Olvasói levelek

Tisztelt Dr. Csizmadia László elnök úr és Kuratórium!

Kérem engedjék meg, hogy két gondolatot felvessek. Az első: Eladható e a Lánchíd – még ha darabokban is? (Egyszer egy kókler eladta az Andrássy út burkolatát.) A második: Széchenyihez méltóbb lenne ( és a Lánchídhoz is) ha például Nagycenkre kerülnének a kandeláberek, akár a Mauzóleumhoz vezető úthoz!! Ha kell, ehhez magunk részéről 10.000.- Ft. al ( azaz TÍZEZER Ft. -al ) hozzá is járulnánk!

Tisztelettel Kiss József Kós Károly díjas ny. táj – és kertépítész műemlékvédelmi szakértő és felesége

Ui.: Annak idején Dr. Örsi Károly néhai kollégám, műteremvezetőm ( O.M.F.) vezetésével valósult meg a barokk kert rekonstrukciója Nagycenken (a tájképi parkban, ahol egyébként gázvilágítás is volt, de az eredeti gázfejlesztő házat legutóbb meg sem tudtam közelíteni) támogató tervezői közreműködésem nélkül. A legnagyobb barokk parkunknál – Fertődön- viszont s tájképi park helyreállítás, és XX. sz. – i kertrészek védelme fémjelzi a jelen műemlékvédelmi eredményeket, az egykori zseniális barokk koncepció helyreállítása helyett. ( Lásd egykori tanárom, prof. Mőcsényi Mihály; Eszterháza fehéren -feketén).  Többek között gróf Cziráky Margit nevéhez fűződő jelenlegi nagy parter helyett  is, az Ő nevéhez is méltóbb ligetet lehetne már létrehozni.

Köszönöm a figyelmüket!
K-né V. J.

_______________________________________________________________________________________

Békemenet kell, azonnal, amire meg kell invitálni a világ vezető konzervatív értelmiségét és a Szentatyát is! Mindig csak Valamiért van értelme kiállni!
M.G.Gy.

Szerző
CÖKA

Szólj hozzá!

Kövessen minket a hírportálunkon és A közösségi médiában!