Közlemény

Véleményünk szerint 1989 után baloldali és liberális erőknek lett volna alkalmuk új alkotmány létrehozására, de nem éltek ezzel a lehetőséggel, így egészen 2011-ig fennmaradt az 1989-es, ideiglenes, toldozott- foldozott alkotmánymódosítás, miközben a közép- és kelet-európai régió minden országában megszülettek az új alkotmányok. A nemzeti és jobboldal 2010-es választásokon aratott kétharmados győzelme minden jogi, politikai és társadalmi alapot megteremtett ahhoz, hogy az új parlamenti többség új alaptörvényt hozzon létre.

S mivel az alaptörvény jogi, politikai és társadalmi értelemben is legitim, ezért azt mondjuk: el a kezekkel az alkotmánytól – alaptörvénytől!

A Bárándy család szocialista és liberális megrendelésre hiába készít új alkotmány-szöveget, az pusztán egy politikai próbálkozás és nem lesz belőle alkotmány.

Mindezen túl: elfogadhatatlan fenyegetni és nyomást gyakorolni a regisztrációval kapcsolatban az Alkotmánybíróságra. A Parlament előtti tüntetés fenyegetésére csak úgy tudunk reagálni, hogy jelezzük, ha a Békemenet elmegy a Parlament elé, az „új alkotmányozók” oda már nem fognak beférni.

Budapest, 2013. január 3.

Csizmadia László, Fricz Tamás

CÖF alapító, szóvivők
Szerző
CÖF

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!