Hídpénz is lesz?

Szellemi honvédőink véleményeit olvasva, gondolataikhoz kapcsolódva kérdezhetjük, meddig tart a budapestiek türelme Karácsony Gergely ámokfutását látva?

Az embereknek az elviselhetetlenséget az okozza, ha őket debilnek nézik. A főváros vezetője egyelőre folyamatosan ezt teszi büntetlenül.

Az adófizetők bizalmából státuszba került vezetők feladata, hogy felelősen gazdálkodjanak, miközben hozzáértésükkel gyarapítják az ország vagyonát. Vizsgáljuk meg, hogy e tekintetben milyen tényeket vehetünk figyelembe az országos kormányzás és a Fővárosi Önkormányzat teljesítményét elemezve.
A különbség megdöbbentő és égbekiáltó.

A budapesti szavazók jóvoltából kis különbséggel került Karácsony Gergely pozícióba. Orbán Viktort viszont kétharmados többség emelte a miniszterelnöki székbe. A főváros vezetését a választók Karácsony Gergelyen keresztül, akarva-akaratlanul, az ellenzéki erőkre és vezetőjükre, Gyurcsány Ferencre bízták.

A kialakult helyzet eddig is ismert tanulságokhoz vezetett. Rávilágít az ultraliberális ellenzék kormányzóképtelenségére, hatalomvágytól átszőtt, szakmai szintű elégtelenségére. Summásan fogalmazva, kecskékre nem szabad káposztát bízni.

Bizonyíthatjuk azzal, hogy Gy.F. kormánya 2002-2010 között precedensként úgy vitte az országot csődközelbe, mint ahogy marionett bábuja most a fővárost. A négy éve regnáló Karácsony Gergely választott, megörökölt és jól fizetett ellenzéki tanácsadókkal tönkretette országunk fővárosát. Kijelölt brüsszeli lobbistájával, Jávor Benedekkel piacra dobta hazánk jövőjét. A 2022-es országgyűlési választások alatt kényszermozgalmával a dollárbaloldal önzetlennek nem mondható ládikóiból nagyot szippantott, gondolván, hogy a pénznek nincs szaga.

Higgyünk a szemünknek. K.-G. jellemrajzát jól láthattunk, amikor a Lánchíd háttere előtt irritáló mosollyal egymaga néz szembe Budapest polgáraival. Lássátok, hogy a történelem mit köszönhet nekem.

Mit is? A Tarlós István vezette csapat terveinek átalakítása folytán a teljes kiviteli terv torzóját láthatjuk. Közben mindez ötmilliárd forinttal többe került és a váraljai alagút felújítása is elmaradt.

Házmester módjára összehívott lakógyűlésén az 1.700.000 budapesti lakosból mindösszesen százezernél valamivel többen szavaztak arra, hogy az autók kitiltásra kerüljenek a Lánchídról. Főpolgármester döntésével megszegte a kormánnyal megkötött szerződését.

A főváros ma már folyószámlahitelből gazdálkodik. A választásokig hátralévő időben sok milliárd forint adósságot akaszt a magyar polgárok nyakába.  Ugyanezt nyakló nélkül tette Gyurcsány Ferenc kormánya is.

Miközben Magyarország a dollárbaloldal „jóvoltából” nem jut az Európai Unióból törvényesen járó pénzekhez, érdekes módon nem megy csődbe. Beruház és építi országunkat és Budapestet. Láss csodát, pozitív pénzügyi besorolást kap az arra illetékes nemzetközi bankoktól. Ez a különbség nemcsak szakmai, de erkölcsi szempontból is.

Bíznunk kell a budapestiek józan ítélőképességében remélve, hogy 2024-ben így vagy úgy megtörténik Karácsony Gergely politikai és erkölcsi elszámoltatása. Addig is ajánlanánk az önkéntes lemondást. Az önkormányzati választás után ezt már lesütött szemmel, remélhetőleg a fővárosiak akaratából kell megtenni. Hogyan? Pattanva biciklijére, annak sárhányójára kötve a kis és nagy ládikákat is húzhatja maga után, szégyenszemre.

CÖF-CÖKA vezetősége

Szerző
Csizmadia László
CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!