt, amikor a Civil Összefogás Fóruma által is gründolt békemenet megvédte az ország szuverenitását és a kormányt, mert az forradalmi lépései közben szembekerült a múlt erőivel.
Azt Kövér László elfelejtette ugyan megemlíteni, hogy vajon milyen, a múlt erőinek ellenállását kiváltó forradalmi lépésekre gondolt, esetleg arra például, hogy – persze szigorúan a modernitás jegyében – államosítják az iskolákat, de hát ezek már nem is annyira lényeges kérdések. A fő szempont a szuverenitás. Na persze. Így a szuverenitás védelmében nagyvonalúan tekintsünk el attól is, hogy ezek a civilek nemcsak a kormány melletti kiállás hatékonyságában jeleskednek, hanem azt is bizonyítják, hogy korunk társadalmában a civilség maga érték- és – jaj, ki ne hagyjuk – pénzteremtő forrás, hiszen csak a legnagyobb rosszindulattal lehetne olyan vádat megfogalmazni, hogy a múlt erői ellen irányuló, irtózatos pénzekbe kerülő óriásplakát-kampányukat nem a civil tagjaik civil adományaiból, hanem kézen-közön jött kormányforrásokból finanszírozták.
Mint ahogy nyilvánvalóan semmi köze nem lenne a kormányzó erők pénzéhez annak a reménybeli pár százezres megmozdulásnak sem, amelynek előszelét tegnap jelezték. A Civil Összefogás Fóruma ismét kiállt a sötét múlt erői ellen, és közleményben jelezték, hogy szerintük – idézzük – „elfogadhatatlan fenyegetni és nyomást gyakorolni a választási regisztrációval kapcsolatban az Alkotmánybíróságra. A Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az »új alkotmányozók« oda már nem fognak beférni”. Hoppá! Micsoda finom utalások, mily pengeéles, félreérthetetlen hang: de mégis, mire föl ez a nagy nekifeszülés? Ej, hát mi a gond azzal a pár emberrel, aki tiltakozna egy esetleges, a választási regisztrációt jóváhagyó döntés ellen? És kit érdekelne például az a Rogán Antal szerint néhány száz diák, aki, úgymond, csak élvezkedik azon, hogy a rendőrség kísérgeti őt fel és alá a városban, természetesen az adófizetők pénzén?
Nem, nem, a természetesen véletlenül sem az adófizetők pénzén fizetett civilek közleménye éppen az, aminek látszik: ezek az emberek tényleg fenyegetőznek, ami egyenes következménye annak, hogy khm…, be vannak szarva, amiből bízvást következhetne akár a Civil Összefosás Fóruma elnevezés is, de ezt tán mégse: ily névvel nem kaphatnának egy újabb Polgári Magyarországért díjat. Úgyhogy nevezzük csak őket kedvükre: Civil Összefogás Fóruma. Bár nincs kétségünk afelől, hogy ezt a nevet egynémely igazi civil szervezet valóban trágárnak tartja. Pedig nem a név, a jelenség a trágár.

Forrás: http://nol.hu/velemeny/20130104-cofogok

Íme az áldemokraták lelkiségének lényege, az emberi méltóság semmibevétele!

Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!